sn bridger
Meram kendi ifadeleri ve ben de 50 milyon dolar minimum demiştim/ varlık tabanı ve yatırımlarını bilmediğimi itiraf ediyorum, GYO için ise sadece 2 otel 500 milyon dolar civarında olacak ki değerlemesi her ne kadar nakite etki etmese de kar seviyesini çok artıracaktır/ki ben muhasebeden anlamam anlasam kamuda olmayacaktım, ( önümüzdeki yıl kayıp bir yıl olabilir ki zaten 2026 sonrası hatta çoğunlukla 2028 civarı diyelim ALSİM deki varlıklar da bilinmeyen kalemlerdir tutalım ki 0 olsun BAKADı ne yapacağız) Turizmi iki ile belki yeni otel iş yaparsa daha fazla çarpmak gerekebilir,
Tarım hususunda üç yılda kendini amorti etmesi gereken seralar olduğu çeşitli yerlerde yazılıp çizildi... 1.1 MİLYAR DOLAR Yyatırım yapılacak ve bundan 100 milyon dolardan aşağı para kazanacaklar... eşyanın tabiatına aykırı...
zaten minumumdan 1 dolar HBkar hedef...
neyse zaten anlamı yok eğer bu harp devam ederse... ama bu adamlar yeni şirketi neden kurmaktalar... epey bir şirket var zaten tarımda...
takip eden olursa bugün saat 14 itibariyle ve yarın Mery teyzenin satışlarının kimden geldiğini yazabilir mi? sanırım yabancı işi ama ... Bofa milyonluk satışlarına rağmen takas artıda gibi...
diğer mevzuu:
"Consus Enerji bağlı ortaklığı Doğal Enerji'nin üretim lisansı sona erdirildi.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"15.04.2024 tarihli özel durum açıklamamıza istinaden, Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı Doğal Enerji Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş.'nin üretim lisansı kapsamındaki faaliyetlerinin sona erdirilmesine dair vermiş olduğu karar doğrultusunda, üretim lisansının sona erdirilmesi amacıyla yapmış olduğu başvuru Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ("EPDK") tarafından değerlendirilmiş ve üretim lisansının 06/02/2025 tarihi itibariyle sona erdirilmiş olduğu EPDK tarafından bugün bildirilmiştir.""
şirket tırı vırı şirket değil. tıpkı yıllar önce Kırklareli DGÇS gibi bir yatırım ve çöp... başka yerde değerlendirilebilir mi bilmem ama bir furya burada bitiyor galiba... Yıllar önce tekstil yatırım furyası da vardı. sonuçta bitmek durumunda kaldı ve ülkemiz özellikle İtalyanın çöpe atacağı tekstil makinelerini satın alarak müthiş bir hamle yapmış ve kendimizi bitirmiştik. Enerjide de bir şekilde önce akıllı şirketler bazı yatırımlarından vazgeçecekler. sonra iflaslar nedeniyle bazıları kendiliğinden sona erecek...
şimdi müptezel okuyorsa alıp kullansın ama ister misiniz bu sera yatırımları zaman içinde yatırım furyası gibi olsun...
Gübreyi çalıştırabildiler mi bilmem ama ALKIM epey bir zorlanmıştı. şimdilerde ne haldeler acaba...
Yatırımlar da işletme de ülkemizde profesyonellik dışında sadece şansla yürüyor. dünyada da böyle mi bilmem
ALkim : siz yazınca ogrenmek icin baktım hocam, 2024/9 aylık faaliyet raporuna, başlamışlar evet ilgili kısım aşaıgda, 5000ton/yıl, leonit (leonardit 'de deniyor galiba) gübre (magenzyum iceren sodyum potasyum)
Alarko neymiş diye baktım : 12000ton/yıl mikro granül gübre
hürmetle
LEONİT ( POTASYUM – MAGNEZYUM SÜLFAT ) GÜBRE ÜRETİMİ
Alkim, Türkiye’de şimdiye kadar üretimi yapılmamış ve turunçgiller, tütün, pamuk, mısır, muz ve çay
gibi klora karşı hassas bitkilerin yetiştirilmesinde son derece önemli bir gübre olan Leonit (Magnezyum
içeren Potasyum Sülfat Gübresi) üretmekte ve bu üretimde “Organik Tarıma Uygunluk†sertifikasına
da sahiptir. Leonit üretim kapasitemiz 5.000 ton/yıl’dır.
4.5. POTASYUM SÜLFAT GÜBRESİ
Potasyum sülfat, toprak için çok kıymetli bir potasyum kaynağıdır. Bitkilerin kök ve yapısal sağlığı,
hastalıklara veya sert mevsimsel koşullara karşı dayanıklılığı; ulaşabildiği potasyum miktarıyla doğrudan
bağlantılıdır. Potasyum, sebze meyvelerin fiziksel olarak daha canlı ve hacimli olmasına, renklerinin daha
da güzelleşmesine ve ayrıca tatlarının da iyileşmesinde çok etkilidir. Hatta bazı sebze ve meyvelerin
üretiminde bilhassa “klorsuz potasyum sülfat†kullanılmalıdır. Potasyum, toprağın verimini de destekler.
Doğal hammaddeler kullanarak üretimine başladığımız doğal potasyum sülfat, ülkemizin ihtiyacı olan bu
kıymetli toprak besinini çiftçilerimizle buluşturmuştur.
Suda tamamen çözünebilen potasyum sülfatımız, damlama sulama sistemleri için en doğru seçimdir.
Alkim potasyum sülfatı; doğaldır, K2O oranı ve saflığı çok yüksektir, klor içeriği sıfıra yakındır, ağır
metal içermez, asit içermez, Ph nötr bir üründür, suda %100 çözünebilir, EKOTAR sertifikalıdır ve
organik tarıma uygundur.
sn skardes
mesela bir not hangi ay
"Şirketimiz gübre üretimi için gerekli hammadde bağlantısını gerçekleştirmiştir. Potasyum klorürün Nisan 2023'ün son haftası tesisimize ulaşması beklenmektedir."
Ukrayna savaşı başlangıcından itibaren çalıştırıp çalıştıramadıklarını bilmiyorum. ama bir şekilde imtiyazlı hisse olduğu için yatırımdan vazgeçtiğim bir şirket ve gerçekten Yaşar Erdinçin sözü başımız üstüne ama iyi bir örnek. sizce 3-5 yıl çalıştırılamayan yatırım ki krom yatırımları da benzer akıbetteydi... yatırım yapalım ama adam gibisini yapalım ve yönetebilelim... mesela Kırklaralei DGÇS Alark için çok kötü bir örnek...
sn skardes, teşekkürler araştırmalarınız için,
Hammaddeyi Belarustan mı bir yerlerden alıyorlardı. savaş patlayınca deneme üretimi sonrasında ya da deneme de dahil olabilir buna hammadde bulamadılar. halbuki gübreye epey bel bağlamışlardı.
şirketin diğre problemi kuzenlerden biri... sanırım yurtdışında yaşıyor ve sürekli hisse satıyor. ayrıca redovans ile bu kişinin holdingine sahip oldukları Acıgöldeki bazı hakları devretmişler. ve en önemlisi şirkette imtiyaz söz konusu olduğu için ele geçirilmesi mümkün değil...
benim korkum ülkede bir yatırım çöplüğü oluşması. çünkü kimse sermaye maliyetine veya işletme giderlerine bakmadan GES, RES yatırımı yapıp duruyor. bir de ülkede enerji fazlası var mı bilmem ama verimsiz çok fazla işletme var ve bu soğuk günlerde bile ( neredeyse bütün evlerde kombi motorları çalışıyor olduğu halde) PTF ler yerlerde sürünüyor... önümüzde bir nükleer fecaati daha var ki ondaki enerjiyi epey bir pahalıya alacağız diye hatırlıyorum. buna rağmen enerji ihracatı da yok.
PTF lerin yerlerde olması sanayi hakkında epey bir bilgi verir anlayana...
60 lı ve emekliyim 1986 dan beri borsadayım artık matriks veya finnet i data almak yada sonuçları komfirmasyon için kullanıyorum. Kendi yazdığım programa daha çok güveniyorum. Bilanço açıklandığında 12 Qtr yi kendi içerisinde ve iyi şirketler ile karşılaştırmasını yapan programlarım var. Bu şirkete takıldım umarım yüzümü kara çıkarmaz. 15 Gün sonra 2024 bilanço gelecek.
Emek vermişsiniz Teşekkür ederim ,
Son düzenleme : Baygeorge; 21-02-2025 saat: 10:11.
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
Yer İmleri