Sayfa 291/305 ÝlkÝlk ... 191241281289290291292293301 ... SonSon
Arama sonucu : 2433 madde; 2,321 - 2,328 arasý.

Konu: ARDYZ - ARD Grup Biliþim Teknolojileri A.Þ.

1.  Alýntý Originally Posted by 2020 Yazýyý Oku
    ben 2024 yýlý kar rakamýnýn 200-220 milyon civarýnda olacaðýný tahmin ediyorum. ayrýca 2025 ilk çeyrek kar rakamýnýn da 200 olacaðýný sanýyorum. çünkü ilk çeyrek bilançosunda enflasyon muhasebesi uygulanmayacak.YTD
    200 m az. 1.1m civarý favök gelecekse eðer çok daha fazla kar gelmesi lazým. Çünkü ciro ve favökte dönemsellik varken parasal zararda yok. Diðer çeyreklere paralel bir parasal zarar yazýlmasý lazým. Ek olarak piyasanýn artýk ciroyu favökü de dikkate almasý lazým. parasal zararýn etkisi her þirket için gittikçe azalacak.

Ýlk çeyrekte e.m. var. E.m. muafiyeti borsa finansallarý için getirilmemiþ.

Yatýrýmcý iliþkileriyle son görüþtüðümde analist toplantýsýna dair bir ima aldým ama her çeyrek yayýnladýklarý rutin yatýrýmcý sunumunu da kastetmiþ olabilir.

2. dün fintables aylýk sohbeti vardý.Burada yazdýklarýmýza benzer konuþmuþlar. Ya kurumsal takasýnýn aðýrlýkta olmasý ve fonlardan çýkýþý sebebiyle çok düþtü ya da insider sebebiyle. Umalým ilki olsun.

3.  Alýntý Originally Posted by Eneshg Yazýyý Oku
    bilançosunu açıklayan ve az vergi ödeyen Ã…Ÿirketleri inceliyorum da hemen hemen hiçbirinde yüksek bir ertelenmiÃ…Ÿ vergi gideri yok. Tabi teknik bir konu bir Ã…Ÿey diyemem ama 75 m civarı bir gider son çeyrekte çok etkilemez. Beklentiler tutsun da
    Benim bahsettigim donem vergi gideri degil ertelenmis vergi gideri.

Bu donem vergisi gibi nakit cikisi gerektiren bir vergi degil ama adi gider oldugu icin net kari baskiliyor. Yoksa enflasyon muhasebesi sebebiyle net kar, oldugundan cok daha az gorunecegi icin donem vergi gideri cok etkilemez.

Umarim tahmin ettigim gibi olmaz.

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alýntý Originally Posted by balýkadam Yazýyý Oku
    Benim bahsettigim donem vergi gideri degil ertelenmis vergi gideri.

Bu donem vergisi gibi nakit cikisi gerektiren bir vergi degil ama adi gider oldugu icin net kari baskiliyor. Yoksa enflasyon muhasebesi sebebiyle net kar, oldugundan cok daha az gorunecegi icin donem vergi gideri cok etkilemez.

Umarim tahmin ettigim gibi olmaz.

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gÃÆ’¶nderildi
    tamam ben de öyle yazsam da ertelenmiþ vergi giderine baktým. gyolar haricindeki þirketlerde ciddi bir yükseliþ yok. söylediðim yazýda da 75m olarak hesaplamýþlar.

5. Bugun NNF fon toplantisina katildim.

Ara verdiklerinde ayakustu sohbetlerde Ardyz yi sordum Yasar Yildirim a.

Kisaca sirketle surekli gorustuklerini ve islerin iyi oldugunu, yilsonu hedefi olan ciro ve favok rakaminin cok az altinda gerceklesmeler olacagini soyledi.

Ayrica Ardyz nin farkli sehirlerde EDS kurulumu isinden beklentisinin yuksek oldugunu ama henuz buradan gelir elde etmeye baslanmadigini, bunlarin onayi icin bir kurulun toplanip karar almasi gerektigini ama kurula atama yapilmadigi icin onayin uzadigi bilgisini psylasti.

Ardyz den memnun oldullarini ve tutmaya devam edeceklerini anladim.

6. teþekkürler bilgi için. þirketle sürekli irtibat halinde olduklarýna güvenle bilançoya güveniyordum ben de. 3,1 fd favök e düþecek anlýk fiyatla. Bir de þu var. Þirket için risklerden biri bakanlýk ile yýllýk yapýlan anlaþmanýn yenilenmemesi ya da düþük bedelle yenilenmesiydi. Oysa hem yenilendi hem de enflasyon üstü rakamla yenilendi.

Þirket beklentisinin hafif altýnda gelmesini bekliyorsa enflasyon endekslemesiyle 1.7 milyar favök mutlaka bulunur. Süpriz bir kalem tabloyu bozmazsa da 500m civarý net kar gelebilir.

7.  Alýntý Originally Posted by Eneshg Yazýyý Oku
    teþekkürler bilgi için. þirketle sürekli irtibat halinde olduklarýna güvenle bilançoya güveniyordum ben de. 3,1 fd favök e düþecek anlýk fiyatla. Bir de þu var. Þirket için risklerden biri bakanlýk ile yýllýk yapýlan anlaþmanýn yenilenmemesi ya da düþük bedelle yenilenmesiydi. Oysa hem yenilendi hem de enflasyon üstü rakamla yenilendi.

Þirket beklentisinin hafif altýnda gelmesini bekliyorsa enflasyon endekslemesiyle 1.7 milyar favök mutlaka bulunur. Süpriz bir kalem tabloyu bozmazsa da 500m civarý net kar gelebilir.
    bir de bu prospektif fd favök deðil anlýk fd favök olacak.

8. ARDYZ - ARD Grup BiliÅŸim Teknolojileri A.Åž.

Alýntý Originally Posted by balıkadam Yazýyý Oku
    Bugun NNF fon toplantisina katildim.

Ara verdiklerinde ayakustu sohbetlerde Ardyz yi sordum Yasar Yildirim a.

Kisaca sirketle surekli gorustuklerini ve islerin iyi oldugunu, yilsonu hedefi olan ciro ve favok rakaminin cok az altinda gerceklesmeler olacagini soyledi.

Ayrica Ardyz nin farkli sehirlerde EDS kurulumu isinden beklentisinin yuksek oldugunu ama henuz buradan gelir elde etmeye baslanmadigini, bunlarin onayi icin bir kurulun toplanip karar almasi gerektigini ama kurula atama yapilmadigi icin onayin uzadigi bilgisini psylasti.

Ardyz den memnun oldullarini ve tutmaya devam edeceklerini anladim.

Ortak bu cok degerli bir bilgi, sirket hedef portfoyu yuzeysel olarak da bilgilendirebilirmis ama Eds islerindeki detay sayilabilecek kurul atamasini dahi aktarmis. Fon da demek ki bu konuda takipci. Bu da guzel bir Ã…Ÿey. Yalniz, memnuniyet mi yoksa mecburiyet mi benim tereddutlerim var, ne yazik ki cog;u kisi mecburiyetten satamiyor artik. Buna fonlar da dahil. Bir yil onceki fiyatina gelebilmesi icin fiyatin %100 artmasi gerekiyor. Enflasyon kismi isin ayri bir boyutu.
    Umarim 2024 finansallari sirketin ongordugu sekilde gercekle;ir ve bu fiyata yansir.
    Buraya yazdiginiz icn cok sagolun.

Sayfa 291/305 ÝlkÝlk ... 191241281289290291292293301 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •