halen sıkıntı var endeksde endeks de banka ve sanayi hisseleri gidiyor sahol ereğli şise ve ford kalanı yerinde sayıyor yan kagıtlarda aynı ben %25 hisse kalanı ppf de durum netlik kazanırsa %50 yaparım hisse oranı
halen sıkıntı var endeksde endeks de banka ve sanayi hisseleri gidiyor sahol ereğli şise ve ford kalanı yerinde sayıyor yan kagıtlarda aynı ben %25 hisse kalanı ppf de durum netlik kazanırsa %50 yaparım hisse oranı
yazılım sektörü güzel bir sektördür dostum...maliyetleri sadece ar-ge de çalışanların gideri olduğu için kar marjları yüksektir...sanayi şirketleri gibi maliyetleri yüksek değildir...dolayısı ile olası kötü ekonomiden çok da fazla olumsuz etkilenmiyorlar...buna karşılık geliştirdikleri önemli yazılımlar ile bir anda ciro ve karlarını patlatabiliyorlar...sektörün önü de açıktır çünkü devir teknoloji ve yazılım devri...matriksin de geçmişteki atatp gibi çıkması bizi çok mutlu edecektir...umuyorum ve temenni ediyorum ki böyle bir çıkış yapsın...özelikle 2025 yılı ilk çeyrekte gelebilecek yüksek karlar matriksi güzel domine edecektir...sabırla bekliyoruz...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
o hisseyi de yakından takip ediyorum...esasında sattığım her hisseyi aylarca çok yakından takip etmeye devam ediyorum...egegübrenin iskele uzatma işi haziran aylarında bitmesi gerekiyor..2026 yılının ilk çeyreğinde ise byd üretim yapmaya başlayacak...mayıs-haziran aylarından itibaren bu beklentiler satın alınmalı diye düşünüyorum...
geçmiş aylarda yine trade amacı ile kocaeri (bölünmemiş haliyle 55 ten ) satmıştım...sattıklarım ile egegübre almıştım....kocaerin de enerji şirketinin mayıs -haziran aylarında üretime geçmesi bekleniyordu..güya tekrardan kocaeri almak istiyordum ama geçen gün baktığımda kocaerin kazdığı jeotermal kuyusunun verimsiz çıkması ve yeni kuyuların açılması 2026 yılına ertelenmesi (en azından ben böyle anladım ) kocaeri bayağı hırpaladı ve üzerinde ciddi bir baskı oluşturdu...kocaerde yaptığım trade de başarılı oldu...onda evdeki hesap tesadüfen de olsa çarşıya uydu...buda kısmete iyi bir örnek oluşturuyor diye düşünüyorum...bazen başarılı oluyorum bazen de olamıyorum...ama elimden gelinceye kadar doğru hisseyi almaya çalışıyorum...kocaeri de ilk aldığımda 17 tl idi 3-5 ayda 70 tl yi gördü...vaktinde çok meşhur oldu...ama onda ülkenin ekonomik durumunun ters gitmesi,borsaya da yansıyınca ve beklentilerindeki gecikmeler onu bayağı hırpaladı...onu da yakından takip ediyorum...ileri de uygun ortamı görürsem tekrardan alabilirim...özelikle de devreye alacağı jeotermal santrali çok değerli..yeter ki devreye girsin...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
enflasyon muhasebesi şirketleri bitirdi...döviz politikları da ihracatçı şirketleri bitiriyor...yüksek faiz ortamı da şirketleri bitiriyor...borsanın sorunları çok fazla...bu sorunların tek tek çözülmesi lazım...ama kişisel düşüncelerime göre borsa en kötüsünü yaşadı...artık gittikçe toparlanması lazım...ben borsa dışında kalmayı pek sevmiyorum...geçmişte kötü endekste dahi kazanabiliyordum ama 2024 yılı öyle olmadı...bu sefer patronların da çabası ile naneyi yedik...![]()
Sn.keko inşallah 2025 gönlümüzce olurda, bu sayede 2024 de telafi etmiş oluruz
Gelen bilançoları gördükten sonra em etkisinden piyasa değerinin %11 i kadar gol yemesine rağmen gayet başarılı bir bilanço geldi ya piyasa bunun farkına varacak..
Yazılım ve yapay zeka alanında iş yapan ve konjonktür bunu destekliyor..
Yer İmleri