Başkan Çılgın Trump ,Türk Yumurta Üretici Birliğine adeta teşekkür etti
ABD Başkanı Donald Trump: "Yumurta fiyatları son bir buçuk haftada yüzde 35 düştü.
Başkan Çılgın Trump ,Türk Yumurta Üretici Birliğine adeta teşekkür etti
ABD Başkanı Donald Trump: "Yumurta fiyatları son bir buçuk haftada yüzde 35 düştü.
Kesme altın satışı yasaklandı! Resmi Gazete'de yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan ve yürürlüğe giren Resmi Gazete kararına göre, kuyumculukla iştigal eden işletmeler çekili kıymetli maden satışı yapamayacak.Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkındaki 32 sayılı kararda değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre kuyumcular bundan sonra çekili yani kesme altın satışı yapamayacak.
Yurt dışına çıkarken yanında 25 bin liradan fazla bulundurulmaması kuralı 185 bin liraya yükseltildi.
Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuyum işletmeleri ve vergi levhasında kıymetli maden üretimi veya ticareti ile iştigal ettiği belirtilen Türkiye'de yerleşik gerçek kişiler haricindeki Türkiye'de yerleşik gerçek kişilere çekili kıymetli madenlerin satışı yapılamayacak.
ELİNDE ÇEKİLİ ALTIN (KESME) OLAN NE YAPACAK?
Elinde çekili altını olanlar için herhangi bir karar verilmedi. Kuyumcuların inisiyatifine bağlı olarak kuyumculara satışı yapılabilir. Ancak satışı olmadığı için kuyumcular hurda niyetine olarak alsa da fiyatlarında düşüş yapabilirler.
STANDARTI YOKTU, AYAR PROBLEMLERİ OLUYORDU
Kesme altın kuyumcu ve satın alan kişi arasındaki güven esasına dayanan ayar oranıyla satılıyordu. Külçe altınlar çekme işlemine tabi tutularak inceltilmesiyle kesme altın ortaya çıkıyor. Ancak bazı kötü niyetli satıcılar nedeniyle kesme altınlarda ayar sorunları oluşuyor ve bu da standartları bozuyordu. Bununla birlikte satın alan kişi de ayar sorunu tespit edildiğinde düşük fiyattan satmak zorunda kalıyordu.
BAKAN ŞİMŞEK SİNYALİNİ VERMİŞTİ
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Bakanlığı tarafından kıymetli maden piyasasında kayıt dışılığın önlenmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü ve çalışmalar tamamlandıkça ilave adımların atılacağını söylemişti.
Şimşek, şunları ifade etmişti:
"Sektörler ve işletmeler bazında olduğu gibi pek çok piyasada da kayıt dışılığın önlenmesi için adımlarımızı sıkılaştırıyoruz. Böylece tüketicileri korurken altın ürünlerine yönelik gözetimi de artırıyoruz. Düzenlememizle sektörde konuya ilişkin belirsizliğin ortadan kaldırılması ve altın ticaretinde uluslararası standartlara uyumun artırılması da hedefleniyor."
https://bigpara.hurriyet.com.tr/alti...ndi_ID1609063/
Standart 995'lik 0.5 gramdan 1.000 grama kadar olan işçilikli KDV'li mallar alınıp satılcak....
vatandaş alırken külçe ederi artı külçe işçiliği artı işçiliğin % 20'lik KDV'si...
satarken sadece külçe piyasa ederi...
vatandaşın kaybı olacak....
Türk takımlarının UEFA geliri belli oldu!
GALATASARAYIN PARA ÖDÜLÜ 17,61 MİLYON EURO
FENERBAHÇENİN KAZANCI 14,88 MİLYON EURO
BEŞİKTAŞIN GELİRİ 9,26 MİLYON EURO
https://www.msn.com/tr-tr/spor/other...0330c455&ei=55
Hasretbahçe'nin borcu/potansiyel ödemeleri nicedir ?
acaba yine Ziraat Bankası bir iyilik yapacak mı ?
vay AMK vay...
Mısırda 6 gün 5 gece tatilin fiyatı 14.000 lira...
Hem de uçak bileti dahil.
video :https://x.com/i/status/1900573693903851944
şeker bayramında mı yakın zamanda mı ?
USDTTRY dolar stabil kripto paritesinde
TOBO'nun hedeflediği fiyatlamalar göreceğiz,
yaşayıp göreceğiz....
Valla bu işler arzuya göre olmuyor illa ki bir şeyler yapacaklar...
tekniğe göre TL'nin USDT karşısında değer kaybetmesi gerekir...
Türkiyede üretip ihracat yapanlar tam anlamıyla m..n içerisnde gebeleniyorlar...
İhraç fiyatı sektörlerin % doksanını kurtarmıyor...
İçerisinden de hayır yok...
Zaten borsa şirketlerindin bilançolarından belli...
Alahtan Reis'in elinin altında hazine var ,vatandaşın fazla üzülmemei adına borsaya gizli açık detek verdikleri de bir geçek...
Bugün için fantazi kurmaya gerek yok...
Mısır bizden bir çok sektörü kaptı....
Ali Koç ve arkadaşları taraftara DURMAK YOK İŞKENCEYE devam kararı vermişler...
Adım HIDIR elimden gelen budur pozu
Fenerbahçe'de Jose Mourinho için karar verildi
Şampiyonluk yarışında lider Galatasaray'ın gerisinde kalan Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho'nun durumu masaya yatırıldı. Sarı lacivertli yönetim Portekizli hocanın geleceği ile ilgili ortak karara vardı.
Fenerbahçe’de Samsunspor beraberliği sonrası eleştirilerin odağına yerleşen Jose Mourinho’nun geleceğiyle ilgili karar verildi. Sarı-lacivertli yönetim, tecrübeli teknik adamla yola devam etme kararı aldı.
ALİ KOÇ VE YÖNETİMİN ORTAK GÖRÜŞÜ
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulunun büyük çoğunluğu, Jose Mourinho’nun takımın başında kalması gerektiği konusunda hemfikir. Yönetim, Mourinho’nun Süper Lig’i ve takımı daha iyi tanıdığını ve gelecek sezon çok daha güçlü bir kadro oluşturularak başarıya ulaşılabileceğini düşünüyor.
Sözleşme uzatma planı şimdilik gündemde değil, ancak yönetim yeni sezonda daha güçlü bir kadro kurarak Mourinho’nun elini güçlendirmeyi hedefliyor. Yönetim, Portekizli teknik adamın sistemini daha iyi oturtabilmesi için destek verilmesi gerektiğini savunuyor.
MOURINHO'NUN PERFORMANSI VE YOL HARİTASI
Jose Mourinho, şu ana kadar Fenerbahçe’nin başında çıktığı 45 maçta 2.11 puan ortalaması yakaladı. Sarı lacivertli kurmaylar bu performansın gelecek sezon daha iyi bir noktaya çekilebileceğine inanıyor.
Gelecek sezon için transfer çalışmalarının şimdiden başladığı belirtilirken, Mourinho'nun da takıma yapılacak takviyeler konusunda detaylı bir rapor hazırladığı öğrenildi.
Bu kararla birlikte Fenerbahçe, teknik ekipte bir değişikliğe gitmeden Mourinho yönetiminde şampiyonluk hedefini sürdürecek. Sarı-lacivertli camiada, bu kararın nasıl karşılanacağı ise merak konusu.
https://www.sozcu.com.tr/fenerbahce-...erildi-p151945
Yer İmleri