Sayfa 73/81 İlkİlk ... 23637172737475 ... SonSon
Arama sonucu : 642 madde; 577 - 584 arası.

Konu: MTRKS - Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş.

1. x hesabımdan da paylaştım...matriks safkan yazılımcı bir şirket...ar-ge si güçlü bir şirket...avea ve turkcell gibi gsm operatörlerine bile yapay zeka tabanlı ürün hizmetleri sunuyor...geçtiğimiz aylarda ürünlerine %50 zam yapmış (bu ürünü kullanan bireysel kullanıcıların söylemi ) , borsada aracı kurumlara borsa işlem platformu sunan ve çok yaygın olan ürünleri var...tam 3,5 milyon bireysel kullanıcı onların ürünlerini kullanıyor...şirket ayrıca yapay zekaya yönelik yeni ürünler için yeni şirketleri satın aldı...hizmet ağını genişletiyor...enflasyon muhasebesinin uygulanması ve matriksin de aktiflerinin yüksek olması nedeniyle 350 milyon tl lik bir gider oluştu...2025 yılının ilk üç çeyreğinde bu giderler olmayınca bilanço bir daha hoş olacak...

2025 yılı ilk çeyrek bilançosu güzel ipuçları verecektir...sabırla beklemeye devam...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. Bereketli bir hafta olması dileğiyle herkese hayırlı kazançlar.

3. piyasa matriksi fark etmeye başlıyor...düşeni kırdıktan sonra çıkışımız ivmelenmeye devam ediyor...hayırlı uğurlu olsun...matriks de bize atatp benzeri (5-6 katlık ) çıkışları hatırlatıyor....olabilir mi ?? tek bildiğim borsada her şeyin mümkün olduğudur...düşüşlerde de çıkışlarda da...gerisi de nasiptir diyorum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. 3. ŞİRKETİN ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI
    Şirket yatırımlarını öz kaynakları ile finanse etmekte olup, yatırımların finansmanı için kredi
    kullanılmamaktadır.

faaliyet raporundan bir kesit...şirket yatırımlarını öz kaynakları ile yapmaktadır...bu çok güzel bir özelliktir...bu sayede ekonomik krizin olduğu vakitlerde hiç borçlu olmayacağı için eli çok rahatlıyor...

5. bir kesit daha....

4. ŞİRKET FAALİYETLERİ VE FAALİYETLERE İLİŞKİN ÖNEMLİ GELİŞMELER
    4.1. Şirket Yatırımları
    Şirket sektörde finansal piyasalara sunmuş olduğu,
    • Borsa Şirketleri İçin Kapsamlı ve Modüler Finansal Analiz Uygulaması
    • FinAlgo Parallax Algoritmik İşlem Platformu v4.0 (Parallax)
    • Matriks Web Trader IQ
    • MatriksIQ Makine Öğrenmesi, Algoritmik İşlem ve Altyapı Geliştirmeleri Projesi
    • Borsa İstanbul Piyasaları Emir Yönetimi ve Piyasa Yapıcılık Sistemleri Ürün Grupları
    • Kripto Para Borsa Yazılımı Projesi
    • Matriks Yüksek Frekanslı İşlem Altyapısı v2.0
    • Matriks Analist v2.0
    • Matriks Mobil Trader
    projelerinin geliştirmelerine devam etmektedir

6. Ar-Ge İndirimi ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kazanç istisnasından faydalananların fon ayırma ve yatırım
    yapma yükümlülüğü kapsamında Şirket, aşağıda yer alan yatırımları yapmıştır:
    Ortaklık
    yüzdesi%
    Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. 0,01%
    Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. 0,01%
    Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. 0,01%
    Logos Port.Yön.A.Ş.Testinium Girişim Serm.Fonu 0,01%
    Weartechclub Giyilebilir Spor Ürünleri Hizmet ve
    Teknolojileri A.Ş. 1,25%
    Counterfake Yazilim Teknolojiler A.Ş. 1,25%
    İş Girişim Sermayesi Yatirim Ortaklığı A

7. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Mevzuatı kapsamında sağlanan teşvikler:
    Teknoloji geliştirme bölgeleri yeni veya ileri teknolojide mal ve hizmet üretmek isteyen girişimcilerin,
    araştırmacı ve akademisyenlerin sınaî ve ticari faaliyetlerini üniversitelerin yanında veya yakınında
    yürütebilmelerine ve bu üniversitelerden yararlanabilmelerine imkân vermek içinkurulmuş akademik,
    sosyal ve kültürel sitelerdir.
    Şirket’in Arı Teknokent’te bulunan İstanbul Şubesi, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ve ilgili
    ikincil mevzuatı kapsamında 31 Aralık 2028 tarihine kadar aşağıda açıklanan teşviklerden
    faydalanmaktadır.
    13
    • Teknokent’te faaliyet gösteren gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, sadece münhasıran
    Teknokent’te geliştirdikleri yazılım ve tasarım ile AR-GE faaliyetlerinden elde ettikleri kazançların
    tamamı gelir ve kurumlar vergisinden müstesnadır.
    • Bölgede çalışan AR-GE, tasarım ve destek personelinin (AR-GE ve tasarım personeli sayısının yüzde
    onunu aşmayacak sayıdaki) bu görevleri ile ilgili ücretleri her türlü vergiden müstesnadır.
    • Girişimcilerin münhasıran bu bölgelerde ürettikleri sistem yönetimi, veri yönetimi, iş uygulamaları,
    sektörel, internet, mobil ve askeri komuta kontrol uygulama yazılımı şeklindeki teslim ve hizmetleri de
    katma değer vergisinden müstesnadır.
    • Yazılım, AR-GE, yenilik ve tasarım projeleri ile ilgili araştırmalarda kullanılmak üzere ithal edilen
    eşya, gümrük vergisi ve her türlü fondan, bu kapsamda düzenlenen kâğıtlar ve yapılan işlemler damga
    vergisi ve harçtan müstesnadır.
    Şirket’in, Arı Teknokent’teki faaliyetleriyle ilgili elde ettiği kazançlar 4691 sayılı yasa kapsamında
    belirlenen bölgelerde elde edildiğinden ağırlıklı olarak kurumlar ve katma değer verisinden istisnadır.

8. matriks ar-ge çalışmalarından dolayı bir çok teşvikten faydalanabiliyor arkadaşlar...bu teşvikleri yukarıda paylaştım...teşvikler gider azaltıcı ve gelir artırıcı etkileri oluşturur...

Sayfa 73/81 İlkİlk ... 23637172737475 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •