Sayfa 150/152 İlkİlk ... 50100140148149150151152 SonSon
Arama sonucu : 1216 madde; 1,193 - 1,200 arası.

Konu: TATGD - Tat Gıda

1. Cuma günkü alışla fiili %50 yi geçtiler , bugünkü alımla rüçhan alımı hariç %50,099 oldular ... Haftaya pzt 6. gün bekliyoruz. Bundan nasıl kaçınacaksınız çok merak ediyorum. Olası arbitraj imkanı var ama bunlar şapkadan yine bir tavşan çıkarır mı bilemem o yüzden kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by Arbitration Yazıyı Oku
    Cuma günkü alışla fiili %50 yi geçtiler , bugünkü alımla rüçhan alımı hariç %50,099 oldular ... Haftaya pzt 6. gün bekliyoruz. Bundan nasıl kaçınacaksınız çok merak ediyorum. Olası arbitraj imkanı var ama bunlar şapkadan yine bir tavşan çıkarır mı bilemem o yüzden kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
    Detayı iyi yakalamışsınız. Yasal olarak başka bir açık bulabilme konusu soru işareti. Normal şartlarda yarın 6 iş günlük süre doluyor. Benim şüphelendiğim nokta böyle bir durum varsa ki durumu bilenler mutlaka vardır 14,50 civarına yaklaşması gerekiyordu. O yüzden şüpheyle yaklaşıyorum. Sahipleri çok kurnaz. Kaybettikleri güven ilerde başlarına dert açacak.
    Burada yazılan yazılar kişisel görüşlerim olup yatırım kararlarınızı etkilemek amacıyla yazılmamaktadır. Yatırım tavsiyesi değildir.

3. 30 Eylül alımı ile 14,60 a kitlediler durumu. Oraya ulaşmak zor değil fazla lot a da bakmaz , zaten büyük çoğunluk çağrıya katılmaz muhtemelen. Bi şekilde bu süreci de üstlerinden atmaları lazım çünkü başlarına bela olacak. Mesala Koç holding hisse opsiyon alım hakkımızı kullanmıyacaz dediler şirket aranınca ama resmi bir açıklama hala yok, ya da ben görmedim. Genelde bu şirketle alakalı yapılan açıklamalar da kurumsallık baya b baya bi eksikmiş izlenimi veriyor zaten.Kaldı ki ne açıdan bakarsan bak güven yerlerde olduğu için kimse net konuşamıyor ve düşünemiyor.
    Maalesef yazmayı hiç sevmem ve saçma bulmama rağmen Yatırım tavsiyesi değildir, şirket ortada

4. Eğer çağrı süreci başlatılırsa, çağrı bitene kadar fiyatı 14-15 bandından tutarlar, çağrı sonrası sonrası da 24-25 zirvelerini görür diye düşünüyorum.

F) Payları borsada işlem gören halka açık ortaklıklar tarafından gerçekleştirilen yeni pay alma haklarının sınırlandırılmadığı sermaye artırımlarında, mevcut ortaklarca alınan paylar nedeniyle yönetim kontrolünün değişmesi.

Memişoğlu yukarıdaki fıkrayı öne sürerek pay alım teklifi dogmadıgını bildirdi 14.01.2025 de.
    Bu madde onları kapsadıgı yoruma açık.
    Teblig bu maddede yönetim kontrolünün değişiminden söz ediyor !! Pardonda tat gida nın yönetim kontrolüne sahip ortagı yok ki.
    Değişim için bir ortaktan diğerine geçiş olması lazım . Memişoğlu değişim değil yönetim kontrolünü ele geçiriyor, değişim yok elde etme var. Değişim için mevcut ortaklar arasında yönetim yer değişimi olması lazım.Spk ya şikayet eden var mı acaba bunu .Tartışmalı durum ....yargıya taşınmalı.

6. O gün de yazdım , bu madde kendi içinde muallak ve tartışmalı bir madde. Kaldı ki bu tarihi de dikkate almaksızın şu an zaten çağrı yükümlülüğü doğmuş durumda. Aslında bu haliyle şirketin lehine olabilecek bir durum iken bundan da kaçınmaya çalışacak gibi bir durum var. Dün itibariyle 6 günlük bildirim süresi de sona erdi ve şirket normal alım bildirimi göndermeye devam ediyor sanki ortdada bir şey yokmuş gibi. Hatta trajikomik bir durum gibi görünüyor , 14 Ocak ta ben %50 yi geçmiştim ya hani o zaman çağrı doğmamıştı ya şimdiki alışlarım da bunun üstüne devam ediyor gibi saçma bir durum söz konusu sanki. Dün SPK ya başvuru niteliğinde bir yazı hazırladım. Ben gönderiyorum , kafasına yatan varsa gönderebilir.

7. SPK ya göndereceğim yazı bu, syg
    Memişoğlu Tarım Ürünleri şirketinin borsada halka açık olan TAT Gıda hisselerinin alımı ile ilgili süreç neticesinde SPK Pay Alım Tebliği istinaden Zorunlu Pay Alım çağrı yükümlülüğü doğmuştur.
    Süreç aşağıdaki gibidir:
    *** 19/02/2024 Tarihinde Koç Holding ve iştiraklerden %49,04 oranında ki hisse pay başına 1,213235 USD fiyat ile satın alınmıştır.
    *** 27/09/2024 Tarihinde borsadan 355,000 lot hisse alım bildirimi yapıldı. Hisse oranı %49,04 ten %49,30 a yükseldi.
    *** 30/09/2024 Tarihinde borsadan 24,09-25,48 fiyat aralığından 740,000 lot hisse alım bildirimi yapıldı. Hisse oranı %49,30 dan %49,84 a yükseldi.
    *** 14/01/2025 Tarihinde borsadan bedelli sermaye artırımı neticesinde kalan 2,841,501 lot için satın alım bildirimi yapıldı. Hisse oranı %49,84 ten %51,01 e yükseldi.
    Burada %50 eşiği aşıldı fakat şirket SPK Pay Alım Tebliği 14. Madde F bendine istinaden sermaye artırımı sonrası satın alınan kullanılmayan rüçhan paylarından dolayı Zorunlu Pay Alım sınırının fiili olarak aşılmadığı gerekçesiyle Pay Alım Çağrısında bulunmadı.
    Kaldı ki bu madde kendi içinde muallak ve tartışmaya çok açık. Madde bu:
    f) (Ek:RG-16/10/2021-31630) Payları borsada işlem gören halka açık ortaklıklar tarafından gerçekleştirilen yeni pay alma haklarının sınırlandırılmadığı sermaye artırımlarında, mevcut ortaklarca alınan paylar nedeniyle yönetim kontrolünün değişmesi.
    Burada ki yönetim kontrolü kullanılmayan rüçhan payları neticesinde iptal edilen paylardan dolayı gerçekleşmiyor. Yönetim bu payları borsada satabilecek durumda iken bu payları bilerek satın almayı tercih etmiştir.
    Neticede %50 eşiği ilk olarak burada geçildi. Lütfen burada yapılan işlemler de incelensin.

*** 04/03/2025 Tarihinde borsadan 343,493 lot alım bildirimi yapıldı. Hisse oranı %51,01 den %51,15 e yükseldi.
    Rüçhan alımı hariç hisse oranı: %49,98
    *** 07/03/2025 Tarihinde borsadan 115,000 lot alım bildirimi yapıldı. Hisse oranı %51,15 ten %51,19 a yükseldi.
    Rüçhan alımı hariç hisse oranı: %50,0032 oldu. BU TARİH İTİBARİYLE RÜÇHAN PAYLARI DAHİ DİKKATE ALINMAKSIZIN %50 AŞILDI. DOLAYSIYLA PAY ALIM TEBLİĞİNE GÖRE ÇAĞRI ZORNLULUĞU DOĞUMUŞTUR.
    *** 11 Mart ve 17 Mart tarihlerindeki hisse bildirimleriyle bu oran daha da yükselmiştir.

7 Mart alımı ile Memişoğlu Tarım Ürünleri şirketine SPK Pay Alım Tebliği istinaden çağrıda bulunma yükümlülüğü doğmuştur.
    17 Mart itibariyle 6 günlük bildirim süresi sona ermesine rağmen şirketten konuyla alakalı herhangi bir bildirim gelmemiştir.
    Son altı ay içindeki alımlar için ödenen en yüksek değer 14,60 tl dir. (30 Eylül 2024 Pay alım bildirimi).

Güzel yazmışsınız.

Birincil piyasada halka arz 2 gundu, memişoğlu 1 günde daldı ve malı aldı. Zaten
    Taahut etmiştin kullanılmayanları alacağım diye neden alıcısı piyasa varken bırakmadın agresif daldın topladın.
    Amac belli zorlama kendını tebliğe uydurmaya çalışma niyeti.Nerden tutsan olmuyor bu madde hükmüne uygun işlen yok ortada, ortada ne yönetim kontrolu değişimi var nede yeni pay alım hakkını kullanırken 50 eşik aşılıyor.bende şikayetimi yazdım gönderdim spk baronlarına

Sayfa 150/152 İlkİlk ... 50100140148149150151152 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •