Sayfa 28/60 İlkİlk ... 18262728293038 ... SonSon
Arama sonucu : 475 madde; 217 - 224 arası.

Konu: PNSUT - Pınar Süt

1. Siyasi düzlemde bir deprem var... Hayırlısı umarım bu şoku kısa sürede atlatırız.
    Böyle sistematik olmayan riskler maalesef işin doğasında mevcut.

tekstilde ve otomotivde işer iyi gitmiyor demiştik tekstil sektöründe halka açık bir şirket #ateks konkardato ilan etmiş.

Velhasıl Sağlık sektörü ve yanında Gıda gibi zorunlu tüketim sektörleri haricinde yatırımlar riskli olmaya başladı. Borsa severler paralarının üzerlerine soğuk bir bardak su içme tehlikesi ile karşı karşıya..

Sanılanın aksine Pınar Süt iyi idi.. inşallah daha da iyi olacak.!
    Bol kazançlar dilerim.!
    Néy Nâmé...!
    Solve catenas, esto liber, puer. Quot filum et armillae aureae sunt? Amphora avida non impletur.

2. Dövizin değerlenmesi doların 40 lirayı aşması ihracatta Pınar Süt'ün finansallarının iyileşmesinde büyük etkisi olacaktır.
    Néy Nâmé...!
    Solve catenas, esto liber, puer. Quot filum et armillae aureae sunt? Amphora avida non impletur.

3.  Alıntı Originally Posted by acemşah Yazıyı Oku
    Dövizin değerlenmesi doların 40 lirayı aşması ihracatta Pınar Süt'ün finansallarının iyileşmesinde büyük etkisi olacaktır.

Sallıyor.....pazarlıyor....büyük ihtimal pozisyonunu kurtarmaya çalışıyor....

Bu alemde kendiniz hisse bulun...babanızın oğluna güvenmeyin...

Pınar süt ürün satışında zorlanıyor....kar edemiyor....konkardato modunu doğru....!!!!!!!!!!!1

4.  Alıntı Originally Posted by baddog Yazıyı Oku
    Sallıyor.....pazarlıyor....büyük ihtimal pozisyonunu kurtarmaya çalışıyor....

Bu alemde kendiniz hisse bulun...babanızın oğluna güvenmeyin...

Pınar süt ürün satışında zorlanıyor....kar edemiyor....konkardato modunu doğru....!!!!!!!!!!!1
    Hiç mi umut yok?
    Holding Bankalara sütü teminat gösterip kredi çekmedi mi?
    Konkordato olsa banka el koymaz mı?
    Banka el koyunca süt mü üretecek?Yoksa satacak mı?Satınca bu fiyattan mı satacak?

Lütfen rica ediyorum varsayımlarımı yanıtlarmısınız.

5. Batan veya batmaya başlayacak şirketlerin sektörleri şu an: Tekstil, Otomotiv, İnşaat, parakende..
    Nitekim #ATEKS şirketinin konkardato ilan etmesi süpriz değil.

Şirketlerin batmaları genelde gelir-gider dengesizliğinden olur, serbest nakit akım yaratmak önemlidir:

Sıkılaştırıcı maliye politikalarının izlendiği genel piyasada; esnekliği düşük, zorunlu tüketim ürünleri olan gıda, sağlık gibi sektörlerde nakit döngüsü sağlığını korur.
    Bu sebeple de borsacı olarak ben gıdada pınar sütü tercih ettim, sağlıkta tınaztepe hastaneleri grubunu...
    Pınar süt yaklaşık 50 milyon dolarlık ihracatı bulunmaktadır, yükselen döviz kuru serbest nakit akım yaratmada önemli olacaktır.
    Borsa fiyatının bugün büyük fırsatlar içerdiğini değerlendiriyorum.
    Yaşar grubu gıda şirketlerini piyasa 30 yıldır iflas ettirip duruyor ancak gıda grubu şirketleri cirosu 1 milyar dolara giden dev haline geldi.
    Néy Nâmé...!

6. Bugünde aldık biraz biraz, satanlardan Allah razı olsun!
    Néy Nâmé...!

7.  Alıntı Originally Posted by acemşah Yazıyı Oku
    Dövizin değerlenmesi doların 40 lirayı aşması ihracatta Pınar Süt'ün finansallarının iyileşmesinde büyük etkisi olacaktır.
    Herkese selamlar...
    Hissenin %10 düştüğü bir günde sabahdan akşama iç karartıcı ama gerçek gönderiler yapabilirdim....
    Üstüme vazife olmamasına rağmen yatırımcıların canı sıkkın bir de ben üstüne tuz biber ekmeyeyim diyorum....
    Ama şu herifin gönderileri beni sinir ediyor...
    Nasıl olsa hisse.net üylerinin %99 u bilançodan anlamıyor ya,anlamayı bırak,sahip olduğu şirketin bilançosunu bir kere açıp bakmaya tenezzül etmiyor ya....
    Klasik;Limon alırken 50 yerini yokluyorsun,bir kerecik de aç bak şu bilançoya kardeşim....

Neyse bu girizgahdan sonra;Bilmeyenler için kur karı/zararı nedir?(bendeniz amatör muhasebiciden)
    Herhangi bir tarih de (biz dünü baz alalım) 100 dolarınız vardı ve bunun TL karşılığı=100x36.90=3690 tl idi (dün)
    Bugün ise 100x37,90=3790 tl ediyor
    İşte aradaki bu farka 3790-3690=100 tl KUR KARI diyoruz...
    Varlığınız olduğu için
    Borcunuz olsa idi KUR ZARARI diyecektik...
    Şimdi bakalım Pnsüt ün döviz varlığımı var yoksa borcu mu?
    Son bilançoya göre 6 milyon dolar varlığı,2,6 milyon euro da borcu var...
    Netleştirirsek 4 milyon dolar varlığı var....
    Bu durumda 4x 36,90=147 milyon tl
    Bugün 4x37,90=151 milyon tl ediyor
    Aradaki fark 4 milyon tl KUR KARI ediyor...
    Aman ne büyük para....

Ancak eksik bilgi vermeyelim....
    İhracaat yapan şirketler dönem içinde sattığı ürünleri dönem sonunda muhasebeleştridiği için ticari faaliyetlerinden de kur karı/zararı yazarlar... (amatör muhasebeci bilgisi)
    Peki Pnsüt ne kadar ihracaat yapıyor?; 42 milyon dolar....
    Çeyrek başına 10 milyon dolar eder...
    Bu durumda 10x 36,90=369 milyon tl
    Bugün 10x 37,90=379 milyon tl
    Fark=10 milyon tl KUR KARI

Saygılar/Başarılar....
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

8. 22 ve 28 nolu bilanço dip notlarında detaylı bir şekilde anlatılıyor bunlar....
    Şirket 2023 yılında NETTE iyi bir kur karı yazmış...
    359 milyon tl KUR KARI yazarken 59 milyon tl de KUR ZARARI yazmış....
    Nette 300 milyon tl KUR KARI yazmış...
    Ancak 2023 yılında şirket 18,69 ile 29,43 tl abd dolarından çalışmış...
    Daha doğru ifade ile;1 ABD dolarını 31/12/2022 de 18,69 tl 31/12/2023 de 29,43 tl kabul etmiş (bknz dip not 2.5)
    Arada kur %50 den fazla mı artmış....?
    Ayrıca 2023 yılında nette 25,6 milyon dolar varlığı varmış...
    Bu sene yukarıda da belirttiğim gibi sadece 4 milyon doları kalmış

Saygılar/Başarılar....
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Sayfa 28/60 İlkİlk ... 18262728293038 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •