Sayfa 426/908 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476526 ... SonSon
Arama sonucu : 7264 madde; 3,401 - 3,408 arası.

Konu: DOLARDA YÜKSELİŞ kaçınılMAZ xxv

1.  Alıntı Originally Posted by Finans2023 Yazıyı Oku
    Trump seçildikten sonra ülke adeta makas değiştirdi. birer ikişer belediye başkanları tutuklandı. kayyumlar atandı. ikinci çözüm süreci sözleri havada dolaşmaya başladı. mhp'den birden bire öcalan çıkışı geldi. tüsiad üzerinden patronlar dünyasına, menajerler üzerinden medya dünyasına gözdağı verildi.

güneyimizde suriye'yi ver kuzeyimizdeki ukrayna'yı al anlaşması gibi bir şey oldu. orta doğu'da bir yandan filistin ve suriye paylaşılırken bir yandan da yemen ve iran'a gözler çevrildi. türkiye bu üçgenin ortasında.

hem the economist hem de le point yeni dünya düzeni başlığıyla otoriter liderler kapağı yapıp trump, putin ve erdoğan'ı kapağa koydu. abd nato'yu fiilen çökertince avrupa ordusu planları başladı. ab ülkeleri savunma harcalamalarını artırmaya karar verdi. bölgenin en büyük ordularından biri türkiye'de olunca varlığımız hatırlandı. birden sıcak mesajlar yağmaya başladı. aynı anda hem abd'yle hem ab'yle flörtleşmeye başladık.

haliyle insan birden bire değişen rüzgarın bizi nereye sürüklemekte olduğunu merak ediyor. bugün ankara'da sabah rüzgarın etkisiyle göt kesen soğukları vardı. iki gün önce 22 derecelik bahar havası yaşanırken bir anda -4 dereceye döndü. ülkede gündem de aynı şekilde değişti. ekrem imamoğlu rüzgarı arkasına almış ülke çapında miting yaparken 24 saat içinde diploması iptal edildi ve gözaltına alındı. peşi sıra yüzden fazla insan daha gözaltına alındı ki bir kısmı gazeteci.

akp peş peşe hiç olmadığı kadar cüretli ve geri dönülmez adımlar atıyor. bunlar akp içindeki mücadeleyi kazanmaya çalışan bir kliğin dahiyane fikri mi, yoksa ciddi ciddi gemileri mi yaktılar bilmiyorum ama böyle asarım keserim, herkes put gibi duracak, ben ne dersem herkes onu yapacak ve düşünecek tarzında bir yönetim için her şeyden önce zengin yeraltı kaynakları lazım. rusya, iran, eskiden ırak, suriye, türkmenistan vs. öyle ayakta duruyor. oligarşi ve paylaşım ekonomisi yaratıp halkı baskı altına alabiliyorlar.

öyle ya da böyle yüz yıllık bir cumhuriyet ve kör topal da olsa yetmiş yıllık bir demokrasi geçmişi olan bir ülkede, hele de bu ekonomik koşullarda o derece baskıcı bir rejim nasıl yaşar bilemedim. iktidarı kaybetme ihtimalini görüp panikle sağa sola saldırmaya başlamadılarsa, tüm bu işlerin arkasında güvendikleri bir şey olmalı. abd ve avrupa ülkelerinden alınan güvenceler mi var? suriye'deki enerji kaynaklarının kontrolünü ele almak gibi başka anlaşmalar mı var bilemiyorum ama ülkeyi tam anlamıyla enkaza çevirecek işler yapmaya başlamalarının bir nedeni olsa gerek. çıkar kokusu yakında.
    arka planını bilmemekle birlikte(bilsem zaten buralarda neden yazayım), küresel sermayenin imamoğlu'nun üstünü çizdiğini düşünüyorum. hatırlayın, batılı yayın organları ve siyasiler zamanında osman kavala, ya da selo demirtaş için nasıl destek atmışlardı. imamoğlu için ise aynı tepkinin, desteğin onda biri bile yok. Türkiye'nin iç meselesidir deyip geçtiler...

ABD'nin Trump ile birlikte değişen küresel jeopolitik yaklaşımı nedeniyle ABD-Avrupa arasındaki ilişkilerde ciddi görüş ayrılıkları ortaya çıkmaya başladı. NATO'nun geleceği, AB ordusu gibi konular daha çok su götüreceğe benziyor.. Hal böyle olunca, küresel sermaye de Türkiye konusunda işi riske etmeyi göze alamayıp, taktik değiştirmişe benziyor..

eh onlar da haklı esasında.. dereyi geçerken at değiştirilmez...
    ytd..

2. yeni Türkiyede 80 milyonluk ülkede tarafsız cesur gerçek haber veren iki ve üçtane haber kanalı kalmış bırakmışlar onlarada rtük dedikleri ümmetçi ve fedailerinden oluşan muhaliflere ceza kesme kurumu ceza üstüne ceza kesiyorlar berlindeki hakim ve savcılar olmadığından mecburen ödüyorlar firmalar bu kadar seyircisi olmasına rağmen kara kanalları geride bırakmalarına rağmen reklam vermeye korkuyorlar bir ülkede bütün krizler önce ahlaksızlıktan başlar sonra cehalet ve liyakatsizlikle büyür yeni Türkiyede olan bu onun için gavurlar kafirler mallarını satıp paraya çeviriyorlar

Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    İŞbankasının 808 likit fonu da eksi getirmiş. Hesabıma baktım. Eksi görünce şok oldum.
    801 likit fonda da, çok düşük geteri vardı bugün....
    ne mutlu Türküm diyene....

Alıntı Originally Posted by blackman Yazıyı Oku
    yeni Türkiyede 80 milyonluk ülkede tarafsız cesur gerçek haber veren iki ve üçtane haber kanalı kalmış bırakmışlar onlarada rtük dedikleri ümmetçi ve fedailerinden oluşan muhaliflere ceza kesme kurumu ceza üstüne ceza kesiyorlar berlindeki hakim ve savcılar olmadığından mecburen ödüyorlar firmalar bu kadar seyircisi olmasına rağmen kara kanalları geride bırakmalarına rağmen reklam vermeye korkuyorlar bir ülkede bütün krizler önce ahlaksızlıktan başlar sonra cehalet ve liyakatsizlikle büyür yeni Türkiyede olan bu onun için gavurlar kafirler mallarını satıp paraya çeviriyorlar
    Gavur, kafir olan kimler.???

Açıklada öğrenelim.??!!!
    Lütfen.!!!
    Saygılar.!!
    Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

5. Batı çıkarlarını korumak için kaz gelecek yerden tavuğu esirgemez.Katar ,Akdeniz gazı da ilave edilince hiç kimse vanaya çakmak tutmayacaktır.

6.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Gavur, kafir olan kimler.???

Açıklada öğrenelim.??!!!
    Lütfen.!!!
    Saygılar.!!
    Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    espiri yaptım bizim osmanlıdan kalma terimler osmanlıdan gelen sokaktaki moruklar bu terimleri çok seviyorlar levent kırca olmadığından komedyenlik bize düşüyor yoksa kimin kafir kimin gavur olduğunu biliyoruz

Sayfa 426/908 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476526 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •