Petkim spot yabancı yüzdesi
29 Temmuz 2024: %14.55 (2024 zirvesi)
5 Şubat 2025: %7.79 (Dibe yakın bir seviye)
24 Mart 2025: %9.85
Anlaşılan yabancı çıkışı hisseye baskı oluşturmuş. Şubat 2025 - Mart 2025 arasında cüzi miktarda yabancı artışı var. Devamı gelir mi gelmez mi takip etmek gerekli.
Melike' ye bağlanmadan önce şunu da soyliyim. En çok sert sopayı geçen hafta yanlışım olmasın sanki bankalar yedi kısa süre de.
Ha bu yemedi demiyorum, bu uzun süreli yediği için en son ki dibi 16 olduğundan onun altına az sarkittilar. O muhteşem 9 yeşil mumun dibine bakarsak bugün yine o bölgelerdeyiz.
Ama bankalarda aynı durum mevcut değil, ha onlar zaten çok yükseldi denilse de, son sopanın geri alımını yaptığını söyleyemem. Ytd
Yüzde 45-50 civarında, zirvesinden bir düşüş oldu xbanklarin bazısında. Yüzde 10 civarını geri aldı. İlk etapta dovizin yükselmesi ve faizin tekrar yukselebilecegi dusunturtulmesi bankaları biraz daha baskilamis durumu izlenimi verdi. Döviz artışı ise sanayi tarafını frenlemis olabilir. Kaldı saniyi uzun zamandır sürünüyor en azından bendekiler öyle. Kısa sürede yasananlar kanimca. Ytd
Elbette dövizin yukarı kalıcı olması, eğer ki talep olmazsa, enerji (elektrik, doğalgaz) maliyetlenmelerini de artırabilir ayrıca lojistik maliyetlerine de yansır. Döviz yuksek ve eksi pozisyonu olanlar kambiyo karı ve zararı artabilir.
Ama talepte artış olursa bu durumlar dengeleri degiatirebilir.
Sanayi ve bankalar arasındaki durumlar diye yazmak istedim. Bankalar için ise öncesinde yazdığım neydi, faizin düşüşünü fiyatlayip geleceği satın alıyorlar demiştim. Yine öyle mi olur piyasa biraz toparlar mı zaman gösterecek. Ytd
Yırttık demiyorum elbette, önce yirtmamiz lazim... Son 7 aydır soluksuz bir düşüş, ve bu 8 ncı ay ne olacak kaldı 3 seans. Dövizin ilk ceyrek kapanmadan zıplaması veya ziplattirilmasi falan filan.. ytd
Yer İmleri