Sayfa 249/285 İlkİlk ... 149199239247248249250251259 ... SonSon
Arama sonucu : 2279 madde; 1,985 - 1,992 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. 5 rakamı çok revaçta, tüm sportifler artık 5 ile çalışıyor. 5 demek %400 bedelli demektir. BJKAS bir önceki bedellide sermayeyi 240 milyondan bunun 5 katına 1.2 milyara çıkardı ve %400 bedelliyi patlattı. Son bedelli başvurusunda da sermayeyi 1.2 milyardan bunun 5 katına 6 milyar TL ye çıkartıp yine %400 bedelli patlattı hem de rüçhan fiyatını 2 TL olarak belirleyerek. GSRAY sermayeyi 1.08 milyardan bunun 5 katı olan 5.4 milyar TL ye çıkartıp %400 bedelli açıklamıştı. Şimdi de sermayeyi 5.4 milyardan bunun 5 katı olan 27 milyar TL ye çıkardı. FENER de kayıtlı sermayesini 250 milyondan bunun 5 katı olan 1.25 milyar TL ye çıkardı. 5 ve %400 bedelli, yeni moda bu oldu artık. Bu rakamlara dikkat.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Yatırımcılar kardan pay almak için hisse senedi alır, temel kural budur dedim yukarıda. Bu kuralın tamamen ters yüz olduğu sadece tek bir ülke var o da TR'dir, spesifik olarak da sportif hisselerden bahsediyorum. Adamlar kardan pay alma derdinde değil, kendi cebinden harcamalarla zararları memnuniyetle karşılama derdinde. Bunun gibi başka bir emsal yok dünyada. Kendini yatırımcı sanan buradaki kitle sportif hisseleri kardan pay almak yerine şirketi kendi cebinden fonlamak için alıyor (bedellilere iştirak etme yolu ile). Böyle bir yatırımcı kitlesi başka hiç bir ülkede yok, sadece TR'de var. Onlardan Allah razı olsun. Sportiflerdeki yönetimler bu gerçeğin farkında oldukları için böylesine muhteşem bir fırsatı kaçırmıyorlar. Sen istediğin harcamayı yapacaksın ama faturayı başkası ödeyecek hem de gıkı çıkmadan, böyle bir fırsat kaçar mı? İşi seri şekilde 5 ve %400 e bağladın mı bu devran sonsuza dek döner öyle di mi?
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Pratik anlamda temettü ödemeyen bir borsada yatırımcı olmaya kalkmak borsanın temel felsefesine aykırıdır. Hisse senedi almanın tek bir amacı var ve o da şirketin kazandığı kardan pay elde etme hakkına sahip olmaktır. Eğer pratik anlamda böyle bir hak elde edilemiyorsa o zaman siz yatırımcı kategorisinde değilsiniz demektir. Yatırımcılık konsepti rekabetçi oranlarda temettü ödeyen gelişmiş ülke borsaları için geçerlidir.
    temettü beklentisiyle borsada değilim. çünkü seçtiğim şirketlere hırsız gözüyle bakmıyorum. (şimdilik) bana vereceği temettü yerine o parayı daha iyi değerlendirebilir diye düşünüyorum.(şimdilik) yeter ki büyüsün o büyüdükçe yatırım yapan hissedar da nemalanır diye düşünüyorum.(şimdilik)
    Son düzenleme : caylakborsaci; 25-03-2025 saat: 20:13.

4. Tek anlayamadığım şey neden diğer profesyonel futbol kulüplerinin bu yoldan yürümediği. Neden sadece 4 kulüp borsada işlem görüyor? Böyle bir fırsat varken istisnasız futbol kulüplerinin tümünün borsada işlem görmesi gerekirdi. Futbol kulüplerini sorgusuz sualsiz kendi cebinden fonlamaya hazır bu kadar büyük bir kitle varken böyle bir fırsat nasıl kaçar? Böylece tüm finansman sorunlarını sonsuza dek çözmüş olurlardı, hiç biri mali darboğazda olmazdı.

5. Adamlar sportiflerdeki hissedarları öyle avuçlarının içine almışlar ki artık bedellileri arka arkaya patlatıyorlar, 3-3.5 TL spot fiyatlı hisse için yüzleri hiç kızarmadan 8 TL rüçhan bedeli talep edebiliyorlar. TSPOR GSRAY BJKAS ayni yoldan yürüdü şimdi FENER var sırada. Kendini yatırımcı sanan hissedarlardan Allah razı olsun.

6. Bu son düşüşte bugün de dahil TVF 10 milyar TL civarında bir alım yapmış olmalı.

7. Kuzu "Hedef Feyza" diye eğlenceli ve de nitelikli bir topik açmış. Ona hoş geldin diyorum. Kuzu ile neredeyse 25 yıl öncesine giden bir muhabbetimiz var, onun yorumlarını okumak gerçekten de ayrı bir zevk. Güneysu'yu da Allah başımızdan eksik etmesin. TH 😊

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Evet, son açtığım YKBNK pozisyonunda alım için 1 gün daha beklemem gerekiyordu, 1 gün erken davrandım. Alımımı Perşembe günü yerine Cuma günü 24.08 tabanından yapmalıydım. Gerçi kağıt Pazartesi günü 22.48 e kadar indi ama bunun nedeni Mansur Yavaş'a da benzer bir operasyon çekileceği beklentisi idi ki bu tamamen spekülatif bir gelişmeydi ve bunu önceden öngörebilmek veya hesaba katmak mümkün değildi, o yüzden alım Cuma günü olmalıydı. Neyse olan oldu ve 1 gün erken alım yaptım, düşmekte olan bıçağı havada yakalamaya kalkarsan olacağı budur, %90 ihtimalle sapı yerine keskin tarafı denk gelir her ne kadar olasılık %50 olsa da.
    Başka bir açıdan bakarsak o gün hisse alanların zamanlamaları çok doğruydu.
    Sonucun istediğiniz gibi olmaması elinizde olmayan faktörlerden kaynaklanıyor ancak bunlar zaten kısa vadeli sonuçlar olarak çok anlam ifade etmez.

19'unda USD/TL çok hızlı biçimde %11 yükseldi ve buralardan milyarlarca dolarlık işlem gerçekleşti. Müdahale edilip edilmeyeceği, emanet rezervlerin kullanılıp kullanılmayacağı, bu bahaneyle TL'nin değer kaybetmesinin amaçlanıp amaçlanmadığı gibi pek çok şey belirsizdi ama ekranda gözüken yansımalar TL'de erimenin devam edebileceğine işaret ediyordu. Böyle bir durumda TL mevduat mı hissede olmak mı daha doğruydu?

Cuma günü ise olumsuzlukların fiyatlara yansıdığı varsayılabilirdi???

Sayfa 249/285 İlkİlk ... 149199239247248249250251259 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •