Sayfa 251/285 İlkİlk ... 151201241249250251252253261 ... SonSon
Arama sonucu : 2279 madde; 2,001 - 2,008 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Kitlesel fonlama yöntemini önermiştim yakın geçmişte tanınmış bir futbol kulübüne. Benim fikrimi sordular, onlara bir brifing verip yapılması gerekenleri tek tek anlattım. Öncelikle dernek statüsünden çıkıp bir A.Ş. olmaları gerekiyordu ama bu fikre hiç sıcak bakmadılar. Adamlar tamamen çok kısa vadeye odaklanmış, sezon sonundan öteyi düşünmüyorlar. İçinde bulundukları çıkmazı hak ediyor bunlar.
    Bu bahsi geçen kulübe 100 milyon euro civarında bir finansman kaynağı sağlayacaktım eğer anlaşma sağlasaydık. Kitlesel fonlama platformunu ve profesyonel ekibi ben sağlayacaktım. Tam yetki ile bu işe girişecektim. Adamların çok ciddi bir taraftar kitlesi var. Senin ücretin ne olacak diye sordu Başkan. Platform işletim masrafları ile ekibin maliyeti bana ait olmak kaydıyla elde edilecek finansmanın %5 i dedim yani yuvarlak 5 milyon euroyu bulabilir. Fan Token da arz edecektik. Adam %5 e itiraz etmedi, zaten etse de fark etmez pazarlık yapma huyum yok benim. Taraftarlardan ve üyelerden tırstığı için hemen karar veremedi, beklemede şu anda.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Sayın Trendhound, Yapıkrediyi bence biraz erken aldınız.
    Bir zamanlar Halkbankda yaşadıĝınız durumu yaşama ihtimaliniz var gözüküyor.
    Hiçbişi olmaz , bekleyen kazanir yeni bir faiz indirim süreci ve fiyatlaması olicak onumuzdeki donemde , yeni bir yabancı dönme hikayesi bankalar'in tekrar zamanı gelir cok da uzun sürmez bu bir döngü , enflasyon gidicek dolar gidicek borsa yerinde mi sayicak

3. Yeni mahkeme süreçleri haberleri geldiği takdirde bir benzeri olabilir.
    Heybede başka turpların olma ihtimali halen devam ediyor.
    Sonuçta taraflar muhtemelen bütün kozlarını kullanacaktır seçime kadar.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

4.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Hiçbişi olmaz , bekleyen kazanir yeni bir faiz indirim süreci ve fiyatlaması olicak onumuzdeki donemde , yeni bir yabancı dönme hikayesi bankalar'in tekrar zamanı gelir cok da uzun sürmez bu bir döngü , enflasyon gidicek dolar gidicek borsa yerinde mi sayicak
    He valla, kağıt Şubat 2024 seviyesinde şu anda, Mayıs 2024'te de 39.46 yı gördü. Volatilite yüksek kalmaya devam edecek bu kesin.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Kitlesel fonlama yöntemini önermiştim yakın geçmişte tanınmış bir futbol kulübüne. Benim fikrimi sordular, onlara bir brifing verip yapılması gerekenleri tek tek anlattım. Öncelikle dernek statüsünden çıkıp bir A.Ş. olmaları gerekiyordu ama bu fikre hiç sıcak bakmadılar. Adamlar tamamen çok kısa vadeye odaklanmış, sezon sonundan öteyi düşünmüyorlar. İçinde bulundukları çıkmazı hak ediyor bunlar.
    Bu dediğin taķimın kulüp üyelerinin elinden çıkıp sermaye sahibinin eline geçmesini getirir.
    Olmaz. Üyeler vermez.

Spor mevzuatımızda lisanslar dernek olan kulübe aittir diye zannediyorum.

Fakat şu olabilir:
    Bir şirket amatör kümeden başlayarak spor branşlarında faaliyet gösterir. Mevzuatta eksikler varsa Ankara'dan düzeltilmesi de gerekebilir.
    Bizde makbul olan futbol branşında her sene şampiyon olarak en üst lige kadar gelir. Tabii bu şirket o zamana kadar ayakta durabilirse

En ust lige çıkan bu kulüp halka arz olursa tutulur ve dört büyüklerin futbol pabuçlarını dama atabilir.

6. Kitlesel fonlama ile taraftarlar hedefleniyor, sermayedar kesim değil. Kulüp böylece üyelerin elinden çıkıp taraftarların sahipliğine geçecek. Bundan iyisi Şam'da kayısı. Dernek statüsünden çıkıp A.Ş. statüsüne geçmede yani şirketleşmekte bir engel yok. Kanun ve yönetmelikler artık buna izin veriyor. Yeter ki kulüp bu yönde bir karar alsın. Gelgelelim kulüpler dernek statüsünden çıkıp şirketleşme yönünde karar almaktan çekiniyor. Böyle olduğu sürece de kulüp profesyonelce yönetilemiyor, mali sıkıntılar aşılamıyor hatta daha kötüye gidiyor. Kulüpler bir açmaz ile karşı karşıyalar. Ama zaman onların aleyhine çalışıyor.

7. Bir kulübün futbol şubesini şirkete devretmesi Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü (“Statü”) madde 76/5’te “Futbolla uğraşan bir kulüp futbol şubesini ilgili kanun ve yönetmelikler doğrultusunda kurulmuş bir anonim şirkete devredebilir. Kendisini bir ticari kuruluş olarak yeniden yapılandıran bir kulüp tescilini başka bir şehre transfer edemez.” ifadesiyle düzenlenir. Bu ifadeye göre futbol şubesinin devri halinde, şubenin tüm aktif ve pasiflerinin birlikte devralınması gerekir.

Bu mevzuata göre, futbol şubesini şirketleştirmek isteyen dernek bir genel kurul toplayarak tüzüğünde belirtilen çoğunlukla şirketleşme kararı almalıdır.
    Genel kurulunda şirketleşme kararı alan dernek ile bu amaçla kurulmuş olan anonim şirket, futbol şubesinin devrine ilişkin bir devir sözleşmesi imzalayarak ve ekine bir devir bilançosu ekleyerek gerekli tüm diğer belgelerle beraber Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunur.

Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu toplantısında bu başvuruyu karara bağlar. Böylece futbol şubesinin dernekten anonim şirkete devri tamamlanmış olur.

Tesekkurler,
    Öğretici oldu..

Sayfa 251/285 İlkİlk ... 151201241249250251252253261 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •