Özgür ÖZEL

https://imgbb.io/en/f9nyqwE2hpw8EfA

CHP bir kitle partisi. 1970'ler romantizmiyle yaþayan bin kiþilik eylem koyma partisi/örgütü deðil. yazanlar trol mü, deðil mi bilmiyorum ama birden bire peþ peþe özgür özel þöyle kötü, böyle bilmem ne, eylem yaptýrmýyor, milletin gazýný alan bir akp aparatý falan gibi acayip þeyler yazýlmaya baþladý.

özgür özel o alandaki yüzbinlerce insanýn sorumluluðunu taþýyor. birkaç ergen ya da ergen ruhlu kadayýf götlüyü tatmin etmek için orada deðil. alanda izdiham çýkmasý ve onlarca insanýn ezilerek ölmesi bir hataya bakar. adam gayet güzel idare ediyor. bir yandan polisi sakin tutmaya çalýþýyor, bir yandan da vurup kýralým, kavga edip dövüþelim diyen grubu. ölen, sakat kalan sen olmadýkça sorun yok herhalde.

taksim'e çýksan ne olacak? kaleyi zapt mý edeceksin? onlarca ara sokaðý, giriþ-çýkýþý olan bir yeri mi tutacaksýn? kendini tatmin etmek için yüzlerce insanýn hayatýný tehlikeye atmaya deðer mi? yok vatan emniyet'i basacaklarmýþmýþ. gta falan sanýyorlar hayatý. tek bir polis panikleyip yarý otomatik tüfekle þarjörü boþaltsa onlarca insan ölür. tomasýný, akrebini saymýyorum.

oradaki insanlar ertesi gün iþe, okula gidecek insanlar. kimi çoluðunu çocuðunu evde býrakýp gelmiþ. normalde býrak meydanda slogan atmayý, siyasetle ilgilenmeyen insanlar gelmiþ. ortalýðý ateþe verelim ki bu insanlar bir kez daha yýlsýn, tövbe edip tamamen apolitik olsun. akp'nin derdi de o zaten. þiddeti artýrýp gezi'de olduðu gibi meseleyi þiddet sarmalýnda boðmak istiyor. sabahtan akþama o görüntüleri yandaþ kanallarda döndürüp bunlar terörist diyerek kendi kampýndan fire vermeden iþi kapatacak. böylece akp'liler ne oluyor diye merak ettiðinde bile özgür özel'in anlattýklarýný deðil, rendecilerin yazýp okuttuklarýný dinleyebilecek.

ben þahsen özgür özel'den bu performansý beklemiyordum. gayet iyi yönetiyor. boykot önerisi de gayet iþ yaptý. karþý cenahý güzelce hoplattý. adam her gün saatlerce boðaz patlatýyor. çýk otobüsün üstüne beþ dakika konuþ desek heyecandan dili tutulacak insanlar adamýn þu an ne kadar zor bir iþ yaptýðýný idrak edemiyor. ülke tam kanunsuzluðun eþiðinde duruyor þu an. karþýda öyle bir grup var ki vaktiyle "ezer geçeriz" demiþlikleri var. þu an onlarý tutan iki þey varsa, biri dýþ konjonktür: uluslararasý görünüm aleyhlerine döndüðü için daha beter duruma düþmek istemiyorlar. ikincisi de içinde bulunduðumuz ekonomik buhran. özgür özel de ikisine birden yükleniyor.

þu an özgür özel yerine kemal kýlýçdaroðlu olduðunu bir düþünün. hatta kriz anlarýnda kaydedilmiþ eski videolarýný falan izleyin, anlarsýnýz. özgür özel'in derdi tepkiyi yaymak, geniþletmek. burada adama çemkirmek yerine yapýlan zulmü akp'lilerin gözüne sokmak için çabalasanýz daha iyi olur. bu iþ akp'lilerin sempatisini toplamadan olmaz. sabahtan akþama beyin yýkama yayýnlarý yapýyorlar ki akp kitlesi uyanmasýn. özgür özel superman deðil, onun ve örgütünün ulaþamayacaðý insanlar vardýr. ortalýðý yakýp yýkmak için aðlaþmak yerine bu insanlara ulaþmaya çalýþýn da millet olaylarýn diðer yüzünü görsün. tabii klavye baþýnda atýp tutmak daha kolay.