Kocabýyýk; AK Partili arkadaþlar mumya gibi
25. ve 26. Dönem AKP Ýzmir Milletvekili olan Hüseyin Kocabýyýk, Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu’nun gözaltýna alýnmasýný þöyle eleþtirdi;
"Recep Tayyip Erdoðan…geleceðin yer burasý mýydý? Biz bunlar için mi mücadele ettik? Bunun için mi mahkemelerde süründük yýllarca? Sen aslýnda kendine darbe yaptýn haberin yok!"
“Doðru söyleyeni 9 köyden kovarlar” sözü yýldýrým hýzýyla gerçekleþti.
Kocabýyýk, AKP'den ihraç edildi ve bu fotoðrafla þu mesajý “X” hesabýndan paylaþtý:
Açýklama: giyim, insan yüzü, kiþi, þahýs, duvar içeren bir resim Yapay zeka tarafýndan oluþturulan içerik yanlýþ olabilir.
“Burasý Pýnarhisar cezaevi. Bu fotoðrafýn içinde o gün hukuksuzluða, haksýzlýða uðrayan Recep Tayyip Erdoðan var. Erol Olçok var, Hayati Yazýcý var, baþýmýzda dikili gardiyan var ve ben varým.
Bugün benim için ihraç kararý verenlerin çoðu daha ilk mektep talebesiydi muhtemelen. Ak partili olmayý þeref çizgisinden utanýlacak bir çizgiye taþýyanlar utansýn!”
Bu resimde kadraja girmeyen bir kiþi daha vardý: Prof. Dr. Mümtazer Türköne.
Tayyip Erdoðan’ýn en zor günlerinde onun yanýnda yer aldý. Yýllarca kalemiyle demokrasi ve hukuk devleti için mücadele etti.
Sonra ne oldu? Hapse attýlar.
Ona ismiyle yan yana getirilemeyecek sýfatlar taktýlar. Bu ülkenin en iyi siyaset bilimi hocalarýndan birini senelerce cezaevinde tuttular.
Prof. Mehmet Haberal gibi bir büyük adamý 5 yýl cezaevinde yatýrdýk yahu. Ayný kafa devam ediyor bugün.
Allah’tan üniversite gençliði var da toplum haysiyeti bir ölçüde kurtarýlýyor.
Bir tek AK partili arkadaþýmýz “bu olanlar iyidir veya yanlýþtýr” diyemiyor.
Herkes mumya gibi. Bu davaya sadakat deðildir. Bunun baþka bir ismi var da ben onu söylemeyeyim.”
Kocabýyýk Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan’ýn sýrdaþý iki bakaný þöyle eleþtiriyor:
“Tamam, Ýmamoðlu’nu gayet centilmence hallettik.
Benim merakým þu:
MÝT Baþkaný Ýbrahim Kalýn acaba olanlarla ilgili ne düþünüyor? Hiçbir þey düþünmüyorsa o zaman o þahane kitaplarý kim yazdý?
Mesela Hakan Fidan ne düþünüyor? Baþarýlý bir hayatýn millete hizmet yolunda yeni kapýlar açacaðý besbelliyken birinin o kapýlarý kapatmasýna ne diyor?
Dücane Cundioðlu “devletin kolonlarýný kestiler” demiþti.
Siyasetçi kolon molon dinlemez, onun derdi dükkaný geniþletmek.
Ama siz kolonlar kesilirken ne yaptýnýz? Yoksa sizin elinizde de balyoz var mýydý?
Ýnþallah öyle deðildir…”
Kocabýyýk Ýmamoðlu’nun diplomasýný iptal edenleri þöyle eleþtiriyor:
“Yýl 1960. Tarihimizin en iðrenç , en ******** darbesi olmuþ. Bütün Demokrat Partililer içeri týkýlmýþ. Demokrasi tepelenmiþ. Darbenin üzerinden iki gün geçmiþ.
Darbeci subaylarýn içine bir korku düþmüþ. Yaptýklarý eylem idam cezasý gerektiren bir suç.
Fakat o arada Ýstanbul Üniversitesinin profesörleri darbecilere gelirler ve þöyle derler: ‘eðer bu demokratlarý yargýlayýp ceza vermezseniz hepiniz ipe çekilirsiniz.’
Ve Ýstanbul üniversitesinin kara cüppelileri ‘hukuku geriye iþletme’ fetvasý verip dünya hukuk tarihinin en hukuksuz kararýný aldýrttýlar.
Yýl 2025. Ayný Ýstanbul üniversitesinin profesörleri 16 milyonluk bir þehrin seçtiði genç bir siyasetçinin 35 yýl önce alýnmýþ diplomasýný geçersiz sayýyorlar.
1960’ta milletin sevgilisi Menderes’i , Zorlu’yu, Polatkan’ý asanlarý cinayete azmettiren Ýstanbul üniversitesi profesörleri, Hikmet Sami Onar’lar, Hüseyin Kubalý’lar milletin lanetiyle ölüp gittiler.
2025’te, seçilmiþ baþkan Ýmamoðlu’nu siyasete kurban eden Ýstanbul üniversitesi profesörleri;
Size garanti veriyorum ki, bu sefer yargýnýn elinden kurtulamayacaksýnýz. Hepiniz yargýlanacaksýnýz hem hukukun hem de Ýstanbul üniversitesinin haysiyeti belki bir parça kurtulacak.
Kocabýyýk RTÜK baþkanýný þöyle eleþtiriyor:
“RTÜK baþkaný Ebubekir’i ciddiye alýr severdim. Ama uzunca bir süredir izliyorum ve artýk kesin bir kanaatim var: bu adam bu ülkeye en büyük zararý veren, þuursuz, fikirsiz; demokrasi nedir bilmeyen, hukuk devleti düzeninden haberi olmayan bir militandýr.
RTÜK gibi, yayýn özgürlüðünü düzenleyici bir kurumu, halkýn haber alma hakkýný gasp eden bir otoriter yönetim aygýtý haline getirmiþtir.
AK partiye “yasakçý parti” damgasýný þimdiden vurmuþtur.”
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/k...bi-900129h.htm
Yer Ýmleri