Originally Posted by
BaSiT
Günaydınlar... Dün aynı saatlerde grafik bakarken benim de başıma benzer bir durum geldi...Birden ekran karlandi ve "no boot device found" diye bir hata verdi pc.. RAM lari söktüm temizledim falan bayağı bi uğraştım...Siz de yazınca ilginç geldi simdi..Belki sadece tesadüftür ama sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum...Alttaki linke bir göz atın isterseniz..
https://youtu.be/1MZni64fm44?si=tPURdzABTFiL3xkE
"No boot (bootable) device" benzeri bir hatanın nedeni disk drive(HDD/SSD) hatasıdır.
Bunun dışındaki tek ihtimal ise, virüs vb nedenlerle işletim sisteminin açılış dosyalarının bozulması olabilir.
1-BIOS'tan kontrol ederek bilgisayarınızın işletim sisteminin kurulu olduğu diske erişebildiğinden emin olun.
2-Yine BIOS'tan başlangıç diski olarak işletim sistemi kurulu olan diskin seçili olduğundan emin olun.
Sizin yaşadığınız gibi, bilgisayar çalışırken bu sorunun oluştuğu durumlar genel olarak diskin bozulduğu(bad sector vb) durumlardır.
Zayıf ihtimal. Sonradan takılmış bir disk söz konusu ise, sağlam monte edilmemiş bağlantı noktası vb olabilir.
Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.
Yer İmleri