Sayfa 261/301 İlkİlk ... 161211251259260261262263271 ... SonSon
Arama sonucu : 2403 madde; 2,081 - 2,088 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Th Fener'in yabanci'ya hisse satiş fiyatı ve hisse'nin fiyatlamasi ile ilgili dusuncen ne?
    Hayırlı olsun diyelim. Alıcı 15 milyon dolara yakın bir meblağ ödeyerek FENER'in %4.80 hissesinin sahibi oldu. 20 baz puanı daha alım yaparak %5 lik blok hisse alsaydı o zaman alıcının kimliği KAP'ta açıklanmış olacaktı ama gizli kalmasını istedikleri için %5 in bir tık altında alım yaptılar. Bu alıcının Dragan Solak olduğu yönünde istihbarat geldi bana. Sportif futbol kulüplerine yatırım yapan Sırp milyarder bu adam. Serveti 2 milyar doların üzerinde. Londra merkezli Sports Republic'in sahibi. Ayni zamanda Göztepe'nin %70 hissesinin de sahibi. Lüksemburg'dan tanışıyoruz kendisi ile. Adamın orada SIF türü bir yatırım fonu var aynen benimki gibi. Tabii benimkinin kim bilir kaç katı büyüklüğünde. Bu fonların en büyük özelliği kurumlar vergi yükümlülüğünden muaf olmaları.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by caylakborsaci Yazıyı Oku
    Olur tabiki th. Başlık canlıyken arada kaynıyor ve pek dikkat çekmiyordu. Şu son durumdan ben de rahatsızım açıkçası.

Hatta forum yönetiminden rica edelim mümkünse bu başlıktaki portföyle ilgili tüm gönderileri kaldırsınlar.
    Yok canım o kadar değil. Bundan sonrakileri düzenli olarak tek başlık altında toplarsan takibi ve mukayesesi kolay olur, millet yön çizerken yararlanır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Futbol kulüplerinin piyasası ile çok yakından ilgiliyim. Buradaki bir kaç kulübün gayrıresmi danışmanlığını da yapıyorum. Çinli işadamı Gao Jisheng 2017 yılında Southampton futbol kulübünün %80 hissesini 272 milyon dolara satın almıştı. Kulübün toplam değeri o zaman 340 milyon dolar olarak hesaplanmıştı. Gelgelelim 2022 Ocak ayında Gao, Southampton'daki %80 hissesini %50 zarar ile aldığı fiyatın yarısına 136 milyon dolara Dragan Solak'a sattı. Öte yandan Southampton bu yıl premier ligden küme düştü.

4. FENER'in %4.8 hissesini satın alan kurum 300 milyon dolar değer biçmiş FENER'e. Bu yıl şampiyon olamaması durumunda benim kafamdan geçen fair value ise 250 milyon dolar idi. Alıcının ciddi beklentileri var ki bu %4.8 lik blok hisse alımını yapmış.

5. BJKAS'ın %400@2TL bedellisini SPK dün onayladı. Hisse başına 8 TL rüçhan ödeyecek mevcut yatırımcılar. Bugün 3.18 den kapanmış hisse için anormal yüksek bir oran bu. Rüçhan tahtası çok volatil olacak. Bu bedelliden BJKAS'ın kasasına 9.6 milyar TL girecek. Bedelli ertesinde kulübün finansal sorunları sona erer, tabii bir sonraki bedelliye kadar.

6. Dragan 2022 Ocak ayında Southampton'un %80 hissesi için ödediği 136 milyon doları Lüksemburg menşeli kendine ait yatırım fonundan temin etti. Lüksemburg dünyanın en önde gelen finans hublarından biri, kabaca 5 trilyon doların konuşlandığı bir merkez. Orada yatırım amaçlı 100 milyon doları bulmak hiç sorun değil.

7. Biliyorsunuz Göztepe'nin %70 hissesini Dragan almıştı dolaylı yoldan hem de hiç para ödemeden. Sepil bu %70 lik blok hisseyi bedavaya verdi Dragan'a tabii kulübe yatırım yapmak şartıyla. Sepil geri kalan %30 hissenin sahibi. Göztepe şirketleşme sürecini çoktan tamamlamış bir kulüp. Futbol şubesi kulüpten spin off yapıldı yani ayrı bir hüviyete kavuştu A.Ş. olarak. Burada hisse transferi yapılan kurum Futbol A.Ş. dir, bunun kulüp ile ilgisi kalmadı artık.

8. KPMG sportiflerin due diligence analizleri için en önde gelen mali kurumdur, onu Deloitte ile PwC takip eder. Bir futbol kulübünün piyasa değerini hesaplamak son derece basit. Burada kulübün karlılığı hiç rol oynamıyor çünkü futbol kulüplerinin kar odaklı olmadığını sağır sultan bile duydu artık. Tamamen hasılata dayalı bir formül kullanılıyor. Yıllık hasılatın 2.5 katı genelde baz alınıyor. Bu rakama özkaynaklar ekleniyor eğer pozitif ise, yok eğer negatif özkaynaklar söz konusu ise 2.5xHasılat rakamından düşülüyor.

Sayfa 261/301 İlkİlk ... 161211251259260261262263271 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •