Forum kurallarını okumak için tıklayınız
Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..
Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.
abi 25 senedir karadenizdeyim.. sürmene, of'tan ileri geçmiyorum
https://www.facebook.com/alikemaltas...21225814560328
yarı yarıya diyelim2. kanala geçince hiç anlamıyorum
Son düzenleme : çıtak; 11-04-2025 saat: 22:59.
- Bu topik her açıldığında içimi nedense hep bir hüzün kaplar. Borsanın çıkışından veya düşüşünden bağımsız olarak ülke için sonunda hep olumsuz olaylar meydana gelmiştir. Bilmiyorum belki hiç alakası yoktur. Topikte çıkan kavgalar ile alakalıdır.
- Mustafa abinin topiklerinde ise hep bir heyecan ve mutluluk sarar. Genelde bir trend başlamıştır.
Benim görüşüm ise 2022 yılının ortalarından başlayan bu trend artık son bulmuştur. Kişisel olarak dolar bazlı çok yukarıları göreceğimizi düşünürken 300 dolar civarında meydana gelen salınımlar ile 2-3 yıl süresince borsa boşa alınmıştır. Ben bu trendin dolar bazlı daha yukarıları hedefleyeceğini düşünürken büyük para aslında bizim şu an bildiğimiz hikayeyi çok önceden defterine yazarak trendi buna göre oluşturmuş ve hikayeyi buna göre çizmiş.
Artık fiziki olarak bitmese bile teknik olarak Mehmet Şimşek ve Cevdet Akçay trendinin bittiğini düşünüyorum. Bundan sonra mutlaka yeni bir trend oluşacak ve yeni bir hikaye yazılacak. Bu trendin nasıl olacağı ile ilgili hiç bir fikrim yok. Önümüzde ki 1-2 aylık süre içerisinde teknik görünüm daha fazla netleşecektir.
Kuzu üstadımıza ve Mustafa abimize saygılar sunar. Topik için hayırlı olmasını dilerim.
emminin 4 dolar endeksi
(yine grafiklerimde buda var
1- dolar gerçek ederinde değil (ben 80 diyorum ) 60 olsun... (hoş dolarcıya 60 verirsen, faizciye % 50 vermezsin... bu ikisi kendi içinde bir paradoks zaten ).. BOPÇULAR baştan gitmesin diye, çıkartılmayan bir DEVALÜASYON...
bu ikisini hesaba katarsam, dolar 60... 6000 endeks.. 1 dolar dayız
2- Türkiye'de doların reel faizi % 30... kuzu emmi kendi yazdı bunu
batmış venezueella'da bile yoktu böyle bir kazanç....
(ben ufak hesap bilmem, google'a yazıp araştırmamda.. ben 7 yaşımda bakkalıdım, ben hesabı kafamdan yaparım)
2021'deki faiz indirimi hamlesinden sonra ; enflasyon artışı, kur artışı, KKM, ve geçen seneki % 50 faiz adımlarından... 4 senede devletin senelik zararı ne kadardır deye deniz 43 hocaya sorabilirsiniz.. nete yakın rakam verir
ama rakam 50--100 milyar dolar arasında çıkacaktır...
3- Rahmetli ÖZAL, DEMİREL, ÇİLLER, ECEVİT KOALİSYONU zamanlarında ''ingiliz tefecilere 1 yılda verilen faiz... gayri safi milli hasıla x % 3 iken...
3 kasım 2002'den beri... gayri safi milli hasıla x % 20
ben demiyorum... bloomberg diyor
çünkü ekonomiyi yöneten insanlar herşeyi biliyorlar... bilmedikleri hiçbirşey yok
ez cümle : Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin 4 dolar endeks ederi yoktur...
BİST devlet değilki, çoğu özel sektör şirketleri ?
o zaman... grafikteki yeşil çizginin 2013 ten sonrasına bir bakın... birde bist dolar bazlı grafiğe bakın... 2013 'te 5 dolar endeks'ten sonra 12 senede bist ne olmuş ?
bistin, borç oranı yani devletin batışı ile nasıl korele olduğunu görebilirisiniz...
Yer İmleri