emminin 4 dolar endeksi
(yine grafiklerimde buda var
1- dolar gerçek ederinde değil (ben 80 diyorum ) 60 olsun... (hoş dolarcıya 60 verirsen, faizciye % 50 vermezsin... bu ikisi kendi içinde bir paradoks zaten ).. BOPÇULAR baştan gitmesin diye, çıkartılmayan bir DEVALÜASYON...
bu ikisini hesaba katarsam, dolar 60... 6000 endeks.. 1 dolar dayız
2- Türkiye'de doların reel faizi % 30... kuzu emmi kendi yazdı bunu
batmış venezueella'da bile yoktu böyle bir kazanç....
(ben ufak hesap bilmem, google'a yazıp araştırmamda.. ben 7 yaşımda bakkalıdım, ben hesabı kafamdan yaparım)
2021'deki faiz indirimi hamlesinden sonra ; enflasyon artışı, kur artışı, KKM, ve geçen seneki % 50 faiz adımlarından... 4 senede devletin senelik zararı ne kadardır deye deniz 43 hocaya sorabilirsiniz.. nete yakın rakam verir
ama rakam 50--100 milyar dolar arasında çıkacaktır...
3- Rahmetli ÖZAL, DEMİREL, ÇİLLER, ECEVİT KOALİSYONU zamanlarında ''ingiliz tefecilere 1 yılda verilen faiz... gayri safi milli hasıla x % 3 iken...
3 kasım 2002'den beri... gayri safi milli hasıla x % 20
ben demiyorum... bloomberg diyor
çünkü ekonomiyi yöneten insanlar herşeyi biliyorlar... bilmedikleri hiçbirşey yok
ez cümle : Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin 4 dolar endeks ederi yoktur...
BİST devlet değilki, çoğu özel sektör şirketleri ?
o zaman... grafikteki yeşil çizginin 2013 ten sonrasına bir bakın... birde bist dolar bazlı grafiğe bakın... 2013 'te 5 dolar endeks'ten sonra 12 senede bist ne olmuş ?
bistin, borç oranı yani devletin batışı ile nasıl korele olduğunu görebilirisiniz...

)

Yer İmleri