emmi teknik analizin t'sinden annamadığı üçün... bu 8100'ün grafiği bana düşüyor
KURAL 1 : MAVİ üstünde, üst kırmızıya kendiliğinden gider...
MAVİ altında alt kırmızıya...götürmek üçün şortçunun anası ağlar, 50.000 dene haber ister, isterde ister (mavi kutucuğu görüyorsunuz, alt kırmızıya gitmeden çevirmek için kaç tur dolandırmışlar borsayı )
düşürmemek üçün boğalar herşeyi yaparlar
ama BAZEN (% 3-5 oran ile ) yapacakları birşey kalmaz ve mecburen alt kırmızıya gidilmek zorunda kalınır
buna şöylede diyebilirim : siz babonun hiç ALTUN GÖMÜŞ dediğini duydunuz mu ? HAYIR... ama ALTUN FURUŞ istemediğin kadar
işleri güçleri DÜŞEMEYEN BORSA yapmak...
neyse MAVİ altı... alt kırmızı dedik (zoraki )
81bing burada... alt kırmızı
mavi altındayız... alt kırmızı 81bing gelsin
1 detay : bu 240'lık önceki 120... bu büyük grafik... o yüzden bunda 120'liktekinin birebir aynısını bekleyemezsin... 120'likten en az 5 kat zordur.
normal grafikte mavi altındayız ve KIRILDI.
ama benim bir TEORİM var
kasım 2024'ten sonra fiyat mavi dikdörtgen içine çekilerek,10.000 ortalama fiyat ile mavi görüldüğü şekilde oluştu.
ben burada fiyatı çok şişirdiklerini, aslında KIRMIZI DİKDÖRTGEN içinde bir hareket yapılması gerektiğini düşünüyorum. 9500 ortalama fiyat ile
eğer öyle olsa idi: mavi çizgi, muhtemelen magenta çizgi gibi oluşurdu.
ve bu grafikte bu çizginin DOĞRU olduğunu ve bunun baz alınması gerektiğini düşünüyorum.
bakıldığında da; tam çizginin civarındayız ve henüz çizgi kırılmamış
kırılmadığı üçün; henüz 8100'in masada olmadığı ve BİST'in bu yüzden düşmediği söylenebilir mi ? emmi
Yer İmleri