Forum kurallarýný okumak için týklayýnýz
Forumun Altýn Kuralý : Forumda okuduðunuz bilgileri fikir vermesi amacýyla ve mantýk süzgecinden geçirerek deðerlendirin. Hiç kimse sizi tanýmadan size para kazandýrmak heveslisi deðildir. Hayatta karþýlaþmadýðýnýz ve adýný soyadýný dahi bilmediðiniz bir kiþinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkýþmayýn, sonu %99 hüsran olacaktýr..
Not: hisse baþlýklarýnda dini ve siyasi ile futbol taraftarlýðý yazýlarý kabul edilmiyor.
abi 25 senedir karadenizdeyim.. sürmene, of'tan ileri geçmiyorum
https://www.facebook.com/alikemaltas...21225814560328
yarý yarýya diyelim2. kanala geçince hiç anlamýyorum
Son düzenleme : çýtak; 11-04-2025 saat: 22:59.
- Bu topik her açýldýðýnda içimi nedense hep bir hüzün kaplar. Borsanýn çýkýþýndan veya düþüþünden baðýmsýz olarak ülke için sonunda hep olumsuz olaylar meydana gelmiþtir. Bilmiyorum belki hiç alakasý yoktur. Topikte çýkan kavgalar ile alakalýdýr.
- Mustafa abinin topiklerinde ise hep bir heyecan ve mutluluk sarar. Genelde bir trend baþlamýþtýr.
Benim görüþüm ise 2022 yýlýnýn ortalarýndan baþlayan bu trend artýk son bulmuþtur. Kiþisel olarak dolar bazlý çok yukarýlarý göreceðimizi düþünürken 300 dolar civarýnda meydana gelen salýnýmlar ile 2-3 yýl süresince borsa boþa alýnmýþtýr. Ben bu trendin dolar bazlý daha yukarýlarý hedefleyeceðini düþünürken büyük para aslýnda bizim þu an bildiðimiz hikayeyi çok önceden defterine yazarak trendi buna göre oluþturmuþ ve hikayeyi buna göre çizmiþ.
Artýk fiziki olarak bitmese bile teknik olarak Mehmet Þimþek ve Cevdet Akçay trendinin bittiðini düþünüyorum. Bundan sonra mutlaka yeni bir trend oluþacak ve yeni bir hikaye yazýlacak. Bu trendin nasýl olacaðý ile ilgili hiç bir fikrim yok. Önümüzde ki 1-2 aylýk süre içerisinde teknik görünüm daha fazla netleþecektir.
Kuzu üstadýmýza ve Mustafa abimize saygýlar sunar. Topik için hayýrlý olmasýný dilerim.
emminin 4 dolar endeksi
(yine grafiklerimde buda var
1- dolar gerçek ederinde deðil (ben 80 diyorum ) 60 olsun... (hoþ dolarcýya 60 verirsen, faizciye % 50 vermezsin... bu ikisi kendi içinde bir paradoks zaten ).. BOPÇULAR baþtan gitmesin diye, çýkartýlmayan bir DEVALÜASYON...
bu ikisini hesaba katarsam, dolar 60... 6000 endeks.. 1 dolar dayýz
2- Türkiye'de dolarýn reel faizi % 30... kuzu emmi kendi yazdý bunu
batmýþ venezueella'da bile yoktu böyle bir kazanç....
(ben ufak hesap bilmem, google'a yazýp araþtýrmamda.. ben 7 yaþýmda bakkalýdým, ben hesabý kafamdan yaparým)
2021'deki faiz indirimi hamlesinden sonra ; enflasyon artýþý, kur artýþý, KKM, ve geçen seneki % 50 faiz adýmlarýndan... 4 senede devletin senelik zararý ne kadardýr deye deniz 43 hocaya sorabilirsiniz.. nete yakýn rakam verir
ama rakam 50--100 milyar dolar arasýnda çýkacaktýr...
3- Rahmetli ÖZAL, DEMÝREL, ÇÝLLER, ECEVÝT KOALÝSYONU zamanlarýnda ''ingiliz tefecilere 1 yýlda verilen faiz... gayri safi milli hasýla x % 3 iken...
3 kasým 2002'den beri... gayri safi milli hasýla x % 20
ben demiyorum... bloomberg diyor
çünkü ekonomiyi yöneten insanlar herþeyi biliyorlar... bilmedikleri hiçbirþey yok
ez cümle : Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin 4 dolar endeks ederi yoktur...
BÝST devlet deðilki, çoðu özel sektör þirketleri ?
o zaman... grafikteki yeþil çizginin 2013 ten sonrasýna bir bakýn... birde bist dolar bazlý grafiðe bakýn... 2013 'te 5 dolar endeks'ten sonra 12 senede bist ne olmuþ ?
bistin, borç oraný yani devletin batýþý ile nasýl korele olduðunu görebilirisiniz...
Yer Ýmleri