-
KAYNAK: https://www.bloomberght.com/trump-ta...iklama-3747797
Trump'tan Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklama
ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesini çok iyi ve verimli şeklinde tanımlarken, Rusya ile Ukrayna arasındaki saçma ama ölümcül savaşın sona erdirilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum değerlendirmesini yaptı.
ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin Truth Social hesabından bir açıklama yaptı.
Trump, açıklamasında, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya-Ukrayna savaşı, Suriye, Gazze ve daha birçok konuda çok iyi ve verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim ifadesini kullandı.
ABD Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğanın kendisini ileri bir tarih için Türkiye'ye davet ettiğini, kendisinin de Washington'a geleceğini belirtti.
Trump, Başkan olarak görev yaptığım dört yıl boyunca (2016-2020) Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerim mükemmeldi yorumunu yaparak, pek çok konuda birlikte çalıştıklarını anımsattı.
Rusya-Ukrayna savaşına atıf yapan Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki saçma ama ölümcül savaşın sona erdirilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum değerlendirmesinde bulundu. YTD
-
Bugün 5 MAYIS 2025 PAZARTESİ...Dilekçemizin 2.kez ABD Anayasa mahkemesine verilmesinin son günü.YTD
-
https://www.foreks.com/haber/detay/6...etti-06-05-25/
Halk Bankası, ABD Yüksek Mahkemesi'nden, İran'ın Amerikan yaptırımlarını delmesine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılanabileceğine dair bir alt mahkeme kararını gözden geçirmesini istedi.
Yüksek Mahkeme, Halkbank'a Manhattan'daki 2. ABD Temyiz Mahkemesi'nin 22 Ekim 2024 tarihli kovuşturmaya izin veren kararını temyiz eden bir dilekçe sunması için Pazartesi gününe kadar süre vermişti.
Halkbank'ın avukatı Robert Cary, temyiz mahkemesine gönderdiği mektupta, bankanın dilekçeyi verdiğini söyledi.
Halkbank, yaptırımlardan kaçınmak için İran, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki para servis sağlayıcıları ve paravan şirketleri kullandığı iddiasıyla dolandırıcılık, kara para aklama ve komplo suçlamalarını kabul etmedi.
-
ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi Barrack, Ankara’ya geldi
Lübnanlı bir ailenin torunu olan Barrack, bölgenin DNA’sını taşıdığını söyledi
“Başkan Trump’tan çok basit bir mesajla geliyorum; bu mesaj, Türkiye ile ABD arasındaki ittifakın seviyesini hak ettiği seviyeye yükseltme arzusudur. Her zaman harika bir ilişkimiz oldu, ama bu olağanüstü bir ilişki olmalı”
-
Dilekçe son gün verilmiş. Şimdi Anayasa mahkemesinin hakimlerinden Sotomayor kararını bekleyeceğiz. Tek başına dilekçeyi Red etme ihtimali de var. Cuma gününe kadar şayet Newyork Güney Başsavcılığına bizim verdiğimiz dilekçeye karşılık itiraz dilekçesi verin derse ( 1 Ay) sonra 15 gün içinde bizim karşı itiraz cevabımız olacaktır. Tahminen 15 Haziran tarihini bulabilir. Sonra karar için bir tarih belirlenir. Ben artık çözüme bir şekilde her zamankinden yakın olduğumuzu tahmin ediyorum. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YTD
-
KAYNAK: https://medyascope.tv/2025/05/06/yuk...daha-baslatti/
ALINTI:
Dilekçenin içeriği henüz kamuya açıklanmış değil.
Öte yandan bu gelişmelerin yaşandığı gün, Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın verimli bir telefon görüşmesi yaptığı ve karşılıklı ziyaret davetleri sundukları bildirildi.
KAYNAK: https://www.odatv.com/amp/ekonomi/ce...ecek-120094689
ALINTI :
Antalya Diplomasi Forumu'nda Bloomberg’e konuşan Yılmaz, yeni dönemde ABD-Türkiye ilişkilerindeki pozitif havanın Halk Bankası davasına nasıl yansıyacağı sorusuna şöyle cevap verdi.
Uzun yıllardır bu konuda haklılığımızı dile getiriyoruz.
Önceki dönemde de Sayın Trump’la Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuları defalarca ele aldılar. Önümüzdeki süreçlerde de ben inanıyorum ki hem liderler düzeyinde hem farklı seviyelerde bu konular konuşulacaktır, tartışılacaktır.
Bu sorunların sona ermesi Türkiye-ABD ilişkileri ve birçok bakımdan faydalı olacaktır.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YTD
-
TARİH: 15.04.2025 ----Önümüzdeki süreçlerde de ben inanıyorum ki hem liderler düzeyinde hem farklı seviyelerde bu konular konuşulacaktır, tartışılacaktır.
-------------------
TARİH: 05.05.2025----Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın verimli bir telefon görüşmesi yaptığı ve karşılıklı ziyaret davetleri sundukları bildirildi.
YTD
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri