Sayfa 597/598 İlkİlk ... 97497547587595596597598 SonSon
Arama sonucu : 4781 madde; 4,769 - 4,776 arası.

Konu: DOLARDA YÜKSELİŞ kaçınılMAZ xxv

1.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Sormazlar. Akıllarda pek alakası yok aslında. 80 ler 90 larda ülke hiper enflasyon sınırında kontrollü bir enflasyonist rejim uygulandı. Ne oldu da 2001 de bir anda enflasyon yüzde 10 un altına çekiliverdi. Yine 2002 2020 arası ısrarla 10 larda tutulan bir enflasyon neden bir anda yeniden fişteklendi. Bir zaman devlet görmez görmez sonra görmeye başlar. Vergi de böyle maaşlar da böyle enflasyon faiz krediler büyüme modelleride böyle.Dünyada major para akışları ülkedeki ekonomi politikalar hepsi nin bir sonucudur bu. Özal un Demirel in aklı basmıyor muydu enflasyonu indirmeye. Demirel muhalefette iken enflasyon başa bela der özala yüklenirdi. Kendisi iktidara gelir daha berbat enflasyon yapardı. Sizce tesadüf müydü bunlar.
    Sonuç sayın Mathias neden böyle oldu sonu eksik kaldı ,

Güneş Taner I hatırlıyorum gençtim "enflasyon kişisel meselem " çözeceğiz dedi çözemedi, Çiller in bildiği herşey yanlıştı ama pardon o , hem de Boğaziçi üniversitesi nde iktisat hocası değil miydi?

Bak Şimdi Çilli Bom yine gözümden düştü hatirlayinca ..Hem kendisi hem Boğaziçi Üniversitesi , zira bu hanımın öğrencileri ne yapabilir, zira kendisi ne yapmış ki diye şeytan dürtüyor insanı.
    .....
    Dönelim realiteye
    Sizin düşünceniz nedir ? Buna zorlandılar mi ? Bilinç li mi tercih ettiler ve neden ????
    Bilinçli tercih ise başka bir yol yok mu idi ???

Sizin İskandinav ülkelerini başbakanları yemeği /fotoğrafı için yaptığınız yorum efsaneydi Buradan da önemli şeyler söylersiniz diye düşünüyorum..

2.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Sonuç sayın Mathias neden böyle oldu sonu eksik kaldı ,

Güneş Taner I hatırlıyorum gençtim "enflasyon kişisel meselem " çözeceğiz dedi çözemedi, Çiller in bildiği herşey yanlıştı ama pardon o , hem de Boğaziçi üniversitesi nde iktisat hocası değil miydi?

Bak Şimdi Çilli Bom yine gözümden düştü hatirlayinca ..Hem kendisi hem Boğaziçi Üniversitesi , zira bu hanımın öğrencileri ne yapabilir, zira kendisi ne yapmış ki diye şeytan dürtüyor insanı.
    .....
    Dönelim realiteye
    Sizin düşünceniz nedir ? Buna zorlandılar mi ? Bilinç li mi tercih ettiler ve neden ????
    Bilinçli tercih ise başka bir yol yok mu idi ???

Sizin İskandinav ülkelerini başbakanları yemeği /fotoğrafı için yaptığınız yorum efsaneydi Buradan da önemli şeyler söylersiniz diye düşünüyorum..
    Zorlanma bilinçli tercih.Çok detay yazmak lazım. Burası çokda yeri değil. Üstte sordum mesela ustat a. Şu kadar diyim. Herşeyi kamuoyu önünde konuşmazlar. Konuşamazlar. Aptalca da değil bazı şeyler. Esas bir majör trend vardır ama hep. Bağırıp çağırmak dalga geçmek gülmek eleştirmek (güya) falan yerine bu trend nedir diye gerçekçi gözle bakıp analiz edip o yönde harekete geçmek ve tutunmak lazım. Bence bakın bence diyorum 2002 de başlayan trend i RTE 2021 de masayı devirerek bitirdi. Bilerek yapıldı. Bu konular çok hassas konular.
    Dünya da da aynı durum. Mesela trump birden bire ticaret savaşı tutturdu. Neden. İlk dönem üzerine basılan trump şu an sistem ile entegre olmuş durumda. Çok konuşulmadı hep başka türlü yansıtıldı ama trump sonrası (güya) karşıt güç olarak getirilen biden trump un aldığı çoğu kararı devam ettirdi. Şu an ABD ekonomisinde/sosyal hayatında gündemler nedir. bir kaç 3-5 bin takipçili orada yaşayan youtuber dışında bahseden eden ekonomist geçinenlerden büyükbaşlardan falan 1 tane allah aşkına gördünüz mü. ? Akşam 10 larca youtuber ı kontrol ediyorum hepsinde papağan gibi copy paste yorumlar. Bir tane woaww olabilir mi ya diyip beni netten veriler eşliğinde kontrol ettiren yorum görmedim. Ezberlemişler gibi.
    Bu ezbere bakış açısı her yerde geçerli. İnsanlar fazla düşünmek istemiyorlar. Bir taraf seçim orada gümbür gümbür gidim işte otopilot gibi . Ya akp din cihat yadada atatürk chp işte. Her konuda geçerli insanlar bir elektronik alet alıyorlar 1-2 özelliğini soruyorum. Walla bilmiyorum diyor. Adam evine internet çektirmiş. Kaç mbits diyorum . Bilmiyorum ya güldüren tarife işte diyor.

Tatmin etmedi cevap evet farkındayım ama. Üzgünüm.

3. Ne Özal, ne Demirel ne de Çiller zamanında Dünya dolar bolluğundan göbek atmadı, dolar 1 gayme olacak diye höykürenleri hatırlayın, dolar bu kadar ucuzken elbette enflasyon düşer, bunlar keramet kendilerinden zannettiler.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

4.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Zorlanma bilinçli tercih.Çok detay yazmak lazım. Burası çokda yeri değil.
    ...

Tatmin etmedi cevap evet farkındayım ama. Üzgünüm.
    Teşekkürler , sağolun , daha sık yazmanızı bekleriz/m..

Selamlar..
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

Sari kizi genel eve satmislar.

Ne guzel yattigim yerden para kazaniyorum diyor.
    [emoji23]

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,552
    şimdi kerhane ******su olur ama sonra yine kraliçe olacak
    25 şubat 2025 adese 1.99

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,552
     Alıntı Originally Posted by bigmaster Yazıyı Oku
    altın onsta 2,900 kadar bir düzeltme bekliyorum {sarı kızı düzeltme] çünkü burası 1980 yılından gelen ve 2011 yılındaki zirveden çizginin kırılma noktasıdır burası hızlı bir şekilde geçilsede buraya tekrar geri çekileceğini retest yapacağını düşünüyorum.
    x 23 nisan günü böyle yazmıştım zaten belliydi kötü yola düşeceği kuyruğunu kaldırıp duruyordu
    25 şubat 2025 adese 1.99

8. Amed abi yok barınağa mı kapattılar yine. Neyse Reha başkan gider ödül ve yaş şeyi götürür ziyaret eder hal hatır sorar

Sayfa 597/598 İlkİlk ... 97497547587595596597598 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •