Zarar ediyormuş, işçi çıkaracakmış, avm satıyormuş. Bu haberler 0,30 defter değerinden küçük yatırımcı satsın diye servis edilen haberler. Bu Vestel’in nasıl hile ile tahsisli yaptığını biliyoruz. Vestel’i Denizbank zamanından bilirim.
Zarar ediyormuş, işçi çıkaracakmış, avm satıyormuş. Bu haberler 0,30 defter değerinden küçük yatırımcı satsın diye servis edilen haberler. Bu Vestel’in nasıl hile ile tahsisli yaptığını biliyoruz. Vestel’i Denizbank zamanından bilirim.
Zorlu avm yi satıyorsa, hayrına Vestel ve vesbeyi de satsa ne iyi olur. 😆
Kimseyi etkilemek istemem, bu şirketleri 23 yıldır takip ediyorum, bana ucuz geldi, 0,29 defter değeri çok çok ucuz.
ÇakaI,Senin için VESTEL'in Bilançosunu analiz ettim..
https://www.hisse.net/topluluk/showt...60206&page=271
YTD
İnsan hiçbir şeyle gelir. Her şeyin peşine düşer.
Sonra, her şeyi bırakıp hiçbir şeyle gider. ...Majhul
Ben Vestel’in 1 lira fiyat altında tahsisli yaptığı dönemi bilirim. Şuanki ucuzluk enflasyon muhasebesinin şirketler üzerinde yanlış kullanılması sonucudur. Mehmet Şimşek bu durumdan fazlası ile pişman. Hatta şöyle söylemek daha uygun olur. Hükümeti 2 senedir perişan eden, tüm değerleri alt üst eden yegane şey enflasyon muhasebesidir. Muhasebeden anlarsan canlı bir örnek vereyim. Hepsinde durum bu örnek gibi. Adamın 3 milyar parası vadelide, senelik 1,5 milyar faiz alıyor, vergisi 375 milyon. Aynı adamın 1 milyar sabit kıymeti var. Kanun bunu 12-15 milyara çıkardı, enflasyon muhasebesi ile 12-15 milyar üzerinden amortisman ayırdı ve bu amortisman kardan düşüşdü. Yani 1,5 milyar faizin karını ödemedi. Ticari işinden kar etmese dahi şirketinde bulunan sabit kıymetin 10-15 kat değerlenmesi sonucunda faizden vergi ödemedi. Mehmet Şimşek hiç bir şirketten vergi alamıyor. Koç bir sene rekor vergi çıktı, 20 milyar, diğer sene 1 milyara düştü, sonraki sene 1 milyar zarar. Ama kolun özkaynakların artış sağladı. Konu bu.
Başkasının topiğine gelip bana sataşmışsın.
Sen hem görgüsüz - saygısız - münafık- hain- fesat- hem de haset birisin.
Senin gibi yanımda çalışan çok sayıda muhasebeci var....bi bok bildiğiniz yok.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...60206&page=267
İnsan hiçbir şeyle gelir. Her şeyin peşine düşer.
Sonra, her şeyi bırakıp hiçbir şeyle gider. ...Majhul
Yer İmleri