Günaydın.En az 4,5 yıldır her 3 aylıkta 50 milyon cebe atar diye yazdığımı herkes hatırlar .İlk defa benim iddiamın destek gördüğünü görüyorum.Kayserili bir Allahın kulu çalmamazlık yapmaz.ytd
Günaydın.En az 4,5 yıldır her 3 aylıkta 50 milyon cebe atar diye yazdığımı herkes hatırlar .İlk defa benim iddiamın destek gördüğünü görüyorum.Kayserili bir Allahın kulu çalmamazlık yapmaz.ytd
Geçen mayistan bu mayısa %100 enflasyonu nerde okudunuz.biz de bu ülkede yaşıyoruz.k.icinizdan uydurmayın.%100enflasyon olan yerde %55 faize kimse para yatırmaz.iskembei kubradan salladiginiz icin baska doğru söylediklerinize de kimse inanmaz.mubalaga sanatı yapıyorum diyorsanız o da rakamlarla olmaz.birakin geçen yılı şu an bile reel faizin %4-5 olduğu konusunda büyük çoğunluk hemfikir.
Can Yücel (21 Ağustos 1926, İstanbul - 12 Ağustos 1999, İzmir[1][2]), modern Türk şair ve çevirmendir. Kullandığı kaba ama samimi dil ve bariton[3] sesiyle okuduğu şiirlerle Türk Edebiyatı'nda farklı bir tarz yaratmıştır. 7 yıl süreyle Millî Eğitim Bakanlığı yapan Hasan Âli Yücel'in oğludur, bir yazısında şöyle demişti;bana şiiirlerimde neden bu kadar küfrediyorsun usulsüz, ulan nasıl anlatayım bu kadar operasyo çocuğunu küfürsüz..allah rahmet eylesin...
Şansı arayacak vaktimiz olmadı!
Kartalın ufukta gördüğünü tavuklara anlatamazsın.
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir
Son düzenleme : Filozof; 02-06-2025 saat: 11:59.
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir
Yani endeksin yükselmesi, borsanın yükselmesi anlamına gelmiyor. Ya da şöyle söyleyeyim: Hisse senetlerinin yükselmesi anlamına gelmiyor.
Borsanın en ağır toplarına bakalım:
Arçelik: Koç Holding’in amiral gemisi… Hissesi 600 gün önceki fiyatta.
Hektaş: Bin gün önceki fiyatta! Dile kolay, bin gün.
Tüpraş: 600 gün!
“Sağlam sanayi hisseleri” diyerek bu hisseleri alan yatırımcıların kaybına bakar mısınız?
Peki, neden bu fiyatlardan hâlâ işlem görüyorlar?
Eğer bu kadar ucuzlarsa, yüzde 50-60 enflasyonun olduğu bir ülkede hisse senetleri neden bu kadar ucuz kalıyor?
Bunun tek bir nedeni var:
Türk borsasına para girmiyor.
Peki para girmiyorsa o büyük hacimler nedir?
Söyleyeyim: büyük hacimler, makineyle yani algoritmayla yapılan al-sat işlemlerinden kaynaklanıyor. Ciddi bir para girişi yok. Zaten halka arzlarla birlikte bu piyasadan ciddi bir para çıkışı oldu.
Bir de üstüne üstlük yabancılar sattı, çıktı, gitti.
İşte borsada biz bize kaldık.
Böyle olunca da maalesef borsa yükselmiyor.
Peki bu borsanın ne zaman yükseleceğini öngörebilir miyiz?
Bu şartlar altında borsadaki yükselişin sağlıklı olacağını söylemek imkânsız. Çünkü en ufak bir yükselişte birileri hemen gelip satış yapıyor, sonra tekrar aşağıdan yerine koyuyor. Yani bir arbitraj borsası haline geldik.
Bu sebeple, bu borsadan kısa ve orta vadede maalesef umut yok.
Peki, borsa nasıl kurtulur?
Borsanın kurtulabilmesi için önce rasyonel bir yönetimin olması lazım.
Ekonomi yönetiminden bahsetmiyorum; Türkiye’nin yönetim şeklinden bahsediyorum.
Bakın, Cumhurbaşkanlığı Sistemi…
Bu sisteme geçtiğimiz günden beri ülkenin iki yakası bir araya gelmedi. İşte sorunun kaynağı bu!
Öncelikle Türkiye yeniden sistemini değiştirmeli.
Türkiye, dünyanın kabul edebileceği bir yönetim anlayışına geçmek zorunda.
Bu olmadığı sürece, siz bu yöntemle devam ettiğiniz sürece, ülkenize kimse gelmez.
Koca bir ülkeyi tek bir kişinin kararname ile yönettiği bir yer hâline getirirseniz, yatırım için kimse gelmez. Gelmiyor da…
İşte borsadaki fiyatlara tekrar tekrar dönüp bakın.
Siz hâlâ “Bizim hisselerimiz çok ucuz, zamanla yükselecek” diye bekleyip durun.
Kolay gelsin.
https://www.paramedya.com/devami/132...an-yukselecek/
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEYERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Düş düş nereye kadar?
Yer İmleri