Sayfa 649/660 İlkİlk ... 149549599639647648649650651659 ... SonSon
Arama sonucu : 5274 madde; 5,185 - 5,192 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1. [QUOTE=fLameng;7041539]... emeklilik fonları yüksek takas oranına sahipler bu hiç hoşuma gitmedi./QUOTE]

Yurtdışında tam tersi oluyor. Mesela yerlerde sürünen VW hissesinde Alman kurumsal yatırımcılarının (emeklilik ve yatırım fonları) takastaki payı %2 nin altında. Bu oran ne kadar düşükse hisse performansı o kadar kötü oluyor. Sen TR deki durumun bunun tam tersi olduğunu söylüyorsun. Bu mevzuyu incelemediğim için korelasyon ile ilgili yorum yapamıyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    ABD'de Ford ve........ TH'nin dediği gibi bizim Frotoya göre çok düşük çarpanlardan işlem görüyorlar.....ABD ve Avrupa'daki üreticilerle Froto arasında farklar ucuz iş gücü ve çok yüksek ihracat oranı. İşçilik bizim ekonomimiz ve paramızın zayıflığından beslenirken gene de ABD standardında araç üretecek insan kaynağını da sağlayabiliyoruz. Froto hiç kapasite artırmadan ve sabit giderleri pek yükselmeden, yerel parada değer kayıpları sayesinde kar marjını katlama şansına sahip... ..
    Hocam bu yorum bana abartılı geldi çünkü arada 10 katına ulaşan çok büyük farklar söz konusu. Böyle devasa bir çarpıklık yukarıdaki gerekçelerle açıklanamaz. Bence FROTO nun %17.7 lik çok düşük halka açıklık oranı tek nedendir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. [QUOTE=TRENDHOUND;7041717]
     Alıntı Originally Posted by fLameng Yazıyı Oku
    ... emeklilik fonları yüksek takas oranına sahipler bu hiç hoşuma gitmedi./QUOTE]

Yurtdışında tam tersi oluyor. Mesela yerlerde sürünen VW hissesinde Alman kurumsal yatırımcılarının (emeklilik ve yatırım fonları) takastaki payı %2 nin altında. Bu oran ne kadar düşükse hisse performansı o kadar kötü oluyor. Sen TR deki durumun bunun tam tersi olduğunu söylüyorsun. Bu mevzuyu incelemediğim için korelasyon ile ilgili yorum yapamıyorum.
    Emeklilik fonları mal almaz onlara mal satılır! Bu ne demek. Senin elinde bir tahtanın yüzde 5-10 u var ve bu malı aktifden satamazsın. Bu durumda piyasadaki en büyük alıcılar hisse yoğun fonlar (son zamanlarda moda) ile BES emeklik fonlarıdır. Bunların özellikle yöneticileri de falan kafaladın mı en güzel mal çok fiyat kırmadan bunlara yıkılır. Eregl de de böyle oldu . Mittal satarken en büyük alıcı bu 2 grup idi. Ama eregl nin halka açıklığı yüzde 49 falan olması lazım. Ve mital bu açıklığın yüzde 30 una sahip idi sahip idi yanılmıyorsam. Frotoda halka açıklığın az olması dediğin gibi büyük bir avantaj.
    Birde TH şu yurtdışı benzer sektör hisse karşılaştırmasından vazgeç derim nacizane. Bizim ülkenin hem borsa hem ekonomik hemde siyasi hemde çıkarsal bazı durumları var. Misal bizim şirketlerinde malın kimde olduğuna göre bilanço gönderme ve buna göz yumma vardır. Kimse hakkında bundan dolayı SPK inceleme başlatmaz. Misal SASA. Ne bilanço hileleri gönderdiler geçtiğimiz yıllarda.

4. [QUOTE=Mathias;7041735]
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku

Emeklilik fonları mal almaz onlara mal satılır! Bu ne demek. Senin elinde bir tahtanın yüzde 5-10 u var ve bu malı aktifden satamazsın. Bu durumda piyasadaki en büyük alıcılar hisse yoğun fonlar (son zamanlarda moda) ile BES emeklik fonlarıdır. Bunların özellikle yöneticileri de falan kafaladın mı en güzel mal çok fiyat kırmadan bunlara yıkılır. Eregl de de böyle oldu . Mittal satarken en büyük alıcı bu 2 grup idi. Ama eregl nin halka açıklığı yüzde 49 falan olması lazım. Ve mital bu açıklığın yüzde 30 una sahip idi sahip idi yanılmıyorsam. Frotoda halka açıklığın az olması dediğin gibi büyük bir avantaj.
    Birde TH şu yurtdışı benzer sektör hisse karşılaştırmasından vazgeç derim nacizane. Bizim ülkenin hem borsa hem ekonomik hemde siyasi hemde çıkarsal bazı durumları var. Misal bizim şirketlerinde malın kimde olduğuna göre bilanço gönderme ve buna göz yumma vardır. Kimse hakkında bundan dolayı SPK inceleme başlatmaz. Misal SASA. Ne bilanço hileleri gönderdiler geçtiğimiz yıllarda.
    Aynı şeyden bahsediyorum birden bire 95-100 lira arası Fon yöneticilerinin Ford aşkı depreşmiş olamaz zaten. Yöneticiler ile anlaşılıp taşımaları üzerine devredilmiş yıkılmış olamaz mı ? Geçmiş gönderilerimde yazdım zaten bunu.

5. [QUOTE=TRENDHOUND;7041717]
     Alıntı Originally Posted by fLameng Yazıyı Oku
    ... emeklilik fonları yüksek takas oranına sahipler bu hiç hoşuma gitmedi./QUOTE]

25 yıldır yaptığım işlemler bana tecrübe olarak bir hissede fonlar değil özellikle emeklilik fonları yüklü alım yapıyorlar ise arkana bakmadan kaç ! Refleksi oluştu bende. Yeni arkadaşlara buda bir temel analiz örneği olsun. Neticede 120 den çıktığımı sayfadaki arkadaşlara yazmıştım. Sonra 90 lardan girdim tek hatam emeklilik fonları grafiğinin bu hissede tutmayacağını düşünmem oldu.
    Bu çok geçmiştede aynıydı Babo nun forumda olduğu zamanlar , Kuzu nun, Taner beyin Vs… sanırım sizde eskisiniz. Ama şüphesiz benim için ters indikatör dür emeklik fonları yükseliyorsa fiyat alçalır..

6.  Alıntı Originally Posted by fLameng Yazıyı Oku
    Takaslar da Emeklilik fonları süpürmüş.
    Bu neye delalet !!! Ne zaman malı taşıtmak isteseler en iyi taşıyıcı emeklilik fonlarıdır unutmayın bunu.
    Tecrübelerim der ki emeklilik fonları bir malı alıyor ise sürünürüz yada stabil takılırız bir süre.
    İstisnalar kaideyi bozmaz...
    Nisan 15 gönderdim post.

Fiyat 100 lira
    80 liraya düştü %20 bakalım bu işin sonu nereye gidecek. Geçen gün gönderimde Emeklilik fonları bir miktar satmış gözüküyordu.

7. [QUOTE=fLameng;7041753]

25 yıldır yaptığım işlemler bana tecrübe olarak bir hissede fonlar değil özellikle emeklilik fonları yüklü alım yapıyorlar ise arkana bakmadan kaç ! Refleksi oluştu bende. Yeni arkadaşlara buda bir temel analiz örneği olsun. Neticede 120 den çıktığımı sayfadaki arkadaşlara yazmıştım. Sonra 90 lardan girdim tek hatam emeklilik fonları grafiğinin bu hissede tutmayacağını düşünmem oldu.
    Bu çok geçmiştede aynıydı Babo nun forumda olduğu zamanlar , Kuzu nun, Taner beyin Vs… sanırım sizde eskisiniz. Ama şüphesiz benim için ters indikatör dür emeklik fonları yükseliyorsa fiyat alçalır..
    bu emeklilik fonları kaynak transferi için emme basma su tulumbası mı acaba? sermayenin tabana yayılımı değil de tavana kitlenmesi için sonuçta bu fonları yönetenler belli ve borsada iştiraki olanlar da var aralarında yani mesala kendi pozisyonları için bu fonları aktif kullanıyorlar ya da düşükten satıp yüksekten alma gibi olaylara giriyorlar mıdır yani kendi iştiraklerine bir nevi kaynak transferi mesala ve yüzde 120 gibi oranlar çıkan fonalr vitrinli olarak mı var ve getirisi düşük kalan fonlar aslında çok daha iyi getiriler yapabileceklerken bu girift ilişkisel ağ içinde getirileri faizin biraz üstü ya da biraz altı ya da enflasyonun biraz üstü biraz altı şeklinde bilinçli olarak sınırlanıyor mudur...
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

8. [QUOTE=Mathias;7041735]

bilonça makyacını tespit etmenin yolalrı var en basidi hisse başı kar ve serbest nakit akışının pararelel olmamasıdır en etkili kısa yoldan ama bistte nakit akışıyla karı paarlele giden makyajsız hisse mi avr varsa da ben bilmiyırum
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 649/660 İlkİlk ... 149549599639647648649650651659 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •