[QUOTE=TRENDHOUND;7041717]
 Alıntı Originally Posted by fLameng Yazıyı Oku
... emeklilik fonları yüksek takas oranına sahipler bu hiç hoşuma gitmedi./QUOTE]

Yurtdışında tam tersi oluyor. Mesela yerlerde sürünen VW hissesinde Alman kurumsal yatırımcılarının (emeklilik ve yatırım fonları) takastaki payı %2 nin altında. Bu oran ne kadar düşükse hisse performansı o kadar kötü oluyor. Sen TR deki durumun bunun tam tersi olduğunu söylüyorsun. Bu mevzuyu incelemediğim için korelasyon ile ilgili yorum yapamıyorum.
25 yıldır yaptığım işlemler bana tecrübe olarak bir hissede fonlar değil özellikle emeklilik fonları yüklü alım yapıyorlar ise arkana bakmadan kaç ! Refleksi oluştu bende. Yeni arkadaşlara buda bir temel analiz örneği olsun. Neticede 120 den çıktığımı sayfadaki arkadaşlara yazmıştım. Sonra 90 lardan girdim tek hatam emeklilik fonları grafiğinin bu hissede tutmayacağını düşünmem oldu.
Bu çok geçmiştede aynıydı Babo nun forumda olduğu zamanlar , Kuzu nun, Taner beyin Vs… sanırım sizde eskisiniz. Ama şüphesiz benim için ters indikatör dür emeklik fonları yükseliyorsa fiyat alçalır..