Belki de sizin bir ömür kadar uzun zamandır bu endeksleri sayiyorum.
O yüzden ben eski takvimlere ve sayılara göre konuşuyorum.
Simdiki endeks rakamı ve kur ile konuşursak, birbirine böler ve rakam cent bazinda 1.6-1.7 dolar evet.
Ama bugünkü endeks rakamında, ne bileyim, bir kendini kandirma var bence...
Ironiktir benim için biraz. Kapanışı 1 dolardan (benim hesapla 1 dolar sizin hesapla 10 dolar) yapabilir.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Sağolun üstad. Dolar kuru ve borsa korelasyonu için Arjantin Merval endeksi ekonomisi ve siyasi kronolojisi son 20 yıllık macerasının cok ögretici olduğunu ve Turkiyenin Arjantinin ayak izlerini takip ettiğini düşünürüm. 1980lerde neoliberalizmin ardindan 2000lerin arefesinde çöküşte peşpeşeydik. Kirchner cadısı ve selefi alık kocasının akıl çelen sol popülizminin halen Türkiye'nin menüsüne eklenen Imamoğlu popülizmine model olduğunu düşünürüm. Inanilmaz bir toprak, doga-insan kaynaği ve muazzam bir kültür ve sosyal fauna olan Arjantin gibi eşsiz bir ülkenin "insan çöplüğü" haline getirilmesinin de bu topraklarda tekrarlanışını an be an izliyorum.
Fikrimce, Türk milleti ortadoğulu değildir. Biz araplaşmayız. Ben 2010da baslayan Arap baharina Libya, Arabistanda yaşadim. En iyisinin, en okumuşunun AMK. Ama şu Imamoglu taraftarlari, yandaşlarıni gorunce "Bunlar kurtaracaksa, vay halimize" diyorum.
Gene politik mevzulara girdim. Kusura bakmayın.
Benim bir sözüm var mesleğimle ilgili "Ülke neyse, şantiyeleri de odur" derim hep. "Borsası da odur"
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
size göre kim olmalı ülkeyi kurtaranlar.bana göre boş lakırtısınız.yuzde 52 si önceleri akp liydi asrın lideri söylemleri.dendi bir dönem reisisn rakibi yok karsısına kim çıkarsa genelde yanına çekti ve ülkenin tek sahibi ilan edildi.ilkkez kılıçdaroğlu degişti değişimle birlikte reis baktı bapuç pahalı hepsini tıkamaya devam ediyor.sonuç çarşı pazar maaşlar gemi batıyor kaptan nerede
Yer İmleri