1 senelik froto grafiği..
okların aşağı yönlerinide dahil et...ki oklar seyreltilmiş..
1 sene de %5-%20 arası sana nerden baksan ortalama 60-70 manevra imkanı sunuyor
1 senelik froto grafiği..
okların aşağı yönlerinide dahil et...ki oklar seyreltilmiş..
1 sene de %5-%20 arası sana nerden baksan ortalama 60-70 manevra imkanı sunuyor
4 m para...
bana sadece 100.000 tl ver..
senede 60 değil sadece 10 kez manevra yapayım ..biraz aptalım ...
çok da zor bir şey değil..
ha tek kağıda da bakma...bist30 dan 3 kayıt seç...
sermayeyi bir yere sabitlemekten daha aptalca olanı,sermayeyi birine vermektir..
100.000 tl verirsin...
her ay 12 .000 tl kazanır..
sana 2.850 tl verir..
daha da kötüsü..
senede 6.200 tl için,temettü için o para orda yatar durur..
daha da kötüsü:
zaten o para senin bir gün önceki fiyattan sana sunulan senin paran..
bu arada grafik froto değil bist30..yanlışlık olmasın..
froto nun grafiği daha hareketli..
ereğli nin ki de öyle...
ttrak....
vs.vs
Saygı benden. Yukarıdaki emeklilik fırsatı yazımda neresi yanlış söyle bakalım.
4 milyon TL yatırım karşılığında ayda 25 bin TL brüt emekli maaşı alacaksın. Net bazda 20 bin diyelim. Bu para euroya endeksli, kur arttı mı bu da artacak.
Yatırdığın anapara çöpe gitmiyor, hisse başına 400 euro defter değeri olan hisseyi neredeyse 5 te 1 fiyattan %80 iskontolu almış oluyorsun. Hisse gerçek değerini bulduğunda bu para sana kat be kat geri dönebilir. Anapara euro bazında kasada tutuluyor diyebiliriz. İstediğin zaman emeklilikten çıkıp euro bazında paranı geri alabilirsin.
Tek risk Volkswagenin batma riski. Eh VW batarsa zaten dünya batmış demektir. Katar Devlet Yatırım Fonu 10 milyar euro kaybeder, sen de 4 milyon TL.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Farkındayım, yazdıklarımdan hoşlanmayan, benden nefret eden, sadece ve sadece kendi frekanslarından tek boyutlu yorumları duymak isteyen geniş bir kitle var burada. Bunlar yazdıklarımı okumasın, TH denen cahili engellesinler. Bu tür fırsatlardan yararlanmak isteyenlere taş koymayın. 😊
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
kardeş,
frekanstan tek boyut dediğin vakit,kefenin birine de sen girersin..sende kendi frekansından tek boyut bakıyorsun
e bende kendi frekansımdan tek boyut bakıyorum..bana, sermayeyi tek bir yere oturtmaktan daha kötü bir şey söyle desen diyemem..
bu benim.
yukardaki de sen..
e kağıda aşk boyutunda gönül bağlayıp her daim alan da var.
temettü peşine düşüp haklı olarak dişimden bir bunu arttırdım risk alamam deyip baktı ki bu iş böyle olmuyor bende hareketleneyim diyen de var.
temettü ye saplanıp kalan da var..
e küsüp giden de var...
burası bir bahçe,
sana da yer var bana da yer var..
yazdıkların okunuyor...kimin nerden ne alacağını bilemeyiz..
sen yaz..
ben de sıkıntı yok..okurum
Yer İmleri