Sayfa 374/1005 İlkİlk ... 274324364372373374375376384424474874 ... SonSon
Arama sonucu : 8035 madde; 2,985 - 2,992 arası.

Konu: Viop LXV

1.  Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    Ben de zaten yazdıkları topikde ispatlı duran biri endeks 3,4 dolarda çok ucuz derken Viop da shortlayıp parayı da tl de nemalandırıp iki kattan fazla hisse alabilecek miktara getirdim ama hiç üst perdeden yazıp en çok ben biliyorum demedim.

Allah daha çok versin. Ben viop yapmıyorum buradaki herkeste bilir. Üst perdeden yazmak gibi bir niyetim asla yok. Herkes çalarak kazanıyor yazınca bende o yüzden yazdım. Hiç öyle herkesten çok biliyorum gibi bir iddiamda yok. O yazılan yazılar o amaçla yazılmış yazılar değil.

Evet benim için 3,4 USD de pahalı değil çünkü benim hedefim 500 Usd belki katlamaya gidecek 1000 usd. Bunu ben 2019 sanırım ISCTR topiğinde yazdım ilk.

1 yıla yakın burada yazmaya ara verdim.Burada yazmayı da piyasa yüzünden bırakmadım.Böyle giderse yine bırakacağım. 50-100-200 keşismesi nasıl yukarı yönlü oluyorsa aşağı yönlü de olduğunda bunu yazıyor olsam burada yazardım.

Bunu bir kaç kez de yazdım buralarda benim bull market piyasalarda çok daha başarılı çalışan bir sistemim var. Yazdığımda matematiksel yalan konuşabileceğim bir durum olması mümkün değil.

Sizin her türlü eleştirinize de saygı duyarım. Ama benden troll olmaz.
    Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 15-06-2025 saat: 15:23.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Yarın imamoğlu serbest bırakılsa ne olur borsamız uçar değilmi yada ülkemizde şiddetli bir deprem olsa borsamız çöker değilmi yada yeraltımızda altın petrol doğalgaz bulursak ne nolur borsamız yine uçar değilmi çünkü bunlar bizi ilgilendiren durumlar değilmi peki Rusya Ukrayna ne
    zamandır savaşta insanları tedirgin ülkeler harap peki enflasyonu neden bizden düşük yada İsrail İran savaşta borsası iyi

Yukarıda arkadaşlar bir açıklama yapmış biri aşırı uçmuş diğeri de aslında hala ucuz demiş iki arkadaşta doğru söylemiş buradaki fark para birimimizin yerlerde olması aslında doğru tarafı bu

Ülkeyi ilgilendirmeyen konularda çok kırılgan isek ya doğru dürüst yönetilmiyoruz yani hırsız var yada okadar yoksuluz ki dışa bağımlıyız ve herşey bizi etkiliyor

Saygılar herkese
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by cüneytt Yazıyı Oku
    Hisselerin çoğu döviz ve enflasyon hesaplaması yapılırsa 15 sene önceki fiyatının altında. Sadece 2 örnek vereceğim. 1- nuhçim 2010 fiyatı (14,70) yani 10 dolorın üstü, şimdi 200 küsür yani 5 dolar. Temettü filan hikaye aradaki yıllar yiyor zaten temettüyü. 2- Halkbank sırf 15 dolardan singapurlulara kitlendiler 2012 yılında. Şu an 50 sent. Buna benzer 450 tane hisse çıkartırım buraya.
    2018 de ASELS alan biri parayı USD bazında anca kurtardı ama 2022 mayıs haziran alan biri USD bazında * 5 e yakın kazandı.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Alıntı Originally Posted by cüneytt Yazıyı Oku
    Gözbebeğimiz Ereğli'den bahsedelim. 2012 yılı 2,70 den bölündü (2 dolar) 2,40 a sonra yok mittal krizde yok Çelikler şöyle böyle diyerek 1,85 e çektiler. Tl olarak gördüğü en düşük seviyedir bu arada ama dolar olarak 1,20 dolara tekabül ediyor. Şu an kaç lira veya kaç dolar Ereğli. Hani borsamız % 100 yapmıştı. Varın siz hesap edin halimizi
    https://bigpara.hurriyet.com.tr/bors...ay/genel/tumu/

Ereğli:
    2012 11 Haziran :0.38 TL,0.38/1.8083=0.21 USD

2025 13 Haziran 24.80 TL, 24.80/39.2546=0.63177

0.6317/0.21:3.0

Bu dönemde Ereğlinin usd cinsiden fiyatı ise 3 katına yükselmiş.

Endekse gelince:

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    1990 Yılından bu yana borsamızın 35 yıllık dolar bazında grafiği

https://tr.tradingview.com/symbols/B...?timeframe=ALL

Yukarıdaki grafik 1997 yılından bu yana,aşağıda ise 1990-2003 arası usd bazlı grafik var.

https://pbs.twimg.com/media/GrpSEl5W...jpg&name=large

Grafikte görüyoruz ki borsamız 2000 yılı öncesi 2 kere 0.4 cent değerini görmüş(eski hesaplamayla,hem paradan hem endeksten sıfırlar atıldığı için bugünkü hesapla 40 usd),Eylül 2002 de 0.53 cent civarını görmüş.Ama tabii 2002 den bu yana ,bir de dolar enflasyonu var ki o da %77.2 ,dolayısıyla şiddetli bir ekonomik ya da siyasal krizde, borsamızın görebileceği en düşük seviyelerin 0.53*1.772=0.94 cent veya bugünün rakamlarıyla 94 usd olabileceği,daha aşağısının olmayacağı söylenebilir.(Şu anda borsamız 235 usd)

MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar endeksi ile mukayese edelim:

https://tr.investing.com/indices/msci-emerging-markets

Son 5 yılda gelişmekte olan ülkeler borsa endeksi usd cinsinden 1190.03/1092.29=%8.95 artarken bizim borsa endeksimiz usd cinsinden

236.21/165.86=%42.4 artmış
    .

https://tr.tradingview.com/symbols/B...?timeframe=ALL

Endeks
    Endeksimizi asagida tutan mali endeks.

Sınai endeks 2013 seviyesini yakın tarihte gördü.

Mali endeks handikaplı.
    Faizler %10 altına inene kadar 2013 seviyesini göremiyebilir.

6.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    Yarın imamoğlu serbest bırakılsa ne olur borsamız uçar değilmi yada ülkemizde şiddetli bir deprem olsa borsamız çöker değilmi yada yeraltımızda altın petrol doğalgaz bulursak ne nolur borsamız yine uçar değilmi çünkü bunlar bizi ilgilendiren durumlar değilmi peki Rusya Ukrayna ne
    zamandır savaşta insanları tedirgin ülkeler harap peki enflasyonu neden bizden düşük yada İsrail İran savaşta borsası iyi

Yukarıda arkadaşlar bir açıklama yapmış biri aşırı uçmuş diğeri de aslında hala ucuz demiş iki arkadaşta doğru söylemiş buradaki fark para birimimizin yerlerde olması aslında doğru tarafı bu

Ülkeyi ilgilendirmeyen konularda çok kırılgan isek ya doğru dürüst yönetilmiyoruz yani hırsız var yada okadar yoksuluz ki dışa bağımlıyız ve herşey bizi etkiliyor

Saygılar herkese
    Sirketler icin nakit akisi cok onemli ise ülkeler icinde aynidir. Nakiti bu mafya yurtdisina cıkardi dolasimda para üç kurusa dondu. Kissadan hisse her zaman sicak paraya ihityacimizin nedeni bu hirsizlardir. Önceden de ayni idi simdi de… tek fark bunlarin sifir ahlaki var utanma duygulari yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Gelen haberler doğruysa sıcak saatler sıcak günlere hazır olun.
    10 gündür en serin gün ama arabada klima ile yanıyoruz. İsrail mi yakacak bizi
    bir halt olacağı yok.

SON DAKİKA:

🇬🇧🇮🇷 İngiltere, İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapatma olasılığından endişe duyduğunu söylüyor

Avrupa'da petrol fiyatlarını fırlatacak.

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 374/1005 İlkİlk ... 274324364372373374375376384424474874 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •