Sayfa 542/577 ÝlkÝlk ... 42442492532540541542543544552 ... SonSon
Arama sonucu : 4611 madde; 4,329 - 4,336 arasý.

Konu: Viop LXV

1.  Alýntý Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazýyý Oku
    Markette oligopol var.
    Ve iktidar göstermelik cezalar yazýyor.

Pazara hal’e satamadýðý kalitesiz malýný getiren köylü dükkan kirasý elektrik vergi ssk maaþ ödemiyor ama market fiyatýný baz alýyor.

Hizmet enflasyonu çok yüksek, çünkü, mesela eskiden açýk ara en çok otel rezervasyonu yapýlan booking yasaklandý. Artýk fiyat karþýlaþtýrmasý yapamýyorsun ama booking in pazarýný turizm bakanýnýn þirketi kaptý.
    Tarým konusunda ilk satýcýdan alana nihai tüketiciye satmak dýþýnda 2. bir aracýya satýþa yasak getirilmeli. Bu iþler baþka türlü düzelmez.
    2. bahsedilen konuda zaten herkesin kulaðýna geliyor.

Sayýn kýsa vade bana kalsa ben o ketçapý yemem olur biter. Bu ülkede halcinin yaptýðý iþi dýþarýdan getirdiði teknoloji ürünlerinde yapan patron var. ve bu Patron buna raðmen herkesten çok aðlýyor bir de iktidarý eleþtiriyor.

iyi geceler.
    "Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

2. Meselenin bir kýsmý da, ülkedeki enflasyonun baskýlanmýþ kur nedeniyle USD bazýnda dahi yýkýcý olmasý...
    Aþaðýda yýllara göre asgari ücretin USD karþýlýðý var.
    USD bazýnda tarihi bir rekor gibi görünse de, ben bunca yýllýk hayatýmda kirayý dahi ödeyemeyeceðin seviyede bir asgari ücret görmedim.

Bunun üzerine konut, iþyeri kiralarýnýn da USD bazlý tarihi enflasyonunu eklersek...

Baþka bir veri:
    Eline geçen paraya "hiç dokunmadan" biriktirirse:
    Asgari ücretli 72 ayda(6 yýl) Golf alabiliyormuþ.

Reis geçen güzel deðinmiþti konuya...:
    'Erdoðan: "Asgari ücret alan bir vatandaþýmýz arabasýnýn deposuna ayda on kez doldurabiliyor."'
    https://x.com/ajans_muhbir/status/1935303682620330374
    Al,sat,tut,yakala,sýk,býrak vb. tavsiye için aracý kurumunuzla görüþün.

ormandan geliyom... ayu ney görmedim.

yaban domuzu var anca.. vuracaðdým vaz geçtim...

Tam 3 yýl önce yani 2022 haziran petrol 120 dolar akaryakýt 30 tl dolar 16 tl
    Þimdi yani 2025 haziran petrol 75 dolar akaryakýt 55 tl dolar 39 tl

Þimdi

O zamandan bu zamana

Petrol â„…75
    Akaryakýt â„…80
    Dolar â„…150
    Artmýþ

Þimdi 50 tane çarpan bölen var eyvallah da

Petrolün 120 dolar olduðu vakit 30 tl akaryakýt ise
    O zaman 120*16=1920 tl
    Þimdi 75*39=2925 tl
    â„…50 fark var artýþ yani
    Akaryakýt â„…100 artmýþ
    Kusura bakmayýn telden yazýyorum önceki yazdýklarýmý üstte kaldýðý için göremiyorum
    Neyse þunu demek istiyorum hesabýmda nerede yanlýþ var fark enflasyon mu yoksa perakendeci nin kazýðýmý ya kýsa hükümetin pneliðimi

Biri bana buradan söyleyebilir mi

Aslýnda petrole göre dolara göre akaryakýtýn fiyatý çok aþaðý larda olmasý gerekmiyormu
    Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.

Ayaryakýttaki ötv ayarlamalarýný neden dikate almýyorsun temmuzda gene otomatik 2 tl ye yakýn arýþ olacak geçen yýlda buyýl ocaktada aynýsý oldu.
    bir halt olacaðý yok.

Alýntý Originally Posted by *Bozkurt Yazýyý Oku
    Baþganým Karaduman dayunun dediði gibi bu seneyi unutttuk,savaþtan ötürü petrolün 100 dolara kadar gideceði konuþuluyor
    Bizimliler son 2 aydýr tüm hesaplarýný petrolde 64-65 dolar üzerinden yapýyorlardý. Bizim gibi petrol üretmeyen ama akaryakýt ürünlerinden aldýðý vergi ile bütçe düzenlemeye kalkan ülkeler için 100 dolar saðlam enflasyon demek. Sanýrým bu savaþ sürerse ekonomik olarak en büyük zararý görecek 2 ülke israil ve biz oluruz.
    bir halt olacaðý yok.

Alýntý Originally Posted by sindoma53 Yazýyý Oku
    https://x.com/eczozgurozel/status/1935751629405339702

bak gözün açýlsýn diye koydum dinle ama bir gün adalet herkese lazým hayat kýsa .
    Yalan iftira ve yanlýþta hala israr var ve borsa adam olamýyor artý týrsmanýn bir baþka nedenide mülkiyet hakký ve kazanýlmýþ haklara çökme diploma tapu vb.

Adalete inançsýzlýk.
    NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
    YERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Alýntý Originally Posted by sindoma53 Yazýyý Oku
    etrafýn jeopolitik olaylarla dolu , kasanda bu kadar yüksek faiz verdiðinde halde yüksek dövizin yok bu yüzden bugun faiz bile indirememiþin normalleþme yollarý arýnacaðýna hep bir saldýrý ülkede belirsizlik yaratma derdindeler sonra bu borsa neden düþüyor neden kýsa vade al sata döndü diyorlar.
    Merkez enflasyonu ile maaþlýlarýn azraili Tüik enflasyonu farký Yani yalan veriler ile gerçek hasta teþhisi konulamýyor ortaya.
    NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
    YERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Sayfa 542/577 ÝlkÝlk ... 42442492532540541542543544552 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •