Youtube Teknik Analiz Kanalı -> @hisse.analiz
Migros Ticaret A.Ş. 25-06-2025 itibariyle 3.353.574 m² kapalı alana sahip, 3.350 Migros, 219 Macrocenter ve 102 Mion olmak üzere yurtiçinde 81 ilde 3.671 mağazayla hizmet vermektedir.
1 ay olmamış tam 6 macro 6 migros 2 mion eklenmiş. kapananlarda olmuştur ama artış devam etmiş. makroların artışı özellikle alım gücü yüksek kesime hitap ettiğinden ciroya önemli etkisi olur diye düşünüyorum. yüzde 15 lik bir kesim var onlar için fiyatların pek bir önemi yok.
Migros Ticaret A.Ş. 18-07-2025 itibariyle 3.354.602 m² kapalı alana sahip, 3.356 Migros, 222 Macrocenter ve 103 Mion olmak üzere yurtiçinde 81 ilde 3.681 mağazayla hizmet vermektedir.
açılan kapanan mağazalar oluyor. şu mionun kırılımı nasıl acaba? kar ediyor mu? pazar payı ne kadar kapmış vs.. ayrıntılı faaliyet raporlarında olsa keşke.
temmuz 2025 te 17 mağaza iyidir. Geçen yıla göre biraz yavaş. ama GES lere yükleniyor.Birde kira fiyatlarındaki dalgalanmalar etkiliyor.
Ama rakip BİM FİLE ile geliyor. Göz ardı etmemek lazım. Satın almalarla büyüme MİON da bekliyorum.
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Saygılar...
2025 2. Çeyrek Bilanço Tarihi 12.08.2025
Bir hisse ucuzsa almaya başlarım, ama ucuz bir hissenin hemen yükselmeye başlamayacağını da bilirim.
2.çeyrek bilançosuda güzel gelecek ama asıl patlamayı 3.çeyrekte yapacak diye düşünüyorum...
şirket şu anda enerji maliyetlerini düzeltmek için güneş santrallerine yönelmiş durumda. mağaza açılışlarıda yapılıyor ama eski yoğunlukta değil. gerçi çoğu lokasyona yayıldılar biraz iç bölgelerde eksikleri var ama çokta önemli değil bu aşamada.
sanal market tarafında yanına yaklaşan bir perakendeci yokki şirket satışlarının %20 sini bu yolla yapıyor.
tatil yörelerinde çok güçlü Migros ve bu yıl turizmde rekorlar kırılıyor. turizm bölgeleri insan kaynıyor. Buda ciroya olumlu yansıyacaktır diye düşünüyorum.
bu ayın mağaza açılışları henüz gelmedi oda gelir sanırım bugün yarın.
Bime göre orta ve uzun vadeli önemli bir potansiyel tşaıyor hisse
Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatırımcı tavsiyesi kapsamında değildir.
Yer İmleri