Sayfa 75/213 İlkİlk ... 2565737475767785125175 ... SonSon
Arama sonucu : 1700 madde; 593 - 600 arası.

Konu: Dowes

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bunları almayın demek te bir yatırım tavsiyesi olacağından öyle demiyorum. Ama ben şahsi olarak bu dönemde bu tür tahvilleri almazdım diyorum. Adamın ödemiyorum demesine de gerek yok , yeniden yapılandırıyorum dese %15 faiz düştü %8'e. Git ziraat bankasına %9 ile mevduat yatır en azından devlete faydası dokunur.
    yeniden yapılandırma olayı varsa sıkıntı bunu bilmiyordum ! devlet tahvilinde tabeladaki faiz vade sonuna kadar değişmez ! ben 15 faizden aldığım özel sektör tahvilinin bir sene sonraki getirisinin muallak olduğunu bilirsem uykum kaçar ( zaten risk almışım birde üstüne faiz in değişme riski )

2.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    O dönemde sistem çıkmaza girmişti.

'İhaleyi' Kastelliye çıkararak 'güzide' firmalarımızı kurtarmışlardı ... ( bence )
    Şimdi de ihaleyi özel sektör tahvillerine çıkartıp, firmalar zor duruma düşmesin algısıyla ,hukuki olarak ödeme güvencesini gevşeterek o dönemki günah keçisi olan Kastelli'nin post modern bir versiyonunu çıkartmasınlar da, zira millet itiraz da edemez bu sefer.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    yeniden yapılandırma olayı varsa sıkıntı bunu bilmiyordum ! devlet tahvilinde tabeladaki faiz vade sonuna kadar değişmez ! ben 15 faizden aldığım özel sektör tahvilinin bir sene sonraki getirisinin muallak olduğunu bilirsem uykum kaçar ( zaten risk almışım birde üstüne faiz in değişme riski )
    Bu dönemde bankacılık vekaletiyle (mevduat-kredi döngüsü) dışında yaratılacak her zorlamadan bence uzak durmak lazım. Ben bankadan alacaklı olayım , borç alan da bankaya borçlu olsun. Bankanın borç vermeye yanaşmadığına ben neden özel sektör tahvili adı altında borç vereyim. Ayrıca Banka kendi işine çomak sokacak kendi kredi pastasından pay koparacak bu uygulamayı neden bu kadar hararetle destekliyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Şimdi de ihaleyi özel sektör tahvillerine çıkartıp, firmalar zor duruma düşmesin algısıyla ,hukuki olarak ödeme güvencesini gevşeterek o dönemki günah keçisi olan Kastelli'nin post modern bir versiyonunu çıkartmasınlar da, zira millet itiraz da edemez bu sefer.
    O zaman da itiraz edememişti.
    Kastelli kaçtı , battı algısı ile Kastellinin satışına ARACILIK ettiği 'güzide' şirketlerimizin Mevduat Sertifikaları , Kastellinin borcu imiş gibi ; 5 yıl ödemesiz 10 eşit taksitte HALK' a geri ödenmişti . (bence)
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5. %15'lik bonoları %9'dan değiştirmek diye bir şey yok. Bunu kim kabul eder ki? Bu firma batık demektir zaten bir daha piyasadan borç filan bulamaz. Burada sıkıntılı olan borçlu; alacaklıları ikna etmeye çalışırken "tatlandırıcı" sunabilir, "acı biber" değil. Daha düşük faizli bonolarla değişim önermelerini hiç beklemem.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Protokolü kabul edip varlıkları takas edenler... Yazılan çek yeni vadeli çekle değiştirilmiş gibi düşünün.
    bimeks in tahvilleri 2. ci piyasa da işlem görüyor mu? genel olarak özel sektör bonolarının 2. el piyasasını nereden takip edebiliriz?

7.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    bimeks in tahvilleri 2. ci piyasa da işlem görüyor mu? genel olarak özel sektör bonolarının 2. el piyasasını nereden takip edebiliriz?
    matriks tahvil sayfasına göre, en son 30/1/2017 de 98.900 birim fiyattan işlem görmüs.

Şu an 99.000 . de satıcı var, alıcı yok.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

8.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    Borsadaki şirketlerin bonoları da BIST'te işlem görüyor. BIST sitesinde piyasa istatistiklerinde vardır. Gerçekleşen işlemleri oradan görürsünüz ancak anlık teklifler sadece veri platformlarında...
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayfa 75/213 İlkİlk ... 2565737475767785125175 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •