grafi.....birde 11 800 e gore duzenle.....krabby gardas.
grafi.....birde 11 800 e gore duzenle.....krabby gardas.
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
başkan nakitte yim portfoyün %2 si ufak kagıtlarda kalanı mevduatta ppf de..
sermaye büyüyünce eski cesaretim kalmadı en fazla 1 milyon ile devam ediyorum
borsada eğlencesine pandemideki gibi son 2 sene öncesi aldığım yanlar 1 e 10 verdi idi
tam zamanında kaçmışım şimdi 1/3 fiyatında olanlar var
2008 de full kağıtta idim sermaye 1/5 e düşmüştü
tarih tekekürden ibarettir
gürcistan rus savaşı vardı yine enka vardı 8 tl ye düşmüştü 40 tlden
halkb 3 tl traktör 4 tl idi sermayem o zaman 60 bin tlden 10 bin tl ye düşmüştü
nereden nereye kısmet meselesi
ama devamlı borsada olan doğru kağıt ihtiyaç olmayan para olursa kazanıyorsun eninde sonunda
ama şu 1 sene borsa eskisi gibi değil aldığın kagıtta yapay zekamı robotmu desem kazanma sansın yok..
kafa ütüledim ytd.
KUZU KURALI....RALLY DE....elindeki kaart....bir onceki gunun en dusugunun altinda kaparsa...GOTUNE NISADIR SUR....URFA BIBERIDE SUREBILIRSIN.
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
dow da bu kadar hızlı toparlanma beklenmiyordu ve 43.000 ler yukarı geçildi..aynı şekilde sp500 6.000 üzerine atınca bizdeki düşüş senaryosunu rafa kaldırdılar.. şimdilik..siyasi nedenlerle bu hareket olmamıştır..çünkü borsadaki tepki eş zamanlı oldu abd ile..
abd piyasaları tepkiyi trende dönüştürme çabasına girince bizimkiler apar topar sisteme para soktular bu duruma katılmak için..
ama bizdeki yükselişi onlarla kıyaslamamak lazım..bizim durumumuz karışık..
yani o ölçüde tepkiler beklemiyorum..
özellikle sp500 eski zirveleri geçtikten sonra bile aşağı yöne devam etmesiyle meşhur hareketleri var..
hiçbir tepe dip çalışması yapabilemez..
DIYELIM
AYU RALLISI DEGIL....buradan mal satarmisin kuzu.....kardasin....
hayir satmam.....DUSUNCE KENE-2 YI DEVREYE ALIRIM....onumuzdeki 5 yila oynuyorum ben....
borsa için genelde siyasi iktidar değişimi hep sancılı oldu..
akp ne zaman başladı krizle başladı..ne zaman gidecek krizle gidecek..kuzu emmi hatırladın mı bu sözü..
şimdi ne kadar var bunların gitmesine..diyelimki en geç 3 yıl ( halbuki borsa erken seçimi satın alıyordu o yüzden 3 yıl erken fiyatlandı herşey)
bu durum apaçık ortadayken akp nin kurduğu sistem ya da fonlar herneyse sistemi neden yukarı taşısın..CHP için mi..
Kuzucum ülkenin ekonomik durumundan haberin varmı?
Asgari ücret 22
Emekli aylığı 14
Kiralar 20den başlıyor.
CHP kendini bitirdi diyorsun.
Ekrem bitti, özgür bilmem ne.
1 yıl önce ülkede en çok oy alan parti.
CHP hep vardı.
İnsanlar niye 1.parti seçti.
Ekonomi dipte,insanlar aç, borçlu,sinirli,of diyeni içeri atıyorlar.
Eleştireni terör örgütü üyesi deyip öpüyorlar.
Şirketler battı,insanlar işsiz kaldı.
Yanında oturan zenginler haricinde hiçkimseye verilen sözler tutulmadı.
Konu CHP,iyi parti bilmem ne partiden çıktı çoktan.
3 yıl daha milyonlar bu ortama dayanabilirmi?
Yaz Yaz bitmez.
Borsa rallimi yapar.yapabilir.hep yaptı yine yapar.
Enflasyon düşecekmiş.dogalgaza %25 zam.
Akaryakıt 46dan 56ya 1 haftada çıkıyor.
Şirket kar ediyorsa hisse 5 sene boyunca 10 lirada kalcak hali yok.
en önemlisi dogru zaman.
gözümüz kulağımız SP500 de olsun..6.000 altına kayarsa bize de kayacaklar..
ama hemen değil..
Yer İmleri