bence schengen vize krizi , seferleri iptal ettirmişe benziyor.
hirvatistan,slovenya şengende.
kosova ve bosna-hersek vizesiz.
a320 neo motorlarindaki sıkıntı da tuzu biberi olmuş.
kalan uçaklar için yurtiçini daha karlı görmüşler, balkanları gözden çıkarmışlar.
Türk Hava Yolları, yaz sezonu için planladığı Zagreb, Ljubljana, Saraybosna ve Priştine uçuşlarında hem sefer artırımlarını iptal etti hem de bazı hatlarda frekans düşüşüne gitti.
Türk Hava Yolları, ağustos ve eylül aylarını kapsayan dönemde 100’ün üzerinde seferi programdan çıkardı. Bu iptaller sonucunda, her iki ayda toplamda 22 binden fazla koltuk kapasitesinin devre dışı kaldığı tahmin ediliyor. İptallerin büyük çoğunluğu kısa ve orta menzilli hatları kapsıyor.
Şirket, iptallerin gerekçesine dair resmi bir açıklama yapmazken, sektör kaynakları bu gelişmenin arkasında teknik sebeplerin olabileceğini belirtiyor.
Özellikle Airbus A320neo filosunda kullanılan Pratt & Whitney PW1000G GTF motorlarında yaşanan sorunların, operasyonları etkilediği değerlendiriliyor. Bu motor sorunları nedeniyle THY’nin 2025 sonuna kadar yaklaşık 30 A320neo uçağını yere indirmesi bekleniyor. Daha önce bu sayının 45’e kadar çıkabileceği öngörülmüştü.
aracı kurumlarda üfleme işiyle ilgilenen üstadlardan tez zamanda bir analiz bekliyoruz.
filodaki her 10 uçaktan 1 tanesi teknik sebeplerle yere indirilecegi iddia ediliyor.
ciroyu karliligi nasil etkileyecek.
hedef fiyati 500den 600e cikaracak misiniz?
dikkat edin boğulmayın!!!
Teşekkürumü geri aldım.
THY hissesi ne sizin yermenizle
Ne benim övmemle fiyat değistirir.
Size hayatta başarılar diliyorum.
Son düzenleme : 0101; 25-07-2025 saat: 01:18.
Son düzenleme : 0101; 25-07-2025 saat: 13:58.
Yer İmleri