Sayfa 807/809 İlkİlk ... 307707757797805806807808809 SonSon
Arama sonucu : 6470 madde; 6,449 - 6,456 arası.

Konu: DOLARDA YÜKSELİŞ kaçınılMAZ xxv

1. Özgür ÖZEL

Kitle partisi demek, "tüm" vatandaşlardan oy isteyen parti demek. Türkiye'nin kurucu partisinden bahsediyoruz. yani öyle militan ruhlu üyelerle, küçük olsun benim olsun particiliğiyle, "eylem koyalım kanka"cılıkla yaşayacak bir parti değil. kemal kılıçdaroğlu küçük olsun benim olsun dedi ve muhalefeti yüzde 25'e hapsetti. yine öyle mi olsun istiyorsunuz? özgür özel için ne düşünürseniz düşünün, ortada bir gerçek var. kılıçdaroğlu'nun aksine, kitleyi büyütüyor.

akşam olsun da dizimi açayım diyen, karmaşadan kargaşadan haz etmeyen teyzenin de oyuna talip, hac için para biriktirip emekliliğinde arabistan yollarına dökülen amcanın da oyuna talip, sağ-sol bilmeyen, seçimden seçime siyaseti hatırlayan apolitiklerin de oyuna talip, mezun olunca iş bulmak için akp'li olman lazım diye baskı kuranlardan tırsan gençlerin de oyuna talip. dünya öfkeli genç orta sınıftan ibaret değil. yani buraya gelip kişisel fantazilerini yazıp özgür özel'in william wallace gibi kılıcını sallayarak, partililere "freedom" diye böğürerek, dıgıdık dıgıdık polisin, jandarmanın üzerine hücum ettiği günlerin özlemiyle bekleyenler biraz gerçekçi oluverin. ortalığın karışması akp'nin en çok istediği şey. adamlar 20 yıldır düşmanlık yaratarak kazanıyor.

özgür özel genel grev ve genel boykot çağrısı yapsın diyenler var. ne dediklerinin farkındalar mı acaba? öncelikle o genel grev kararı sendikalar tarafından alınır. sarı olmayan sendika var mı bilmiyorum. sendikalar yooo biz grev mrev yapmıyoruz dediğinde, işçiler kendi başına inisiyatif alabilecek mi? var mı öyle bir ortam? genel grev çağrısı yapıp karşılık alamayan bir parti liderinin nasıl madara olacağını düşünemiyor musunuz? sendikalar sendika olsa zaten kendileri giderdi greve. ülkenin hali meydanda, neyi bekliyorlar ki?

genel boykot diye inleyenler için de bir hatırlatma. genel boykot demek, potansiyel chp seçmeni olan insanların da işlerinin düşmesi demek. bir kez, iki kez yaptın tamam da sürekli genel boykot yapa yapa bu insanlar bir noktada isyan edince ne olacak? boykot edilen işletmelerde çalışan insanlar insan değil mi? bir ay maaş/harçlık almasa götü toplayamayacak insanlar ha bire genel boykot diyor. yap tabii genel boykot da gör bakalım ne oluyor. akp'lisi partisine iyice yapışacak, akp'li olmayanı ben niye bedel ödüyorum diye kızacak. kitle partisi diyorum. chp niye kendi seçmenini ve kazanmak istediği seçmeni boykot edip küstürsün. boykotu "akp'li" şirketler için yapmaya devam edin. kimse engel olmuyor.

yok gaz almaktan başka iş yapmıyormuş, yok ikinci kılıçdaroğlu olacakmış, yok şarkılı türkülü miting mi olurmuş? chp ecevit'ten beri zirveye en yakın noktada şu an. herhalde son 30 yıldır falan sıkışıp kaldığı 20-25 bandını kalıcı olarak kırmış durumda. mitinglerin çoğunu izledim. kimi eskiden chp'nin esamesinin okunmadığı yerler ve her şehirde ve ilçede mitingler gayet de coşkuyla geçiyor. gaz almayı bırak, insanları gayet de biliyor, yapılanları tek tek sayarak herkesin hafızasını tazeliyor. nasıl gaz almaktır ki bu, game of thrones'taki arya gibi liste sayıp güncelliyor?

gaz alma işi, kılıçdaroğlu'nun yaptığı gibi "böyle bir şey olabilir mi?" diye konuyu geçiştirip somut hiçbir konuya dokunmadan meseleyi kapatarak yapılır. insanların hafızasını ve tepkisini diri tutarak yapılmaz. üç ay geçtikten sonra insanlar aynı kararlılıktaysa bir zahmet adamın hakkını teslim edin. üç ay düzenli spor yapamayanlar şehir şehir dolaşıp gün aşırı miting yapan adama böyle rahat atıp tutmasın bir zahmet.

şarkı türkü denen de tutukluları hatırlamak için söylenen "yiğidim aslanım burda yatıyor". duyan da mezdekeden oyun yavasında göbek atılıyor zanneder. üstelik telefon ışıklarıyla birlikte yaratılan atmosfer kitleye unutulmaz bir ortak tecrübe yaşatıyor ki kitle psikolojisinde böyle ritüeller çok önemlidir. bağlar sıkılaşır, aidiyet duygusu güçlenir, coşku artar.

bir de ezbere konuşup güncel ekonomik sorunlara değinmiyor diyenler var. ben her konuşmasında ekonomiden bahsettiğini duyuyorum. hatta farklı şehirlerin kendine has sorunlarını da dile getiriyor. bu arkadaşlara da önce mitingleri izleyip sonra sallamalarını tavsiye ederim.

Özel'in sözlerini dikkatle dinlerseniz, hemen her hafta akp'lilerin edoğan'ın başkanlığını devam ettirmesini sağlayacak anayasa değişikliği için anlaşmak amacıyla teklif götürdüklerini ve chp'nin reddettiğini anlarsınız. akp'nin dümen suyuna girecek olsa, akp'nin yediği naneleri duymayan bilmeyen kalmasın diye diyar diyar gezip anlatmazdı herhalde.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,575
    Ekonominin gidişatı imamoğluna bağlı,hangi gevura yatırımcısına sorsan cevap ayni değişmiyor,piyasanın taze kana ihtiyacı varrrr...

3. Dükkana et but girmeyince dutluk oluyor. Bende gittim muz aldım 30-31 cm uzunluğunda çapı accuk geniş. Ağzımdan rahat giriyor. Hoş kokusu aroması var.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,575
    Altının onsu 3400 sınırında.

5.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Altının onsu 3400 sınırında.
    Bu altın ve petrol yüzünden savaş ilerleyecek diye short açanlar bile olmuştur, Natenyahu azınlık hükümeti oldu ve kıçını kurtarmak için İsrail'e karşı bir düşmana saldırmak isteyebilir mi diye millet korkuyor ..

Bir de Natenyahu yu ılımlı bulan daha da psikopatlari var bunlarin ..

Amerika Çin'i kuşatmak istiyor ama bu Natenyahu delisine laf anlatamadığı için buradan kimildayamiyor.

Amerika bile çaresiz kalmış ...

6. İsmail Sayar in eşinin adı Şeyda Sayar , İsmail saymaz ile evlenince ve kendi soyadını da kullanınca su anki ismi

Şeyda Sayar Saymaz oluyor ..

Her koşulda Sayar Saymaz, Sayın Saymaz oluyor..

Televizyonda adını duyunca aklıma geldi , herhangi bir mana vb gerçekten ve kesinlikle içermez .Bundan sonra ytd yazdığımız gibi SMİ yazalım da millet yanlis anlamasın SMİ -sübliminal mesaj icermez

Not: şaka değil , gerçektir.
    Nereden aklıma geldiyse Tokai, Çakar Çakmaz Çakan Çakmak reklamı...
    Son düzenleme : Desidero74; Dün saat: 11:54.

7. Sokak röportajları yapan Arif Kocabıyık anlatıyor.

Bunların reisine hakaret etmekten tutuklamışlar.

Ceza evi 12 kişilik, 77 hükümlü ve tutuklu yatıyor.

İki tuvalet iki banyo var.

Her sabah tuvalet kuyruğunda 50 kişinin ardında sıraya giriyorsun.

Bunu önce katiller koğuşuna koymuşlar, her kes soruyor diyor, kaç kişi öldürdün.

Yanında yatan adam müebbet hükümlüsü, o da her sabah 50 kişinin ardından tuvalete girecek, ömür boyu.

Sözüm, suç işleyip yatarım diye düşünenlere.

Herkesi Silivri'ye atmıyorlar.

60 gün yatmış, bırakmışlar.

Savcı biliyor suç konusu bir davranışının olmadığını ama içeri alıyorlar.

Gör buraları da yoğurdu ona göre ye diye.

Bu içerdekilerin durumu, aç emeklilerden daha kötü.

Hele ömür boyu yatacak olanların.

8. Bakın bunlar da kadın.

Çoğunun problemi, eğer ruh hastası değillerse uyuşturucu bulmak.

https://www.youtube.com/watch?v=5e9P...nnel=MadThings

Sayfa 807/809 İlkİlk ... 307707757797805806807808809 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •