Sayfa 832/955 İlkİlk ... 332732782822830831832833834842882932 ... SonSon
Arama sonucu : 7636 madde; 6,649 - 6,656 arası.

Konu: DOLARDA YÜKSELİŞ kaçınılMAZ xxv

1.  Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Emlak vergisi 4 yılda bir güncellenıyormuş bizde bekliyoruz. Benim ev en fazla yıllık 20.000 eder.
    Pek çok insan için 20 bin de çok yüksek bir ücret emekli maaşı milyonlarca insanın bunun altında

2. Takdir Komisyonları

Arsa birim değerleri kural olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun mükerrer 49. maddesine göre 4 senede bir toplanan takdir komisyonlarınca belirlenir. Arsalar için toplanacak komisyon, belediye başkanı veya tevkil edeceği bir memur; ilgili belediyeden yetkili bir memur; defterdarın ya da vergi dairesi başkanlığı bulunan yerlerde ise vergi dairesi başkanının görevlendireceği iki memur; tapu sicil müdürü veya tevkil edeceği bir memur; ticaret odasınca seçilmiş bir üye; ilgili arsalara ilişkin organize sanayi bölgesini temsilen bir üye; ve ilgili mahalle veya köy muhtarından oluşur.

https://www.kdkhukuk.com/post/arsa_b...oplan%C4%B1yor
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3. Bu kadar fakir bir ülkede el emeği niye bu kadar pahalı?

Saçmalık

https://m.istegundem.com/default.asp...news_id=294865

4.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Pek çok insan için 20 bin de çok yüksek bir ücret emekli maaşı milyonlarca insanın bunun altında
    Haklısınız ben 2009 yılında ev almıştım o ev için yılda 1 kira bedeline denk vergi veriyordum. O yüzden böyle bir tahmin yaptım. Benim ev en fazla 3 ila 3.3 milyon eder. Binde iki desek 6000 ila 7000 arası olmalı.

5.  Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Haklısınız ben 2009 yılında ev almıştım o ev için yılda 1 kira bedeline denk vergi veriyordum. O yüzden böyle bir tahmin yaptım. Benim ev en fazla 3 ila 3.3 milyon eder. Binde iki desek 6000 ila 7000 arası olmalı.
    Bizim ki Konya belediyesi olunca ucuz gibi. Emlak kira vergisi vs babamın iki ev bir aylık kira kadar gitti.

6.  Alıntı Originally Posted by Denizdenizli61 Yazıyı Oku
    Bana vatsaptan bu mesaj gelmişti.

Emlak vergisi tespiti için arsa fiyat takdirleri CHP'li belediyelerde %1.000 hatta %1.200 oranlarında arttırıldı. Amaç Belediye’ye düşman seçmen yaratmak. Belediye takdir komisyonları; 2 Maliye, 1 Ticaret Odası, 1 Belediye ve 1 Muhtardan teşekkül ediyor. Yani Muhtar ve Belediye elemanı karşı çıksa bile 3 AKP'linin dediği oluyor. Bu kadar adileştiler. Konuyu bilmeyenler de CHP'li belediyelere lanet okuyor. Lütfen bu bilgiyi yayın.
    Şimdi internetten baktım; Yeni Akit, Akşam, vb. gibi gazetelerde “CHP'li belediyelerde akıl almaz emlak vergisi artışı”, “halkı soyuyorlar” şeklinde haberler var, bu haberler 25 Haziran'da*yazılmış!
    Burada 5 kişi var

2 Maliye, 1 Ticaret Odası, 1 Belediye ve 1 Muhtar emmi =5

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Takdir Komisyonları

Arsa birim değerleri kural olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun mükerrer 49. maddesine göre 4 senede bir toplanan takdir komisyonlarınca belirlenir. Arsalar için toplanacak komisyon, belediye başkanı veya tevkil edeceği bir memur; ilgili belediyeden yetkili bir memur; defterdarın ya da vergi dairesi başkanlığı bulunan yerlerde ise vergi dairesi başkanının görevlendireceği iki memur; tapu sicil müdürü veya tevkil edeceği bir memur; ticaret odasınca seçilmiş bir üye; ilgili arsalara ilişkin organize sanayi bölgesini temsilen bir üye; ve ilgili mahalle veya köy muhtarından oluşur.

https://www.kdkhukuk.com/post/arsa_b...oplan%C4%B1yor
    Burada 7 kişi var gibi

2 belediye, 2 vergi dairesi, 1 tapu sicil ,1 ticaret odası,1 muhtar emmi =7

Hankisi doğridur daaa ???

7.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Bizim ki Konya belediyesi olunca ucuz gibi. Emlak kira vergisi vs babamın iki ev bir aylık kira kadar gitti.
    Bu giden biz gidecek olandan bahsediyoruz , gelecek yıl otturecekler.2026 dan itibaren

Sayfa 832/955 İlkİlk ... 332732782822830831832833834842882932 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •