Sayfa 2507/2523 İlkİlk ... 15072007240724572497250525062507250825092517 ... SonSon
Arama sonucu : 20178 madde; 20,049 - 20,056 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. deniz bey trump bugün intelin ceo su hemen istifa etmeli demiş...şirket üzerinde bir baskı oluştururmu bu yoksa trump ın her zaman ki manipulasyonlarından birimi ? biliyorsunuz elon muskla da tartişmişti elon musk sonunda özür dilemek zorunda kalmıştı ..

Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    deni bey trump bugün intelin ceo su hemen istifa etmeli demiş...şirket üzerinde bir baskı oluştururmu bu yoksa trump ın her zaman ki manipulasyonlarından birimi ? biliyorsunuz elon muskla da tartişmişti elon musk sonunda özür dilemek zoeunda kalmıştı ..
    https://www.cnbc.com/2025/08/07/inte...ip-bu-tan.html

Çok can sıkıcı bir haber.Biliyorsunuz uzun vadeli İntel yatırımını -yeni CEO koltuğunda olduğu süreyle- tutulması gerektiğini yazmıştım.Şimdi İntel'in ne yapacağını izlemek azım.

3.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.cnbc.com/2025/08/07/inte...ip-bu-tan.html

Çok can sıkıcı bir haber.Biliyorsunuz uzun vadeli İntel yatırımını -yeni CEO koltuğunda olduğu süreyle- tutulması gerektiğini yazmıştım.Şimdi İntel'in ne yapacağını izlemek azım.
    teşekkür ederim deniz bey

Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    PC ile yazmadığım için hataları düzeltemiyorum ama en az 3 yerde hata gördüm. Sayılara değil ortalamalara ve eğilime dikkat çekmek istiyorum. Böyle bakınca yorumlarınızı merak ediyorum. Yıllardır süren bir düşük kur politikası var ve burada bunun bu kadar sürdürülebileceğini öngören sanırım yoktur. İstenirse devam ettirilebilir gibi bir durum var (mı). Ettirilir mi?
    Sonsuza kadar döviz kurunu baskılayamazsınız.İçeride enflasyon ile maliyetler dolayısıyla ürün fiyatları sürekli artıyor kur aynı kalırsa bir gün artık dışarıya hiç mal satamazsınız,ama ithalatınız devam etmek zorunda çünkü bazılarının Türkiyede üretimi yok,sonunda kur ekonomi yönetimi istemese de kendini yeni denge fiyatında görür.Ama en azından kış ayına kadar döviz kurunu savunacak cephane var gözüküyor.

5.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bence sürekli müdahale ortamında gerçekçi bir kur tahmini yapılamaz.

Kaldı ki adamın amacı kur'u belli bir yerde tutmak, kullandığı göstergelerin tümü yalan.

Yapılan açıklamaların da tümü yalan.
    Zaten kur tahmini yapmak amacıyla yazmadım, artık iyice ayuka çıkmaya başlayan faiz giderleri sayesinde buralarda durduğu açık. Kimsenin tahmin edemediği bunun bu kadar uzun süre devam etmesi ve hala da edebilir durumda olması. Enflasyonun dahi altında artan kurun kimseye bir faydası yok ama milyarlarca lira faiz giderine rağmen ısrar devam ediyor. Başka türlü bir seçeneğe yönelmiyorlar, mesele bu tercihin ne kadar daha devam ettirileceği, yoksa açıklanan sayılar keyfe keder ayrıntılar.

6.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Sonsuza kadar döviz kurunu baskılayamazsınız.İçeride enflasyon ile maliyetler dolayısıyla ürün fiyatları sürekli artıyor kur aynı kalırsa bir gün artık dışarıya hiç mal satamazsınız,ama ithalatınız devam etmek zorunda çünkü bazılarının Türkiyede üretimi yok,sonunda kur ekonomi yönetimi istemese de kendini yeni denge fiyatında görür.Ama en azından kış ayına kadar döviz kurunu savunacak cephane var gözüküyor.
    Katılıyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    Zaten kur tahmini yapmak amacıyla yazmadım, artık iyice ayuka çıkmaya başlayan faiz giderleri sayesinde buralarda durduğu açık. Kimsenin tahmin edemediği bunun bu kadar uzun süre devam etmesi ve hala da edebilir durumda olması. Enflasyonun dahi altında artan kurun kimseye bir faydası yok ama milyarlarca lira faiz giderine rağmen ısrar devam ediyor. Başka türlü bir seçeneğe yönelmiyorlar, mesele bu tercihin ne kadar daha devam ettirileceği, yoksa açıklanan sayılar keyfe keder ayrıntılar.
    Kimseye bir faydası yok yazdım ama belki de vardır, kim bilir. Bir de keyfe keder yazdım ama o oranlarla ücretler ve emekli maaşları belirleniyor, pardon belki de ona göre de belirlenmiyor ama işte bişeyler belirleniyor onu da bilemeyiz. Heiseinberg’in balığı, Schrödinger’in kedisi, Heidegger’in hanımı, Husserl’in rüyası bir yer yer oldu memleket.

Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    Çok açık biçimde düşük ücretlilerden, asgari ücretlilerden hala yaşıyorlarsa emeklilerden vb servet transferi yapılıyor. Faiz giderlerini onlar, emeği ile geçinmek zorunda olanlar ödüyor. "Kimseye faydası yok" demişsiniz, oysa biliyoruz ki var. Servet ve gelir eşitsizlik verilerine bakalım son 23 yılda ve daha özel olarak son 7 yılda tepedeki %10 diğer %90 ile arayı açtıkça açıyor.

Halkın ağzı vardı şimdilerde dilinin de olduğunu anladık ama lakin bir halkın sadece ağzı dili olması yetmiyor, gaspın önünü kesmek, transferi tersine çevirmek ve özlük hakları için gayretli bir çabaya girmedikleri müddetçe bu tercih sürecektir. Şu diploma sahteciliğine bakın mesela, Yediden yetmişe herkesi yakından ilgilendiriyor, ama çıkan ses o kadar cılız ki. Bu çürüme servet transferinin içinde filizlendiği bir gübrelikten başka bir şey değil.
    İşte Hendek! İşte Devekuşu!

Sayfa 2507/2523 İlkİlk ... 15072007240724572497250525062507250825092517 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •