Sayfa 365/369 İlkİlk ... 265315355363364365366367 ... SonSon
Arama sonucu : 2952 madde; 2,913 - 2,920 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Brain storming yapmaya devam. MB kararının çıkması orta ve uzun vadede borsayı etkilemez ama kısa vadede etkiler özellikle de gün içi ve bir kaç günlük çok kısa vadede. MB açıklanırsa günlük volatilite %5 civarına fırlar, yıllık volatilite ise %100 e.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2. Yüksek volatilite aracı kurumların, algo ve robotların, günlükçülerin ekmek teknesidir. MB kararı çıkması en çok bunlara yarar. .
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Özel banka hisseleri güzel momentum yakaladı özellikle de YKBNK ve AKBNK. Entropi düşüş eğiliminde yani ortamdaki düzensizlik ve belirsizlikte piyasa açısından azalma söz konusu.
    ayni fikirdeyim....entropi dustu.....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    15 Eylül Pazartesi önemli bir gün. Mahkemenin 3 opsiyonu var. Ya duruşma ertelenecek, ya mutlak butlan (MB) kararı çıkacak ya de reddedilecek. MB kararının çıkma olasılığı en yüksek olasılık (şahsi öngörümdür). Peki bu durumda borsa ne yapar? Piyasa MB kararı çıkmasını fiyatları mı?
    11 600 den basliyan cokus....MUTLAK BUTLANI karsilama cokusu idi....MB cikti mi....RALLY baslar....

baa bag....KERESTEYI SATACAKLAR.....siki yapis....ENTROPI TAVAN OLUR O GUN....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

5.  Alıntı Originally Posted by kuzu Yazıyı Oku
    ayni fikirdeyim....entropi dustu.....
    Kuzucum nerelerdesin? Özlettin kendini. Güneysu'ya söyle de senin topiği aktive etsin, seni özleyen çok kişi var burada. Kuzu'nun muhabbeti tamamen kendine özgü, benzeri yok. Entropinin düşme trendinde olması çok olumlu. Ama MB kararı çıkarsa çok kısa vadede volatilite patlaması yaşarız. Günlükçüler MB çıksın diye dua ediyorlardır. 😊

6.  Alıntı Originally Posted by kuzu Yazıyı Oku
    11 600 den basliyan cokus....MUTLAK BUTLANI karsilama cokusu idi....MB cikti mi....RALLY baslar....

baa bag....KERESTEYI SATACAKLAR.....siki yapis....ENTROPI TAVAN OLUR O GUN....
    Bu yorumun çözemedim, gizemli olmuş. Keresteyi satmaktan kastın nedir ki? MB kararı çıkarsa entropi tavan yapar ama borsa da aşağıya doğru ciddi şekilde salınır. Bana göre MB çıkma olasılığı %50 den fazla, en güçlü olasılık bu. Diğer 2 olasılığın her biri %20-25 gibi. MB çıkarsa entropi tavan olur borsa satış yer, çok kısa vadede mesela bir kaç gün boyunca bu satış dalgası devam da edebilir. Sıkı yapış diyorsun ama bu senaryoda mala sıkı yapışmak sağlığa zararlı olur, öyle di mi? Yorumunu biraz açarsan sevinirim Kuzucum.

7. ABD'de bu akşam açıklanan PPI yani ÜFE eksi binde 1 geldi yani üretici fiyatları geçen ay binde 1 düşmüş. Beklenti artı binde 3 idi. Çok olumlu geldi PPI. Yarın akşam da CPI yani TÜFE açıklanacak. FED'in bu ay 50 baz puanlık bir faiz indirimine gitmesi kesin gibi. Yıl sonuna kadar 25-50 baz puanlık bir indirim daha gelecek. Bu gelişme TR ekonomisi ve BİST için pozitif.

8. Artık AI yani yapay zeka çılgınlığı yaşanıyor. Nvidia 4.5 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı ama bu değer onu kesmiyor, 5 trilyon doları aşacağım diyor. Oracle bugün %40 çıktı, AI açıklaması yüzünden şirketin piyasa değeri 1 günde 200 milyar dolar artt ki BİST'te işlem gören 700 küsür şirketin piyasa değerlerinin toplamının yarısından fazlası ediyor.

Sayfa 365/369 İlkİlk ... 265315355363364365366367 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •