Öte yandan tabii ki hayat boyu siyasi parti başkanlığını tekele alanlar yanlış yapıyor. Bunun da müsebbibi halktır, böyle yapanlara oy verilmemeli.
Öte yandan tabii ki hayat boyu siyasi parti başkanlığını tekele alanlar yanlış yapıyor. Bunun da müsebbibi halktır, böyle yapanlara oy verilmemeli.
Ful nakitteyim (PPF) elimde hisse yok
Demokrasi zaten halkı manipüle etme sanatıdır. 2500 yıldır Antik Yunan çağından beri durum böyle. Aristo, Plato, Sokrates sırf bu yüzden demokrasi karşıtıydı. Halk ne kadar cahil,ne kadar geri kalmış ise manipüle edilmesi o kadar kolay olur ve liyakatlılar yerine demagoglar işbaşına gelir.
Türkiye, ABD ile gelecek hafta yeni enerji anlaşmaları imzalamayı planlıyor - BN
https://www.bloomberg.com/news/artic...uthor_19486474
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Trump cakali Boeing satacak ..
Gerçi şimdi ABD selam verse mutluluktan heyecanlanan ama selam vermedigi yıllarda zaten ABD düşmanımız biz Rusya ile yakinlasalim diyen kitle sevinç içindedir...Neyse işin o kısmı psikologlarin işi..
Boeing de maşallah batmış çoktan da işte Trump sayesinde Dünya ya satış yapıyor...Bu topikte de ABD başkanı ile görüşmek ve Boeing alacak parası olan varsa fırsati kaçırmayınBende endeks gidiyor THY yi neden sürekli satıyor adamlar diyordum...Gerçi borcu finanse edecek yöntemlerimiz var açıklaması gelir.
Yöntem de zaten belli. Sen , ben...Yani vergi mükellefleri olan bu yurdun şanslı insanları...
Şirketin yıllık net karı da -12 milyar dolar..Batirmayalim guzide şirketi..![]()
THYAO 5 yılda 7.6 TL den 340 TL'ye neredeyse 50 katına kadar çıkmış. Mega performans. Daha ne beklenebilir ki, daha ne yapsın? 390 uçağı olan THY nin piyasa değeri hemen hemen 11 milyar dolar. 1000 uçağı olan American Airlines'ın piyasa değeri ise 8 milyar dolar. Demek ki uçak sayısı ile piyasa değeri arasında lineer bir ilişki yok. Karlılık ise hakeza.
THY bünyesindeki budget airline Anadolu Jet'i spin off yapıp oradan gelecek parayı özkaynaklarına eklemeli bana göre. Böylece bünyesindeki saklı bir değer gün yüzüne çıkmış olur.
İşbankası da aynı yoldan yürümeli ve bünyesindeki 136 şirketi spin off yapıp sadece bir banka olmalı.
Bunlar benim kendi görüşüm. Peki bunlar olur mu? Pek sanmıyorum. Etkin kurumsal yönetim konseptinin olmadığı bir ülke burası. Ana hissedarın, hisse oranından bağımsız bir şekilde imtiyazlı hisseler sayesinde yönetimi tekelinde tuttuğu, sürekli onun borusunun öttüğü demode bir ortam var burada ve bu durum kolay kolay değişmez çünkü statükodan beslenen güçlü bir kesim söz konusu.
Yer İmleri