Sayfa 724/724 İlkİlk ... 224624674714722723724
Arama sonucu : 5792 madde; 5,785 - 5,792 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    O zamanda bir mantığı yoktu. Şimdi hiç yok. Ne zaman temettü / uzunvade / emelilik işte 10.000 dolarlık yatırım temettülerle 50.000 oldu falan hikayeleri duyarsan ağzına kürekle vur.
    Mathias bu hissede treyd eden biri değilim ama daha önce yazmıştım, 78.85x1.2= 94 62 artı %1 tolerans eşittir 95-96 TL alım seviyesi olmalıdır diye. Çünkü bu seviye yukarı yönlü momentumun tesis edildiğini ve orta vade bazlı çıkış trendinin başladığını teyit ediyor. Böyle yapılsaydı 118.3 ün %4-5 altındaki bir stoploss ile 113 e düşüldüğünde pozisyondan çıkılacaktı ve böylece %20 ye yakın bir kar yazılırdı 1-1.5 ayda.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2. Stoploss seviyesi, hissenin günlük ortalama volatilitesinin 2 katı olmalı ki size whipsaw yaşatmasın yani gereksiz yere sizi silkeleyip pozisyondan çıkartmasın. Yıllık volatiliteyi 256 nın kare köküne yani 16 ya bölerseniz günlük volatiliteyi bulursunuz, standart sapma hesabını bir hatırlayın. Bu da FROTO için %2 nin biraz üzerindedir. O zaman FROTO stoplıss seviyesi %4.5 oluyor. Çıktığı seviyeden %4.5 düşmesi durumunda FROTO pozisyonu likidite edilmelidir anlamına geliyor bu (şahsi öngörümdür). Mesela hisse 120 TL ye çıkmışsa likidite etne seviyesi bunun 5.4 TL altındadır yani 114.6 seviyesidir.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

3. Aslında bu hisse çok güzel bir treyd hissesi. Günlük hacim 15 milyon lotu geçtiğinde dikkatli olunmalı. Çünkü bu seviye yüksek hacim dilimine işaret eder ve trend değişimi / mevcut momentumun korunup korunmayacağı ile alakalı önemli ipuçları verir.

4. "Fiyat önemli değil abi, her fiyattan alırım, temettü emeklisi olucam, finansal özgür olucam" diyenler şu anda investing forumlarında gün yüzüne çıkmamış küfürler icat ediyorlar. Bir de onların "griin enerci hissesi abi" versyonu var, onlar huniyi taktılar, entariyi giydiler, mahallenin delisi modunda geziyorlar.

5. Geçmişte her fiyattan aldım her hissemi belli vadede tuttum.
    Her fiyattan alınır ama ne kadar aldıgın önemli.
    Evet yüksek fiyattan aldıgın da olur ama bu daan disiplin getirir düşük fiyattan da alırsın.
    Yatırımda asıl önemli olan ne kadar parayı ne beklediğinle önemli.
    Küçük büyüyen hisselere de yatırım yaparsın daima buraya da aktarabilirsin burda zirveleri kendince görüp çoşku zamanı da çıkabilirsin.
    Vs vs
    Tek doğru yok.
    Temettü bileşik getiri uzun vade yatırımcılığı iyidir.Şirket iyi olmak kaydıyla.
    Bunun yanısıra al sat ile kötü zamanda almak ile konjoktüre bakmakla yatırım da yapılır.
    Gergin küskün kızgınlara bakmayın onlar kendi hayatlarına kızgınlar.
    Ama herkesten öğrenecek çok şey var.

Burası az geliimiş bir ülkenin borsası her şeyi strestli olup da yatırımı zevkli olamaz.
    Uzaklardan size selam kendinize iyi bakın.
    Ytd bol kazançlar.

6. Yine çıkamadık şu düşüş trendinden

Tam aylık grafikte ümitlendik, geçen aylık çıkışı komple geri aldı nerdeyse

7.  Alıntı Originally Posted by kiwi Yazıyı Oku
    Yine çıkamadık şu düşüş trendinden

Tam aylık grafikte ümitlendik, geçen aylık çıkışı komple geri aldı nerdeyse

Büyük tahtalara büyük para lazım.
    Para yok.
    Ytd

8.  Alıntı Originally Posted by krabby Yazıyı Oku
    "Fiyat önemli değil abi, her fiyattan alırım, temettü emeklisi olucam, finansal özgür olucam" diyenler şu anda investing forumlarında gün yüzüne çıkmamış küfürler icat ediyorlar. Bir de onların "griin enerci hissesi abi" versyonu var, onlar huniyi taktılar, entariyi giydiler, mahallenin delisi modunda geziyorlar.
    Dostum bundan mutlu mu oluyorsun yani
    Bak ben buradayım her yerden de alıyorum
    İnvestingde yazanların seviyesi ve çapıda belli
    2026 ikinci dönemden önce ciddi bir hareket olmaz bu belirsizlikte ki ne önemi var ki satmayacağıma göre inan bir önemi yok
    Ben finansal özgürüm buda benim fantezim
    4 yaşında oğlum, sanırım 30 yaşında bile bu hisse senetleri onda olacak
    Onunda satmasına gerek olmayacak
    Şükür yani

Sayfa 724/724 İlkİlk ... 224624674714722723724

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz