Sayfa 380/382 İlkİlk ... 280330370378379380381382 SonSon
Arama sonucu : 3052 madde; 3,033 - 3,040 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Çin MB şu kadar altın almış 1 senede woaw falan. Geçen arkadaş attı. Hesapladım 20 milyar dolar çıktı. Nvidia yüzde 1 yapsa 45 milyar dolar artıyor PD i. Sadece Nvidia bu. MSFT google amazon tesla ..o ho. işimiz var. Takriben 20 25 trilyon dolar en tepe tekno hisseleri bazında düşünürsek 1 günlük yüzde 1 getiri 250 milyar dolar.
    2008 krizinden önce FED in total assetleri 800 milyar dolar idi
    NASDAQ şu an mesela yüzde 1 açılışı fiyatlıyor bile.

2. Şöyle bir komplo teorim var. Bunlar artık bu iş düzeltmek rayına koymak gibi birşeyin mümkün olamayacağını gördüler. Alınabilecek her türlü para / maliye politikas önlemleri ile bu iş olmaz. Saldılar artık. Büyük para tam gaz gidiyor. Çaptığı yere kadar. İşin son bir kez zevkini çıkaralım mı diyorlar nedir. When its over. Its over yani.

3.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Çin MB şu kadar altın almış 1 senede woaw falan. Geçen arkadaş attı. Hesapladım 20 milyar dolar çıktı.....
    Şu rakamlara bakalım:

Dünyadaki toplam fiziki altın miktarı= ~200 bin ton

Şu anki altın fiyatı 3700 dolar/ons= ~120 dolar/gram

Dünyadaki fiziki altının parasal değeri= ~24 trilyon dolar

Trade edilebilen altın (toplamın 4 te 1 i) = 6 trilyon dolar

Altındaki günlük işlem hacmi = ~250 milyar dolar (bunun %55 i borsalarda alınıp satılıyor futures piyasası dahil, geri kalan tezgah üstü piyasa)

Çinin 1 yılda aldığı 20 milyar dolar denizde damla.

6 trilyon dolarlık mala karşın günlük 250 milyar dolarlık alsat. Tamamen spekülatif bir piyasa söz konusu altında, BİST'ten beter.
    3 Eylül 2025 de 29.30 dan aldığım YKBNK leri 15 Eylül'de 32.50 den verip 12 günde %11 kar elde ettim. Tekrar ful nakitteyim.

4.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Şöyle bir komplo teorim var. Bunlar artık bu iş düzeltmek rayına koymak gibi birşeyin mümkün olamayacağını gördüler. Alınabilecek her türlü para / maliye politikas önlemleri ile bu iş olmaz. Saldılar artık. Büyük para tam gaz gidiyor. Çaptığı yere kadar. İşin son bir kez zevkini çıkaralım mı diyorlar nedir. When its over. Its over yani.
    Ne gerekli adımları atacak bir siyasi irade var ne de bu adımların atılması durumunda bunları hoş görüp kaldıracak bir halk var. Kaldı ki durum daha da kötüleşecek. Trumpın son çıkardığı kanun bütçe açığını yılda 2.5 trilyon dolara çıkarıyor. Gelir ise 5 trilyon dolarda kalıyor. Gelirin 1.5 katı kadar harcama olacak. Borç çevirmek için yılda 9 trilyon dolarlık anapara ödemesi artı 1 trilyon dolar da faiz ödemesi yapıyorlar. İpin ucu çoktan kaçmış. Duvara toslamaktan başka yol kalmamış artık. Dalio 3 yıl içinde duvara toslanacak diyor.
    3 Eylül 2025 de 29.30 dan aldığım YKBNK leri 15 Eylül'de 32.50 den verip 12 günde %11 kar elde ettim. Tekrar ful nakitteyim.

5.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    .... Bir patron işine odaklanmalı Spekülatörlüğe kalkışmamalı.
    Zdx, aynen dediğin gibi, şin özü budur. Ama pek çok borsaya kote şirkette bunun tersine şahit oluyoruz.

6.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    .... Bilgiler için teşekkür TH.

Şimdi Fed e müdahale edilmemiş mi oldu?
    Sadece 1 üye 50 baz puanlık bir indirim olsun diye oy vermiş, geri kalanların hepsi 25 bp yönünde oy kullanmış. Eğer FED'e müdahale edilirse ve ipleri Trump eline geçirirse bunun sonuçları çok kötü olur. En başta ABD'nin borçlanma maliyeti artar, borç döndürme işinde de tahvil arzlarına gelen talep çöker

7.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Sıkıntı zaten siyasi belirsizlik ortamımız. Bitmiyor bir türlü... Yabancı takas oranı azalıyor..Zaten gelen de trade fonları. Ya Carry çiler yada traderlar geliyor zaten. Şöyle Blackrock, Vanguard lar falan gelecek ki 4 dolar üstüne gitsin borsa.
    Yoksa böyle al ver tadında gider gelir...
    TL ile bakan para kazandım sanir. Enflasyon ile bakan da aslında eridiğini anlar ..
    Emre BİST'in yatırım borsası olmadığının yabancılar bilincinde. Dediğin gibi buraya sadece vurkaççılar geliyor. Bunu da normal karşılamak lazım çünkü mevcut şartlarda zaten olması gereken budur. Yabancıları hep keriz olarak görür Türkler ama gerçek biraz farklı.

8.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Ödesinler tabi de hacim de düşer. Zaten sığ olan piyasa daha da zatiflayabilir...
    Şimşek bence yıl sonuna kadar mevduat, fon vs den aldığı %17.5 stopaji da %20 yapacak...
    Hacim ilk etapta düşer ama toparlar. Robotlar ekmeğini işlem hacminden ve volatiliteden yiyor, binde 1 lik bir damga vergisi günlük hacmin %70 ini yapan bu kesimin operasyonlarını etkilemez diye düşünüyorum. Adamlar bir şekilde para kazanmak zorunda. Bana göre de stopajı %20 ye çıkaracakkar.

Sayfa 380/382 İlkİlk ... 280330370378379380381382 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •