Bugunde gömdüler ama biraz frenleyip yaptılar bu sefer. Nefes alamıyacak mıyız? Fake nefes olmasında. Ytd
Bugunde gömdüler ama biraz frenleyip yaptılar bu sefer. Nefes alamıyacak mıyız? Fake nefes olmasında. Ytd
"Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.
Şişecam’ın 117 dönüm Paşabahçe arazisi, halihazırda şirket aktifinde mi, değil mi?
Bilen var mı acaba?
Al-sat tut değildir
İş Bankası gözbebeğimiz..
Değil mi?..
İştirakleri de öyle şüphesiz..
Şişecam topluluğu..
İş Bankası 2000’li yılların başında “iş doğan petrol yatırımları aş” isimli doğan grubu ile ortak bir şirket kurup POAŞ’ı özelleştirme idaresinden almış, devamında iş doğan AŞ’yi POAŞ’la birleştirmiş POAŞ’ın kazancı ile POAŞ’ı amışlardı, bu arada Petrol Ofisi kamuda iken Devlete her yıl 250-300 milyon Usd vergi ödüyordu, İŞ Doğan birleşmesine bağlı finansman giderlerinin astronomik boyutlarda olmasına bağlı olarak POAŞ birleşme sonrası zarar açıklamaya başladığı için, Vergi de ödememeye başlamıştı.
Malumunuz Aydın Doğan Medya sektörü (o gün için) başta olmak üzere farklı sektörlerde yatırımı olan Ülkemizin önemli gruplarından biridir. Devamında İl Bankası hisselerinin tamamını satıp çıkmıştı, Doğan Grubu’da POAŞ’ı Avusturyalı OMV’ye satmıştı. Hikayenin 1nci kısmı özetle böyle..
2nci kısmında ise;
Yine bir medya sektörü yatırımı da olan Ciner grubu ile Şişecam üzerinden Amerika’da %50’şer ortaklı bir şirket kurmaları ve devamında şişecam’ın söz konusu şirketin tamamını yakın zaman önce satın alması..
Günün sonunda Ciner Grubuna bildiğim kadarıyla kayyum atandı; ve daha önce Ciner grubunda olan bir kişi, iş bankası yönetimine girmiş ve bu süreçte o dal tutuklanmış..
Yani??
Kafada deli sorular!.
Not; Aydın Doğan’da, Turgay Ciner’de Gümüşhane’lidir😄
“Deveyi yardan uçuran, bir tutam ot imiş😉”
Al-sat tut değildir
Endeks -0,90’dan + 1,35 olmuş!.
Bizim uyuz eşşek eksiden kurtulamadı😏
Ahh!..ahhh!..
Al-sat tut değildir
Çok rahatlar çok!.
Körler sağırlar, bir birini ağırlar hesabı.
Al-sat tut değildir
Koskoca İş Topluluğu; dernekler kanununa göre yönetiliyor; nasıl mı, çok basit!.
İş Bankasının %37’si Munzam Sandık Vakfının, %26’sı da (Atatürk Hisseleri) CHP temsil ediyor..Geri kalan da halka arz
Kim yönetecek, kim denetleyecek ?
İş Bankası Yönetim Kurulu, Vakfın 7 kişilik yönetim kurulunun 2’sini, 3 kişilik denetim kurulunun 1 üyesini atıyor!..
Nasıl ama?
Şişe Cam’ın 31 milyarlık (2024) genel yönetim - pazarlama satış dağıtım giderlerini kim denetleyecek?
Adnan Bali İş Bankasına 1986 yılında girmiş, tam 39 yıl olmuş!.
Rahmi Koç bile, KOÇ Holding’in başında bu kadar kalmadı😊
Ayrıca,
İş Bankası, Şişe Cam ve TSKB Yönetim Kurulu Başkanı.,
Nasıl bir özelliği ve yetenekleri varsa?
Al-sat tut değildir.
Yer İmleri