FROTO özelinde bu yazdıklarım sadece beyin fırtınasıdır. FROTO nun bundan sonraki hareketi ile ilgili hiç bir öngörüde bulunmuyorum, ne kağıt düşecek diyorum ne de çıkacak diyorum.
FROTO özelinde bu yazdıklarım sadece beyin fırtınasıdır. FROTO nun bundan sonraki hareketi ile ilgili hiç bir öngörüde bulunmuyorum, ne kağıt düşecek diyorum ne de çıkacak diyorum.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Olay tamamen karlılık TH. 2023/2024 froto 115 milyar civarı kar yaparken PD ide 400 milyar tl lere gelmiş idi. Şu an 6 aylık kar 13 Milyar da.
Bilirsin bazı kağıtları sürüp diğerlerini aportta bekletirler. Zamanında asels i bir bıraktılar 5 sene dolar bazlı tl bazlı bitirdi milleti sonra 2022 de yeniden daldılar.
Tuprs 2019 da bıraktılar 2022 de aldılar.
eregl 2021 de endeksi sırtlardı. 5 tl den 40 a sürüp depremi de fırsat bilerek 50 tl den bombalama yaptılar. Kağıt 3 senedir kendine gelemedi. Bu zirveler genelde işlerin hep böyle gideceğini sanan Cahil KY nin üşüştüğü noklalardır. Bunlara servis yapılır. Tutun şunu az biz geleceğiz denir en az 3 sene yüzüne bakılmaz o kağıdın. Borsa nın bütün çıkışlarını ıskalar bütün düşüşlerine katmerli eşlik eder.
Doğru yerden maliyetlenme hayati öneme haizdir. 2017 de asels ı en tepeden cukkalayanların zararı anca çıktı. 5 sene dolar bazlı 5 de biri fiyatta oturmanın psikolojisini atlattılar ise tabi.![]()
Çok güzel bir özet olmuş Mathias eline sağlık. 😊
Borsada zamanlama çok önemlidire bir örnek daha verim Asels ı 2017 de 3 dolardan bıraktılar 0.80 hatta 0.70 cent lere kadar düştü hisse.
2017 kasımdan 2024 kasıma kadar hisse süründü . 2024 kasımında esas büyük hareket başladı ve hisse 5 doları aştı.
7 sene bekletip 1 senede hareketi çekerler. 7 sene evvelinin 3 dolarıda bugünün 5 dolarına denk gelir. Yani anca başa baş oldun aslında.
Bu süreçte fırsat maliyetinden bahsetmim bile. asels tuprs eregl brisa bütün hisselerin geçmişi böyledir. Bir çok hisse 10 sene evvelki dolar değerinde. Misal arçelik. 10 sene önce 30 40 dolarda olup da üstüne senede yanılmıyorsam 4 kez temettü veren MSFT şu an 500 doların üstünde. Kaçan fırsata bakar mısın.
ABD borsasında bir detaya dikkateinizi çekeyim. Ana endeksler Dow Jones, SP500, Nasdaq son yıllarda zirve üstüne zirve yaparken Smallcap endeksi yani piyasa değeri düşük olan şirketlerin endeksi 2021 deki 2459 zirvesini 2489 da daha yeni tazeledi, gerçi bugün bunun %1 gibi altında. Smallcap in yeni zirve yapması 4 yıl sürdü. Unutmayalım, FED in başlattığı faiz indirimi döngüsü en çok smallcap şirketlere yarıyor. Bundan sonra da smallcap endeksi muhtemelen ana endekslere oranla çok daha iyi performans gösterecek.
TH burada çok kritik bir soru sormuş idim. 2000 yılından beri TR nin GSYH ı dolar bazlı 6 kat büyürken endeksi neden zor bela dolar bazlı 2 kat gitti demiş idim. Bu soru herşeyin cevabını içerir aslında. 6 kat büyüyen kim o zaman. Halk mı devlet mi. Şirketler yerinde saymış görünen o.
bayram değil seyran değil halkbank ?
bu arada israil filosu ile ilgili ağalar hafta içi mi sonu mu aksiyon haberler gelir ?
bu arada hintli pala yeni bir hissede vira bismillah demiş ?
ytd syg hürmetler
Yer İmleri