Orantısız büyüyen, gelir dağılımında en tepede yer alan %1 lik kesimin SERVETİ. Biliyorsun, bu kesimin elindeki varlıkların büyük çoğunluğu kurumsal Varlıklar ve gayrimenkuldür. Sadece gayrimenkul fiyatları özellikle araziler 2000 den bu yana dolar bazında ülke çapında ortalama 30 kat arttı. Bir örneği kendimden vereyim: 2011 yılında Konya'da 200 dönümlük müstakil parsel bir tarım arazisini metrekaresi 25 cent ten almıştım. Aradan 14 yıl geçti, şimdi metrekaresi yuvarlak 10 dolar. 14 yılda dolar bazında 40 katına çıkmış.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Ben HALKB deki problemin 300 ila 500 milyon dolar arası bir mali ceza ile çözüleceğini düşünüyorum. Geçmişte benzer olaylarda kesilen cezalara bakarak böyle bir sonuca vardım. Sonuç itibariyle banka NAND türü bir uzlaşmaya gider yani yaptığı işjemlerin kanunsuz olduğunu ne kabul edecek ne de ret, aynen diğerlerinde olduğu gibi. Böyle bir mali ceza da banka için oldukça olumlu olur. 6 aylık net kar cezaya gider o kadar.
(Yenileme) ABD Yüksek Mahkemesi, Lisa Cook'un şimdilik Fed üyesi olarak kalmasına izin verdi
ABD Yüksek Mahkemesi, Lisa Cook'un şimdilik Fed üyesi olarak kalmasına izin verdi ve Trump yönetiminin onu merkez bankasından derhal uzaklaştırma çabalarına karşı harekete geçmeyi reddetti.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
TCMB ve BAE Merkez Bankası arasında iki taraflı kur swap anlaşması imzalandı - BAE Merkez Bankası
Swap anlaşmasının nominal büyüklüğü 18 milyar Birleşik Arap Emirlikleri dinarı ve 198 milyar lira - BAE Merkez Bankası
Irak'tan Ceyhan boru hattına petrol akışı günde 180,000 varile yükseldi, hafta başında 150,000-160,000 varil - kaynaklar
Merkez Bankası toplam rezervleri, 26 Eylül haftasında bir önceki haftaya göre 4 milyar 100 milyon dolar yükselişle 182 milyar 953 milyon dolara çıkarak rekor kırdı
Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 02-10-2025 saat: 14:42.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri