Sayfa 404/406 İlkİlk ... 304354394402403404405406 SonSon
Arama sonucu : 3244 madde; 3,225 - 3,232 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    TH burada çok kritik bir soru sormuş idim. 2000 yılından beri TR nin GSYH ı dolar bazlı 6 kat büyürken endeksi neden zor bela dolar bazlı 2 kat gitti demiş idim. Bu soru herşeyin cevabını içerir aslında. 6 kat büyüyen kim o zaman. Halk mı devlet mi. Şirketler yerinde saymış görünen o.
    Evet hesap aşağı yukarı tutuyor.

2002 de 36 kişiye bir memur düşüyorken

şimdi 16 kişiye bir memur düşüyor.

(2002 ort.memur maaşı 450/USD, şimdi 1350/USD)

2.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    TH burada çok kritik bir soru sormuş idim. 2000 yılından beri TR nin GSYH ı dolar bazlı 6 kat büyürken endeksi neden zor bela dolar bazlı 2 kat gitti demiş idim. Bu soru herşeyin cevabını içerir aslında. 6 kat büyüyen kim o zaman. Halk mı devlet mi. Şirketler yerinde saymış görünen o.
    Orantısız büyüyen, gelir dağılımında en tepede yer alan %1 lik kesimin SERVETİ. Biliyorsun, bu kesimin elindeki varlıkların büyük çoğunluğu kurumsal Varlıklar ve gayrimenkuldür. Sadece gayrimenkul fiyatları özellikle araziler 2000 den bu yana dolar bazında ülke çapında ortalama 30 kat arttı. Bir örneği kendimden vereyim: 2011 yılında Konya'da 200 dönümlük müstakil parsel bir tarım arazisini metrekaresi 25 cent ten almıştım. Aradan 14 yıl geçti, şimdi metrekaresi yuvarlak 10 dolar. 14 yılda dolar bazında 40 katına çıkmış.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

3.  Alıntı Originally Posted by vurgun Yazıyı Oku
    bayram değil seyran değil halkbank ?
    bu arada israil filosu ile ilgili ağalar hafta içi mi sonu mu aksiyon haberler gelir ?
    bu arada hintli pala yeni bir hissede vira bismillah demiş ?
    ytd syg hürmetler
    Ben HALKB deki problemin 300 ila 500 milyon dolar arası bir mali ceza ile çözüleceğini düşünüyorum. Geçmişte benzer olaylarda kesilen cezalara bakarak böyle bir sonuca vardım. Sonuç itibariyle banka NAND türü bir uzlaşmaya gider yani yaptığı işjemlerin kanunsuz olduğunu ne kabul edecek ne de ret, aynen diğerlerinde olduğu gibi. Böyle bir mali ceza da banka için oldukça olumlu olur. 6 aylık net kar cezaya gider o kadar.

4.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    HALKB yatırımcısını bitirmiş kelimesi bile kifayetsiz kalır İçinden geçmiş desen yetersiz kalır. Öldürmüş desek az kalır. Öldürmüş mezarına işemiş desek bi nebze.
    Bu fiyatlamalar artık HALKB bir borsa değeri ifadesinden çok borsada günlük haftalık manipülasyonlar için oyun aletine dönüşmüş durumda.
    ABD deki davadan ziyade arka arkaya yapılan devasa tahsisliler yatırımcıları bitirdi. Mevcut hissedarların rüçhan hakları kısıtlandı ve sermaye 1.25 milyar tl den 7.2 milyar TL ye çıkarıldı, esas darbeyi de işte bu vurdu.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Orantısız büyüyen, gelir dağılımında en tepede yer alan %1 lik kesimin SERVETİ. Biliyorsun, bu kesimin elindeki varlıkların büyük çoğunluğu kurumsal Varlıklar ve gayrimenkuldür. Sadece gayrimenkul fiyatları özellikle araziler 2000 den bu yana dolar bazında ülke çapında ortalama 30 kat arttı. Bir örneği kendimden vereyim: 2011 yılında Konya'da 200 dönümlük müstakil parsel bir tarım arazisini metrekaresi 25 cent ten almıştım. Aradan 14 yıl geçti, şimdi metrekaresi yuvarlak 10 dolar. 14 yılda dolar bazında 40 katına çıkmış.
    Olabilir. Bu para bir yere gömülmüş olmalı. Kedi burada ise ciğer nerede sorunsalı çünkü. Evet halkb ında yapılan tahsisliler büyük etken. Buda başlı başına bir soygun demek. Rüçhan hakkı kısıtlanması demek senin sermaye içindeki payının gittikçe düşmesi demek.

6. (Yenileme) ABD Yüksek Mahkemesi, Lisa Cook'un şimdilik Fed üyesi olarak kalmasına izin verdi

ABD Yüksek Mahkemesi, Lisa Cook'un şimdilik Fed üyesi olarak kalmasına izin verdi ve Trump yönetiminin onu merkez bankasından derhal uzaklaştırma çabalarına karşı harekete geçmeyi reddetti.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

7.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    ABD Yüksek Mahkemesi, Lisa Cook'un şimdilik Fed üyesi olarak kalmasına izin verdi
    FED'in bağımsızlığını ortadan kaldırmaya yönelik bir hamlenin reddi anlamına gelen bu haber olumludur.

8. TCMB ve BAE Merkez Bankası arasında iki taraflı kur swap anlaşması imzalandı - BAE Merkez Bankası

Swap anlaşmasının nominal büyüklüğü 18 milyar Birleşik Arap Emirlikleri dinarı ve 198 milyar lira - BAE Merkez Bankası

Irak'tan Ceyhan boru hattına petrol akışı günde 180,000 varile yükseldi, hafta başında 150,000-160,000 varil - kaynaklar

Merkez Bankası toplam rezervleri, 26 Eylül haftasında bir önceki haftaya göre 4 milyar 100 milyon dolar yükselişle 182 milyar 953 milyon dolara çıkarak rekor kırdı
    Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 02-10-2025 saat: 14:42.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Sayfa 404/406 İlkİlk ... 304354394402403404405406 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •