Sayfa 654/678 İlkİlk ... 154554604644652653654655656664 ... SonSon
Arama sonucu : 5417 madde; 5,225 - 5,232 arası.

Konu: Viop LXVII

1. Gönül Tol
    @gonultol
    ·
    3d
    Azerbaycan dönüşü Erdoğan Halkbank ile ilgili bir soruya şöyle yanıt vermiş:

“Sayın Trump gerek Amerika'daki temaslarımızda gerek son telefon görüşmemizde “Halk Bankası'nın problemi bizim için bitmiştir†dedi. Tabii bu önemli bir siyasi irade beyanıdır, bizim için de kıymetlidir. Diğer yandan, tamamlanması gereken bazı süreçlerin olduğunu da biliyoruz. Temennimiz, bu süreçlerin bir an önce olumlu şekilde neticelenmesidir.â€
    Alıntı
    Gönül Tol
    @gonultol
    ·
    12 saniye
    Reuters'ın Halkbank haberi, benim yorumlarımla birlikte�� https://reuters.com/world/turkey-fLo...ay-2025-10-07/

almalarının nedeni bu ama hala trumpın bu emlak ağzını yiyorlarsa birşey söylemiyorum
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
    Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .

2.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Açlıkdan nefesimiz kokuyor diyemem lakin sofrada ballı börek yağlı çörek görmeyeli epey oldu.
    Sizin orada fırın yok mu. Bozkurt reisim hünkârım bülücüm gibi önüne gidecen kediyle bölüşecen

3. Tülin Daloğlu1
    ABD Merkezi Direktörü

Halkbank Davası
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ziyareti, Washington'la ilişkileri "ileri bir seviyeye" taşımak için bir
    fırsat olarak tanımladı. Ne var ki görüşmenin, ABD Yüksek Mahkemesi'nin 29 Eylül Pazartesi
    günü açıklayacağı kritik Halkbank kararının hemen öncesine denk gelmesi, çoğu çevrede
    yeterince fark edilmedi. Mahkemenin bu kararı, Halkbank'ın "common law foreign sovereign
    immunity" (örfi hukuk egemen dokunulmazlığı) kapsamında mutlak yargı bağışıklığına sahip
    olup olmayacağını belirleyecek. Dolayısıyla, yalnızca söz konusu bankanın değil, devlet
    şirketlerinin de ABD'deki ticari faaliyetleri nedeniyle cezaî kovuşturmaya tabi tutulup
    tutulmayacağına dair emsal karar niteliğinde bir süreci şekillendirecek.
    ABD Başkanı Trump, görüşmenin hemen başında, ilk başkanlık döneminde Türkiye'de
    casusluk suçlamasıyla 35 yıl hapis cezasına çarptırılan Rahip Brunson'ın Erdoğan'ın
    müdahalesiyle serbest bırakıldığını hatırlattı. Erdoğan’ın da Halkbank davasında Trump’ın
    benzer bir girişimde bulunmasını beklemesi şaşırtıcı olmaz. Ancak Amerika tarafında iş o
    kadar kolay değil. Zira Halkbank davasına benzer davalarda, diğer yabancı bankalar mahkeme
    sürecine taşınmadan önce anlaşarak yüklü cezalar ödemişti. Trump, Türkiye için teorik olarak
    "af" ya da “pardon†yetkisini kullansa bile, bu durum, Halkbank davasının emsal niteliği
    taşıyacak olması ve İran yaptırımlarının "ulusal çıkarlar" kapsamında değerlendirileceğinden
    hem hukuken hem de siyaseten tartışma yaratabilir. Dolayısıyla, Türkiye'nin Yüksek
    Mahkeme'den istediği sonucu almaması ve Halkbank'ın ağır para cezalarıyla karşı karşıya
    kalması, azımsanmayacak kadar güçlü bir ihtimal. Dahası itirafçı olan Rıza Zarrab’ın yapacağı
    açıklamaların da iç siyasette karşılığı olabilir.
    4
    “Barrack’dan Türkiye ve Erdoğan yorumu: ‘Meşruiyet veriyoruz, büyük değişiklikler göreceksiniz’â€, BBC Türkçe,
    25 Eylül 2025 https://www.bbc.com/turkce/articles/cvg91j6jd0ro
    ERDOĞAN – TRUMP GÖRÜŞMESİ, HALKBANK DAVASINA YANSIR MI?
    www.tepav.org.tr 3
    Yargıç Richard Berman'ın görev yaptığı New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi
    (SDNY)'nin masasına gelecek bu davaya Trump'ın doğrudan müdahalesi hiç kolay değil. Zira
    Berman, Jeffrey Epstein davası gibi yüksek profilli ve siyaseten hassas dosyalara bakan,
    bağımsız tavrıyla bilinen bir yargıç. Bu geçmiş, Halkbank dosyasında da siyasi baskılara kapı
    aralanmasının pek mümkün olmayacağını ve kararın daha çok hukuki çerçeve ile ABD’nin
    yaptırım rejimlerine dair yaklaşımı üzerinden şekilleneceğini gösteriyor.

mahkemeden önce bunu burada paylaştım yorumcunun çizdiği yol üzerinden gidiyor durum

4. Manipülatör kişilik nedir?
    Manipülatif, bir kişinin başkalarının düşünce, duygu veya davranışlarını gizli ya da dolaylı yollarla kendi lehine etkilemeye çalışan tutum ve davranışları tanımlamak için kullanılan bir sıfattır.

5.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Sizin orada fırın yok mu. Bozkurt reisim hünkârım bülücüm gibi önüne gidecen kediyle bölüşecen
    Geçen hafta ekmeğe zam gelmişti 20 tl olduydu, ne olduysa zamdan sonra oldu geçen gün bizim fırıncılar kavgaya tutuştu, komşu mahalledeki fırıncı şak diye ekmeğin fiyatını indirdi, ona nispet olsun diye bizim mahalledeki fırıncıda şak diye fiyatı biraz daha düşürdü, diğer fırıncılarda kavgaya karışınca cümbür cemaat konu komşu tüm mahalleli 1 haftadır bedava ekmek yiyoruz, 200 gr ekmek 7.5 tl den gidiyi, bakalım nolcuuk
    Hamdım Piştim Yandım

6.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    hayata röveşata çeken adam diye bir film vardı.

mutlaka izle

https://www.fullhdfilmizlesene.tv/fi...eken-adam-fh3/

tom hanks

Eyvallah hocam

Bende aynı siteden izliyorum sürekli, ğüzel filmler düşüyor, birde tv ye nexstar 4 k diye smart aldım, tavsiye ederim, HD izliyorum her şeyi,

7.  Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Eyvallah hocam

Bende aynı siteden izliyorum sürekli, ğüzel filmler düşüyor, birde tv ye nexstar 4 k diye smart aldım, tavsiye ederim, HD izliyorum her şeyi,
    İşçi abi bu HD yi alınca böyük böyük mü izliyon her şeyi.

8. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Donald Trump ile yaptığı görüşmenin ardından, ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımların kaldırılmasını ve F-35 jetlerinin satın alınmasıyla ilgili sorunların ve Türkiye Halkbank aleyhine açılan davanın çözülmesini umduğunu söyledi.

Erdoğan, Azerbaycan'dan dönüş uçağında gazetecilere yaptığı açıklamada, “F-35 meselesinin çözülmesini ve CAATSA yaptırımlarının kaldırılmasını umuyorum†dedi ve geçen ay Beyaz Saray'a yaptığı ziyaretin ABD ile ilişkilerde yeni bir dönem başlattığını ekledi.

Erdoğan, Trump'ın kendisine “Halkbank sorunu çözüldü†dediğini, ancak tamamlanması gereken bazı prosedürler olduğunu ve bunların olumlu bir şekilde sonuçlanmasını umduğunu da belirtt

şuanda bunu servis ediyorlar inandık mı ben inanmadım
    bu açıklama gündemi kurtarma açıklaması kaç gün geçmiş şimdimi bu açıklama geliyor çünkü insanlar sorguluyor soruyor bir sürü para verdik ABD ye biz ne aldık , dünde değerli elementler üzerinden gündem başka yerlere kayınca hemen bu yorumlamalar geliyor.Trump tek başına ne catsaya nede halkbank davasına birşey yapamaz seneto onayı alması gerekir

Sayfa 654/678 İlkİlk ... 154554604644652653654655656664 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •