Ortalama her 1,5 senede bir bedelli yapıp, küçük büyük tüm ortaklarından nakit isteyen ve devamlı işletme sermayesine ihtiyaç duyan, cirosunun büyük bir kısmı fason üretimden gelen, fason üretimden gelmesi sebebiyle de fatura bedellerinin müşteri tarafından belirlendiği, kendi tasarım ekipleri yıllardır olmasına rağmen tüm dünyada giriş bariyeri yüksek teknoloji ve ürün ihracatına başlayamayan bir firmanın malını toplamak için hiç bir tahta yapıcının uğraşacağını düşünmüyorum. Mal toplamak istese mühendis kardeşlere whatsupp'tan yazıp bir 8 milyon lot daha satmak isterseniz ben 8 liradan topluca alayım der mal toplamak isteyen kişi. 8 ondan 8 öbüründen 16 milyon lotu alıverir sonra da borsada işlem gören tipe dönüştürür eğer borsada işlem gören tipte değilse (bu detaya bakmadım). Yetmedi mi? Birkaç ay sonra bir 16 milyon daha alır.
Bu arada Rex yıllarca Karel'i her gün övüp, patron satışlarının piyasa tarafından kolayca karşılanmasına uygun bir ortam yaratıp, en az 5 yıl taşıyacağım deyip, bir anda ortaklarının başına yüklü malı (kendi tabirin) boşaltman manidar olmuş.
Yer İmleri