Sayfa 438/438 İlkİlk ... 338388428436437438
Arama sonucu : 3504 madde; 3,497 - 3,504 arası.

Konu: KAREL - Karel Elektronik

Alıntı Originally Posted by pej Yazıyı Oku
    Böyle bir ortamda, Erdoğan ile Trump görüşmesinin olumlu algılanabilecek haberlerin ışığında düşmesi normal değil.Ben buna kötü 3Ç bilançosu algısı yaratarak mal toplama kurgusu olabilir diyorum.Yanlış düşünüyorda olabilirim elbette.
    Ortalama her 1,5 senede bir bedelli yapıp, küçük büyük tüm ortaklarından nakit isteyen ve devamlı işletme sermayesine ihtiyaç duyan, cirosunun büyük bir kısmı fason üretimden gelen, fason üretimden gelmesi sebebiyle de fatura bedellerinin müşteri tarafından belirlendiği, kendi tasarım ekipleri yıllardır olmasına rağmen tüm dünyada giriş bariyeri yüksek teknoloji ve ürün ihracatına başlayamayan bir firmanın malını toplamak için hiç bir tahta yapıcının uğraşacağını düşünmüyorum. Mal toplamak istese mühendis kardeşlere whatsupp'tan yazıp bir 8 milyon lot daha satmak isterseniz ben 8 liradan topluca alayım der mal toplamak isteyen kişi. 8 ondan 8 öbüründen 16 milyon lotu alıverir sonra da borsada işlem gören tipe dönüştürür eğer borsada işlem gören tipte değilse (bu detaya bakmadım). Yetmedi mi? Birkaç ay sonra bir 16 milyon daha alır.

Bu arada Rex yıllarca Karel'i her gün övüp, patron satışlarının piyasa tarafından kolayca karşılanmasına uygun bir ortam yaratıp, en az 5 yıl taşıyacağım deyip, bir anda ortaklarının başına yüklü malı (kendi tabirin) boşaltman manidar olmuş.

2. Rex te birçok k/y gibi Karel'den beklentisi yüksekti, bundan ötürü de iyimser yatırım yaptı.Ama Karel performansta sınıfta kaldı.Yeni yönetim ile daha iyi performans göstereceğine inanıyorum.Erdoğan-Trump vörüşmesinden olumlu mesajlar veriliyor, bu IMKB ye de yansıyacaktır, yabancılar da Eylül başlarında son ayların en büyük alımını yaptılar.Bekleyip göreceğiz.

3.  Alıntı Originally Posted by pej Yazıyı Oku
    Rex te birçok k/y gibi Karel'den beklentisi yüksekti, bundan ötürü de iyimser yatırım yaptı.Ama Karel performansta sınıfta kaldı.Yeni yönetim ile daha iyi performans göstereceğine inanıyorum.Erdoğan-Trump vörüşmesinden olumlu mesajlar veriliyor, bu IMKB ye de yansıyacaktır, yabancılar da Eylül başlarında son ayların en büyük alımını yaptılar.Bekleyip göreceğiz.
    Hocam dediğiniz gibi maalesef üzülerek sattım..4 tl maliyetim vardı 18 tl den değil 8 tl den sattım üstelik amiralimdi. Yeni amiralim pkart oldu. Umarım bal vermeyen karel bir gün bal verir. Ben aldığımda bilançosu iyiyidi sonra çok kötüleşti iki kere bedellisine katıldım destek olalım dedik ama dahada kötüleşti bilanço..Çok ciddi yüksek bedelli yapma olasılığı doğdu onu kaldıracak bütçem olmadığı için sattım. Bilançoda düzelme işareti görürsem yine gelirim. Çok borçlu şirket hissesi taşımak eziyet.

4. Sen doğrusunu yaptın ama benim aşkım Karel' e biraz azaldı ama sönmedi.Diğer tüm senetlerimi sattım, sadece Karel kaldı, onu da 2028 e kadar taşıyacağım ve 9 TL lerden yavaş yavaş alım yapıyorum, 2028 e hatırı sayılır bir Karel tutarı ile gireceğim.

5. SPK, Karel'in esas sözleşme tadil tasarısını onayladı
    25/09/2025 22:08:57

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Karel'in esas sözleşme tadil tasarısını onayladı.
    SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin esas sözleşmesinin "Sermaye" başlıklı 6'ncı maddesinde yapılması planlanan değişiklikler doğrultusunda hazırlanan esas sözleşme tadil tasarısına Kurulca uygun görüş verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verildi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

6. Geçenlerde tahsisli hisse satışı ile ortaklık payları değişti anlaşılan.Ancak borsaya kote değil bu paylar anlaşılan.Geçmişte yaptıkları gibi iyi haberler ile yükseltip satmayı düşünebilirler.

7. Trump-Erdoğan görüşmesi sonrasının olumlu mesajlarına ve Türkiyenin de garantör olduğu İsrail-Hamas barış anlaşmasına BİST olumlu tepki veremedi.Eylül enflasyonu da beklenenden yüksek geldi, faiz indirimi de olmadı.Para altın, gümüş ve kripto paralara kaçıyor anlaşılan.Petrol fiyatları düşmesine rağmen en çok ihracaat yaptığımız AB ekonomileri durgunlukta.Turizm sezonu da pek parlak geçmedi.İç siyasette gerginlik var.Döviz ve altın rezervlerimiz iyi olmasına karşılık gekecek beklentileri karamsar nedense.

8. Faizler yüksek vatandaş için alternatif yatırım aracı...altın aynı şekilde jeopolitik riskler dolayısıyla yatırım aracı ülkede hala ciddi enflasyon var....Sonuç borsa için bir ortam yok...yüksek faiz kaynaklı piyasada dolaşan az para için gidecek en son adres borsa görünüyor...faizler %15 lere enflasyon aynı şekilde %10-15 bandına gelmeden borsada rahat yok bize...2027 yılı iyi şartlarda borsa yılı olabilir.. Ons altında balon oluşmaya başladı bu arada..

Sayfa 438/438 İlkİlk ... 338388428436437438

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •