Zdx doğru diyorsun, dediğin gibi ben tüm bahsettiğin mevzuları biliyorum hem de çok yakından. Sportif a.ş. hissesi alanların da bu gerçeklerin farkında oldukları varsayılyor, en azından yargı öyle düşünüyor.
Zdx doğru diyorsun, dediğin gibi ben tüm bahsettiğin mevzuları biliyorum hem de çok yakından. Sportif a.ş. hissesi alanların da bu gerçeklerin farkında oldukları varsayılyor, en azından yargı öyle düşünüyor.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Yeni bedelli açıklandığında ve mevcut hissedarlar itiraz ettiğinde "senin bedelliye katılmama hakkın var" diyorlar. Sonra da, "bu şirketler kendilerini finanse etmek için sık sık bedelliye gider, bunu bilmiyor olman mümkün değil, bu gerçeği bildiğin halde niye hisseyi satın alma cihetine gittin" diye de ekliyorlar.
Neyse, henüz yeni bedelli kararı için erken, bakarsınız bedelli değil de alternatif bir finansman metodu uygularlar. Doğmamış çocuğa don biçmeyelim.
Adamlar işi kılıfına uydurmuşlar, tüm bunlar yasal çerçevede icra ediliyor. Yasal çerçeve de onların ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş. İstediğin kadar itiraz et bir cacık olmaz. Yapılması gereken, uygulanmakta olan çerçeveyi çok iyi öğrenip hazmetmek ve bunlara uygun strateji geliştirmekten ibaret.
Başkan Saran,çok yakında sponsorları açıklayacağım demiş.
Bu arada Koç açıkladı,%4.8 hisseyi Citibank almış.
%400 bedelli açıklasa bankalar birliğinden çıkmaya yeter mi?
Bankalar Birliğine olan borç 70 milyon Euro, 3.5 milyar TL eder. 3 aydır taksitler ödenmiyor, bir miktar temerrüt faizi olacak. Hadi diyelim 4 milyar TL olsun. %400@1TL lik bir bedelliden sportif a.ş nin kasasına 6.25-1.25=5 milyar TL para girer ve bu meblağ borcu fazlasıyla karşılar.
%4.8 lik hisseyi Citi almış açıklaması yetersiz. Citi bir aracı kurumdur, ayni zamanda takas saklaması yapan bir kurum. Bu hisseyi bir kurumsal yatırımcının veya BY nin satın aldığını, onun adına alım yapıp takasta saklayan kurumun Citi olduğunu, gerçek alıcının Citi olmadığını düşünüyorum, onlar sadece aracılık yapıyor olmalı.
Yer İmleri