Abd’de hükümet kapalı olduğundan 750 bin civarında kamu çalışanı ücretsiz izinde, bir o kadar da ordu mesubu, sağlık personeli, hava kontrolleri vs. gibi temel görevlerde çalışanlar maaşsız olarak çalışmaya devam ediyorlar. Maaşsız olarak çalışanlar bütçe onaylandıktan sonra geriye dönük maaşlarını alacaklar. Ücretsiz izinde olanlar soğuk su içecekler. Trump hükümetin kapanmasından demokratları sorumlu tutuyor ama çoğunluk cumhuriyetçilerde…
Trump bu kapanışı devlet kadrolarında tasfiye için fırsata dönüştürmek istiyor olmalı…
Bu arada maaş alamayan birçok memur ailelerinin gereksinimlerini kaşılamak için gıda bankalarına başvuruyorlarmış. Gıda ile bitmiyor iş. Kirası var, kredi borçaları var, sabit gider faturaları var, ulaşımı var. vs….
Patronun eli sıkı. Ne kadar az ödersem o kadar iyi diyordur. Bu arada dükkanın borcu 38 trilyona bir tık kaldı….
Özgür Özel
Ağır konuşmuş…
“Hatırlatalım, başörtüsü davası için AİHM'ye gidenler şuan milletvekili. Ben bundan gayet memnunum ama o zamanlar kapı kapı dolaşıp darbe var diyeceksin şimdi darbenin muhatabı değil faili olunca kimseye söylemeyin diyeceksin... Birileri kızılcık şerbeti içerken kan kusan benim arkadaşlarımsa vallahi susmayacağım! Ne kötü olduklarını anlatacağım.
Hatırlayalım; Necmettin Erbakan'a Erdoğan diyordu ki 'Yaş 70, iş bitmiş.' Şimdi o yaşta kendisi. Rahmetli Bülent Ecevit'e diyordu ki, 'Ecevit'in sağlık sorunu Türkiye'nin milli güvenlik sorunu olmuştur. Ne zaman bırakacaksın be adam, ölünce mi bırakacaksın be adam' diyordu. O gün Bülent Ecevit'in sağlık sorunundan medet umana söylüyorum. Bülent Ecevit'in yaşını konu edene söylüyorum, Erbakan'ın yaşıyla dalga geçene söylüyorum; o haldesin ama ben yapmayacağım. Seni önümüzdeki ilk sandıkta bu millet gönderecek."
Demiş…
Yer İmleri