https://www.borsagundem.com.tr/msci-...7erli%20olacak.
TH adamlar bu işi biliyor.![]()
https://www.borsagundem.com.tr/msci-...7erli%20olacak.
TH adamlar bu işi biliyor.![]()
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Şimşek: Vergi ve harçlardaki güncellemenin yeniden değerleme oranı yerine enflasyon hedeflerini dikkate alarak bütçe imkânları doğrultusunda daha düşük oranda yapılması gündemimizde
Bu önemli bir açıklama diye koydum.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Vişneyi 3 ay önce dahil etmişlerdi şimdi de çıkartıyorlar, yaz boz tahtası gibi. TERA fonu Vişneyi silip süpürmüş, MKK ya başvurup halka açıklık oranını %20.5 den %5 e düşürmüştü. Bu 6 aylık süreçte hisse 40 TL den 860 a kadar 22 katına çıktı. Sonra TERA mal boşaltmaya başladı ve hisse 860 dan 120 lere %85 göçtü. Tabii bu arada halka açıklık oranı tekrar başladığı yere %20.5 e geri döndü Hisse şu anda 130 larda debeleniyor.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Evet dediğin gibi önemli bir açıklama. En önemlisi de emlak vergisi rayiçlerinde yapılan %1000-%1500 lük (10 - 15 katlık) artışlar. Umarım buna da bir limit koyarlar. Eğer koymazlarsa bana kol gibi girecek. Belediye benim mülkiyetimdeki 70 dönüme yakın imarsız tarlalardan birine 15 bin TL metrekare rayici belirlemiş ve 1 milyar TL değer biiçmiş. Yıllık emlak vergisi 2 milyon, kültür Vakfı %10, toplam 2 milyon 200 bin TL sadece tek bir parselin yıllık emlak vergisi. Diğer parsellerimi de eklediğimde bayağı bir meblağ tutuyor. İmarsız bir tarlanın metrekaresi 15 bin TL eder mi, nerede yaşıyor bunlar? Şimşek abim bu mevzuyu çözecek inşallah. Yasal bir düzenleme yapılması gerekiyor yıl sonuna kadar.
BJKAS kulübü, elindeki 3 milyar 61 milyon lotun 830 milyon lotunu borsada satma kararı aldı. Böylece halka açıklık oranı %30 dan %49 a çıkacak ve kulübün kasasına 1.6 milyar TL civarında bir nakit girecek. Bu yüzden hisse baskı altında ve 2 TL yi geçemiyor. Muhtemelen bu satış sürecini müteakiben %400 lük yeni bir bedelli yapıp sermayeyi 4.364 den 21.8 milyara çıkaracaklar. Kayıtlı sermaye tavanı halihazırda buraya çıkarıldı ve SPK tarafından onaylandı. Son yaptıkları %400 lük bedelli ellerinde patlamış, rüçhanların %70 i iptal edilmişti. Sonuçta da halka açıklık %49 dan %30 a düşmüştü. Şimdi %30 dan tekrar %49 a çıkacak. Kaldıkları yerden devam etmeye kararlılar anlaşılan. Kulübün nakde ihtiyacı var.
BİST TÜM endeksi XUTUM tarihi zirvesinin sadece %1 altında ve yeni zirve yapması artık an meselesi. 100 ve 30 endekslerin de artık yeni zirve yapmasının zamanı geldi, sadece %4-5 lik bir mesafe kaldı. Tabii bunlar nominal zirve, enflasyon farkı uygulamamış zirveler. Nominal zirve olsun farketmez yeter ki yeni zirve yapalım.
TERA Yatırıma noldu da taban çekti bugün? Ne güzel defter değerinin 20 katından işjem görüyordu. 2 gün önce tahtada 270 milyon lot gibi devasa blok lotlar işlem görmüştü.
Küresel ekonomide ve özellikle ABD'de şu anda Big Cycle'ın (Büyük Döngü=BD) balon aşamasındayız. BD şu 5 ana güç ile etkileşime girerek ortaya çıkar: 1) borç/para düzeni, 2) siyasi/toplumsal düzen, 3) uluslararası jeopolitik düzen, 4) doğa olayları, 5) yeni teknolojiler. Bu aşamada, sürdürülemez borç büyümesi ve borçların parasallaştırılması (menkulkeştirme) para düzenini değiştirir. Ayrıca ülkeler büyük bütçe açıkları verirler ve dünya merkez bankaları (ABD AB BoE BoJ CBoC) daha fazla kısıtlamaya gitmeleri gerekirken balonu körükleyen borç menkulleştirme cihetine giderler mesela FED niceliksel sıkılaştırmadan niceliksel gevşemeye geçtiğiini duyurdu. Tüm bunlar BD'nin balon aşamasında olduğumuzun kanıtıdır.
Yer İmleri