Sayfa 211/1009 İlkİlk ... 111161201209210211212213221261311711 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1,681 - 1,688 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    O ara ithal malların yüzde on u spesifik. Yüzde 60 ı değil
    Yani bi marka model aracın motoru şanzıman i gibi kalemler elzem olanlar
    Yoksa diğer genel kullanımlı tüm ara mallar Çin den tedarigi olan şeyler
    Örneğin ameliyathanrlerde kullanılan hayranı olunan alman malı malzemelere esasta hiç ihtiyaç yok denilebilir
    Fiyat / kalite rasyosuna bakmak lazım
    moruk kardeş yukarıda yazdıkalrım senin içinde geçerli....ama asıl mesele dolar yada eur olması değil..asıl mesele ihracat içinde ara malını dövizle alma zorunlulugumuz..Ara mallarının büyük çogunluğu makine ekipman...ve genelde çin menşeili değil.....çin menşeili olanda var....ama genelde avrupa menşeili..çinde bile üretilse avrupa markaları...piyasayı iyi takip etmiyon

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
    Ben ihracatı yakından izleyen bir kredi finansman kuruluşunda çalışıyorum...verdiğim bilgilere güvenebilirsiniz..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
    bakın arkadaşlar genelde yapılan bir hata var..eğer finansal göstergede trend devam ediyorsa o trentden inememek lazım..taaki o trenddin uv olan çizgisi kırılana kadar...USD de böylebir şey....UV trendide 3.25 lerden geçiyor...[IMG][/IMG]
    Son düzenleme : human01; 29-07-2017 saat: 20:28.

4.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    moruk kardeş yukarıda yazdıkalrım senin içinde geçerli....ama asıl mesele dolar yada eur olması değil..asıl mesele ihracat içinde ara malını dövizle alma zorunlulugumuz..Ara mallarının büyük çogunluğu makine ekipman...ve genelde çin menşeili değil.....çin menşeili olanda var....ama genelde avrupa menşeili..çinde bile üretilse avrupa markaları...piyasayı iyi takip etmiyon
    bana ne ya çok da fifi

5. eğer adam kendi işini takip etmiyosa bana ne ya yani

6. adamda akıl yoksa ben naapiym
    avrupalı çinde üretip rotterdam limana indirip takım yezgahını sana da tır üstünde ihraç ediyosa
    bunun çin de orjinal çin malı olanının mutlak karşılığı vaardır ki
    onu da ithalatçı arasın bulsunn

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    bakın arkadaşlar genelde yapılan bir hata var..eğer finansa göstergede trend devam ediyorsa o trendden inememek lazım..taaki o treddin uv olan çizgisi kırılana kadar...USD de böylebir şey....UV trendide 3.25 lerden geçiyor...[IMG][/IMG]
    asıl mesele diğer yatırım ensrumanlarının ne kadar getirdiği? ve ne kadar getireceği....şu anda yüzde 15 olan mevduat faizi bile yılbaşından beri dolardan çok getirdi....risk kazanç hesabı yapıp öyle karar vermek lazım....risk alabilme potansiyelinizi belirlemelisiniz...burda 3,94 den beri dolar da bekliyenler vardır belki....ama sonuçta zarardalar..eğer vadeleri en az 1-2 yılsa belkide ençok dolar kazandıracaktır..ama unutmayın 2001 krizinde de dolar çok yükselmiş ama sonra yıllarca yerinde saymıştı...şimdi de belki yükselecek ama sonra yerinde saymnayacağının garanti si var mı? .sygl..

yatırım tavsiyesi değildir....acemi işidir..zarar edebilirsiniz..beni dinlemeyin..
    Son düzenleme : human01; 29-07-2017 saat: 20:30.

8. yani hangi sektörde çalışıyo olduğunda çarpı 2 fifi
    neden ?
    şu an öyle olması demek
    gelecekteki tandans 'ın da aynen böyle (yani şimdiye dek süre gelen şekilde) olacağı manasına gelmez
    hatta tam zıttı anlamına gelir
    mesela bana avro pahalı gelir , gider yuan lan çin den alırım

Sayfa 211/1009 İlkİlk ... 111161201209210211212213221261311711 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •