Bu mucizelerin dünyada eşi benzeri yok, en azından ben görmedim. İşte o yüzden BİST dünyada eşi benzeri olmayan bir borsadır. 😊
Bu mucizelerin dünyada eşi benzeri yok, en azından ben görmedim. İşte o yüzden BİST dünyada eşi benzeri olmayan bir borsadır. 😊
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
İşte bu mucizelerden çıkan sonuç:
BİST'te aklın mantığın rasyonalitenin temel analizin yeri yoktur. Karlar, defter değeri, büyüme, net borçlar, net nakit akımı vs gibi temel rasyolar hiç bir işe yaramaz. Şirketlerin çoğu temettü ödemez, ödenen temettülerin de hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur. Burada borsanın en temel prensibi olan "hisse senedi alarak şirketin karına ortak olmak" anlamsızdır. Burası tamamen spekülatif bir ortamıdır, yatırım ortamı değildir. Klasik borsa teorileri burada işlemez. Bu gerçeklerin altını tekrar çizmekte fayda var.
Sadece irrasyonalite, kumar, insider, yetersiz regülasyon gibi kavramlar durumu açıklamada yetersiz kalıyor. Bu, teslimiyet haliyle de ilgili. Para bulma şekliniz ve kimler tarafından, nasıl ezildiğinizle alakalı.
9 aylık hasılatı sadece 51 bin TL, 12 aylık zararı 24 milyon TL olan bir şirketin 16 milyar TL ye yakın bir piyasa değerinden işlem görmesinin tek bir açıklaması olabilir ama onu buraya yazmaya gerek duymuyorum.
Mathias PD/Ciro hesabını çok güzel yapıyor. ABD'de yıllık cirosunun 10 katından işlem gören şirketler var diye hayretler içinde kalmıştı. Bi de BİST'e baksın derim.
BIST kumarhanedir. Bütün borsalar kumarhane benzeri yerlerdir ama BIST tam kumardır. Tamamen INSIDER dir. Bunun tersini ısrarla savunan adamı ciddiye almayı bırak her yerde dalgamı da geçerim. Tamamen saf bir KY nin bunu anlaması max 6 aydır çünkü oysa Senelerdir burada takılıp da tersini savunan adam ya bilinçli ters manyelcidir (spekülatör/manipülatör yancı cepci tırtıkcı patronun/bir grubun adam) yada hakikaten gerizekalıdır. Başka bir ihtimal yok.
Yeni take over yaptık TH sen üzülme ayarlarız hallederiz bir şeyler.
Son bir aydır ADESE payını artıran fonlar kim satılan mallar kimin bunların ortakları kim acaba. İstediğiniz gibi eleştirin adamlar bir gün kazanın doğurduğuna inanıyorsunuz da öldüğüne mi inanmıyorsunuz der çekilir kenara. Bence hiç kimsenin de o zaman kızmaya hakkı yok.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri